Seah'ta 2. Karaciğer Nakli Başarıyla Yapıldı

SEAH'ta 2. KARACÄ°ÄžER NAKLÄ° BAÅžARIYLA YAPILDI

Hepatit B’ye baÄŸlı karaciÄŸer tümörü olan ve üç kez bu tümöre baÄŸlı iÅŸlem yapılan hasta Ä°.T (52) Sakarya Üniversitesi EÄŸitim ve AraÅŸtırma Hastanesi Genel Cerrahi KliniÄŸi tarafından Ä°stanbul’dan alınan karaciÄŸer ile saÄŸlığına kavuÅŸturuldu. Sakarya Üniversitesi EÄŸitim ve AraÅŸtırma Hastanesi Genel Cerrahi KliniÄŸi’nde gerçekleÅŸen ikinci karaciÄŸer nakli iÅŸlemi Prof Dr. Musa AkoÄŸlu BaÅŸkanlığı’nda, Prof. Dr. Erdal Birol Bostancı, Prof Dr. Ümit Karadeniz, Prof. Dr. Ali Fuat Erdem, Doç. Dr. Metin Ercan, Doç Dr. Kerem Karaman, Dr. Mehmet Aziret, Dr. Ali Bal, Dr. Adem Åžentürk ve ameliyathane ekibi tarafından saatlerce süren operasyonla büyük bir özveriyle gerçekleÅŸtirildi. Nakil sırasında tüm koordinasyon organ nakil koordinatörü Mihriban Nacar tarafından saÄŸlandı. Operasyonla ilgili bilgi veren Prof. Dr. Erdal Birol Bostancı “52 yaşında olan hastamızda Hepatit B’ye baÄŸlı KaraciÄŸer tümörü vardı. Hasta üç kez operasyon geçirmiÅŸti. Uygun organ bulununca kendilerine haber verildi ve hastanemizin deneyimli cerrahları tarafından operasyon baÅŸarılı bir ÅŸekilde gerçekleÅŸtirildi. Serviste bulunan hasta kısa sürede taburcu edilecek.” dedi. Nakil sonrası saÄŸlığına kavuÅŸa hasta Ä°.T. yaklaşık 10 yıldır hastalığına baÄŸlı olarak tedavi gördüÄŸünü ve artık umudunu yitirmiÅŸken hiç beklemediÄŸi bir anda kendilerine gelen telefonla dünyasının deÄŸiÅŸtiÄŸini dile getirdi. Hastalığından dolayı malulen emekli olan 4 çocuk babası Ä°. T, üç ay önce ilk torununu kucağına aldığını ve ona uzunca bakıp “büyüdüÄŸünü göremem ÅŸimdi doyasıya seveyim “diye içinden geçirdiÄŸini ifade edere “Ameliyatımda yer alan doktorlar baÅŸta olmak üzere serviste bizimle ilgilenen tüm ekibe teÅŸekkür ediyorum. Ne mutlu ki böyle güzel bir hastanemiz var, bizimle çok iyi ilgilendiler. Organ bağışında bulunan aileden Allah razı olsun, yaÅŸadıkları kayıp için Allah sabırlar versin. Onların acısı bizim umudumuz oldu. Umarım organ bağışı ülkemizde daha da yaygınlaşır ve bizim gibi bekleyen hastalara umut olur.” ÅŸeklinde konuÅŸtu.