Ana Sayfa
Duyurular
Sık Görülen Dahili Hastalıklara Olgu Temelli Yaklaşım Sempozyumu

SIK GÖRÜLEN DAHİLİ HASTALIKLARA OLGU TEMELLİ YAKLAŞIM SEMPOZYUMU

Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından “Sık Görülen Dahili Hastalıklara Olgu Temelli Yaklaşım Sempozyumu” 24 Aralık 2016 Cumartesi günü Ramada Hotel Konferans Salonu’nda gerçekleÅŸtirildi.

KoordinatörlüÄŸünü Prof. Dr. Yusuf Yürümez’in üstlendiÄŸi sempozyum yaklaşık 70 kiÅŸilik geniÅŸ bir katılım ile gerçekleÅŸti.

Saü Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Akdemir tarafından yapılan açılış konuÅŸması ile baÅŸlayan sempozyum gün boyu sürdü..

Üç Oturum halinde gerçekleÅŸen sempozyumun 1. Oturum  ModeratörlüÄŸünü Prof. Dr. Yusuf Yürümez  ve Prof. Dr. Hüseyin Gündüz gerçekleÅŸtirdi. “Nasıl Yaklaşırım” konulu birinci oturumda  Prof. Dr. Harun KılÄ±ç  tarafından “Acil Serviste GöÄŸüs AÄŸrılı Hasta Var”, Doç. Dr. Mehmet Akif Çakar  tarafından “Nefes Darlığı, Hemopazitili Hasta Var”, Yrd. Doç. Dr. Aybala Neslihan Alagöz tarafından “Bilinci Kapalı Hasta Var” ve Prof. Dr. Ersan Tatlı tarafından  “Ritim BozukluÄŸu Olan Hasta Var” adlı sunumlar gerçekleÅŸtirildi.

Sempozyumun Prof. Dr.Ali Tamer ve Prof. Dr. Ayhan Bölük ModeratörlüÄŸünde  ki ikinci oturmunun konu baÅŸlığı “Nasıl Yapalım Trombolitik Tedavi” oldu. Bu oturumda Doç. Dr. Mustafa Tarık AÄŸaç tarafından  “STEMÄ°’da Trombolitik Tedavi”, Yrd. Doç. Dr. M. Bülent VATAN tarafından Pulmoner Emboli trambolitik Tedavi”, Yrd. Doç. Dr. Bilgehan Atılgan Acar tarafındna “Akut Ä°nmede Trambolitik Tedavi, Yrd. Doç. Dr. Murat AKSOY tarafından “DiÄŸer Akut Tromboz Durumlarında Trambolitik Tedavi” isimli sunumlar gerçekleÅŸtirildi.

Sempozyum içerisinde ayrıca “Nasıl ve Ne Kadar verelim?” isimli panel de öÄŸle yemeÄŸi öncesinde gerçekleÅŸtirildi. STEMÄ°, Ä°nme Pulm Emboli ve Hipertansif Acil Durumların ele alındığı panelde Yrd. Doç. Dr. Murat Yücel, Yrd. Doç. Dr. Bilgehan Atılgan Acar, ÖÄŸr. Gör. Mustafa Gökhan Vural, Yrd.Doç. Dr. Ahmet Nalbant ve Yrd. Doç. Dr. Ceyhun Varım Panelist olarak katıldı.  

Sempozyumun son oturmu olan 3. Oturum “Olgular: Nasıl Tedavi Edelim, Hedeflerimiz ne Olmalı” baÅŸlığı ile Prof. Dr. Yusuf Yürümez ve Prof. Dr. Ali Tamer ModeratörlüÄŸünde gerçekleÅŸtirildi. Yrd. Doç. Dr. Hamad Dheir tarafından “Ä°drar Çıkarmayan, Hipertansif Hasta, Uzm. Dr. Feyzi GökosmanoÄŸlu tarafından “Diyabetik, KÅž 500 ve Genel Durumu Bozuk Hasta, Doç. Dr. Mustafa Tarık AÄŸaç tarafından “Akut AkciÄŸer Ödemi, Dilate kardiyomiyopatili Hasta, Prof. Dr. Mustafa Ä°hsan Uslan tarafından “Warfarine baÄŸlı GÄ°S kanamalı Hasta ÖrneÄŸi” adlı sunumlar gerçekleÅŸtirildi.

FotoÄŸraflar