Ana Sayfa
Duyurular
Dönem 1 Öğrencilerimiz Beyaz Önlüklerini Giydi

DÖNEM 1 ÖĞRENCİLERİMİZ BEYAZ ÖNLÜKLERİNİ GİYDİ

Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi 2016-2017 ÖÄŸretim Yılı Önlük Giyme Töreni, SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapıldı.

Törene Sakarya Vali Yardımcısı Hikmet Dinç, Rektör Yrd. Prof. Dr. Mehmet Ali Yalçın, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Akdemir , Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Torkul, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin BüyükokuroÄŸlu, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Nureddin Cengiz ve çok sayıda akademisyen, öÄŸrenci ve veli katıldı. Törende Saü Tıp Fakültesi’ni kazanan 142 öÄŸrenciye ilk kez beyaz önlükleri giydirildi. Saygı duruÅŸu ve Ä°stiklal Marşı ile baÅŸlayan törende konuÅŸma yapan Vali Yardımcısı Hikmet Dinç, Sakarya’ya saÄŸlık alanında katkılarından dolayı teÅŸekkür eden Dinç Tıp Fakültesini yeni kazanan öÄŸrencileri ve ailelerini kutladı. Rektör Yrd. Prof. Dr. Mehmet Ali Yalçın ise konuÅŸmalarında, Tıp Fakültesinin kısa zamanda büyük bir geliÅŸme kaydettiÄŸini belirterek emeÄŸi geçen yönetim ve akademisyenlere teÅŸekkür etti. Yalçın Tıp Fakültesinin Sakarya’ya verdiÄŸi saÄŸlık hizmetlerinden dolayı büyük memnuniyet duyduklarını belirtti. Velilerden ise çocukları ile 6 yıl boyunca sürekli ilgilenmelerini onlara destek olmalarını rica eden Yalçın öÄŸrencilere sizleri aramızda görmekten büyük mutluluk duymaktayız dedi.

Törende konuÅŸma yapan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Akdemir, Fakülte olarak TUS baÅŸarısında sürekli hale gelen üst düzey bir baÅŸarının rastlantı olmadığını bunu her yıl tekrarlayarak ispat ettiklerini söyledi.

EÄŸitim alan öÄŸrencilerimiz için teknik malzeme, laboratuvar, kadavra ve simülasyon gibi donatılarında noksanlık yaÅŸamadıklarını, imkanların fazlasıyla öÄŸrenciye sunduklarını söyleyen Akdemir; “Bu fakülte Ä°stanbul veya Ankarda olsa ilk 5 de olan bir fakülte olur” dedi. Ayrıca Akdemir “Ä°ntörn öÄŸrencilerinin mesaisine ihtiyac duymadıklarını ve TUS da baÅŸarılı olabilmeleri için ellerlinden geleni yaptıklarını belirtti. ÖÄŸrenci merkezli bir eÄŸitim anlayışıyla Üniversitemiz ile özdeÅŸleÅŸen kalite ile her geçen gün güçlendiklerini ve diÄŸer tıp fakültelerinden ayrıldıklarını söyleyen Akdemir güçlü bir akademik kadroyu bünyesinde bulundurmasından dolayı da ayrıcaca mutlu olduklarını belirtti.. Velilere bize kazandırdıkları öÄŸrenciler için teÅŸekkür eden Akdemir burada çocuklarının aile sıcaklığını bulacaklarını söyledi.

Törende konuÅŸan Dönem 4 öÄŸrencisi Amsa Kanda Ä°ssofu ise Sakarya Üniversitesi’nde kaliteli bir eÄŸitim uygulandığını burada mutlu olduklarını ve yeni baÅŸlayan yabancı öÄŸrenci arkadaÅŸlarının ÅŸanslı olduklarını söyledi.Dönem 6 öÄŸrencisi Adem SarıcaoÄŸlu ise konuÅŸmasında, 6 yıl uzun gibi görünebilir fakat zamanın çabuk geçtiÄŸini söyledi. SarıcaoÄŸlu, yorulanlar olacak fakat asla yılmadan yoÄŸun bir çalışma temposu ile devam edenlerin mezun olduktan sonra insan hayatına dokunmanın, insanların hayat konforunu artırmanın mutluÄŸunu yaÅŸacaklarını ve ağır bir eÄŸitimin size kattıklarını gördüÄŸünüzde buna deÄŸer diyeceksiniz” dedi. Sakarya Tıp Fakültesinin güçlü bir aile olduÄŸunu ve kaliteli bir eÄŸitimin benimsendiÄŸi ve kendilerine üst düzeyde imkan sunulduÄŸunu belirtem SarıcaoÄŸlu yeni kazanan öÄŸrenci arkadaÅŸlırıma hoÅŸ geldiniz derken deÄŸerli ailelerinden de onlardan desteklerini ve ilgilerini hiç esirgememelerini söyledi.

Tören öÄŸrencilere önlüklerinin giydirilmesi ve toplu fotoÄŸraf çekimi ile son buldu.