Ana Sayfa
Duyurular
2015-2016 Tıp Fakültesi Mezuniyet Töreni

2015-2016 TIP FAKÜLTESİ MEZUNİYET TÖRENİ

Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde 2015-2016 EÄŸitim-ÖÄŸretim Yılı Mezuniyet Töreni düzenlendi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleÅŸen törene Sakarya Cumhuriyet BaÅŸsavcısı Mustafa Ercan, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Sakarya Ä°l Emniyet Müdürü Osman Babadağı, Sakarya Kamu Hastaneleri BirliÄŸi Genel Sekreteri Doç. Dr. Hasan Salih SaÄŸlam, ile Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Akdemir’in yanı sıra akademisyenler, mezun öÄŸrenciler ve yakınları katıldı.

Törende bir konuÅŸma yapan Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Sakarya Üniversitesi’nin 86 bin öÄŸrencisi olduÄŸunu ve her yıl yaklaşık 15 bin mezun verdiklerini aktardı. Tıp Fakültesi’nin de kendileri için çok önemli ve deÄŸerli olduÄŸunu dile getiren Prof. Dr. Muzaffer Elmas, mezun olan öÄŸrencileri tebrik ederek, “ÖÄŸrencilerimizin ailelerini ve hocalarını da tebrik ediyorum. Bundan sonraki hayat adımlarında muvaffakiyetler, baÅŸarılar diliyorum” dedi. Rektör Elmas, “Tıp Fakültesi gelecek yıl akreditasyona baÅŸvuracak. Genel olarak tıp mesleÄŸi fedakârlık ve özveri isteyen bir meslek. Üniversite olarak akreditasyon ve diÄŸer süreçlerle Türkiye’ye model olma, dünya üniversitesi olma hedeflerimiz var. Bu konuda da üniversitemizi daha fazla tanıtarak, üniversitemizin Türkiye’de layık olduÄŸu yerde ve aranan bir üniversite olması yolunda çaba sarf ediyoruz. Bu konuda gayret gösteren, destek veren herkese teÅŸekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Dekan Prof. Dr. Ramazan Akdemir de konuÅŸmasında, bu yıl 24 mezun verdiklerini ve gelecek yıllarda bu sayının artacağını ifade etti. Bugünün kendileri için çok anlamlı bir gün olduÄŸunu dile getiren Prof. Dr. Akdemir, “Mezun olan öÄŸrencilerimizi tebrik ediyor, bundan sonraki hayatlarında kendilerine baÅŸarılar diliyorum. Tüm hocalarınız size bir telefon kadar yakın. Her zaman her konuda bizlere danışabilirsiniz. Bu yolda sizi destekleyen ailelerinizi ve siz deÄŸerli öÄŸrencilerimizi tekrar tebrik ediyorum” dedi.

Dönem birincisi Elif Özgür’ün konuÅŸması ve mezuniyet kütüÄŸüne plaket çakmasının ardından Nöroloji Anabilim Dalı ÖÄŸretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Aybala Neslihan Alagöz mezun öÄŸrencilere hekimlik yemini ettirdi. Program kep atma töreni ile sona erdi.