Ana Sayfa
Duyurular
Öğr. Üyesi Gamze Güney Eskiler’e Üstün Başarı Ödülü

ÖĞR. ÜYESİ GAMZE GÜNEY ESKİLER’E ÜSTÜN BAŞARI ÖDÜLÜ

Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Bölümünden ArÅŸ. Gör. Dr. Gamze Güney Eskiler “YÖK Üstün BaÅŸarı Ödülü”ne layık görüldü.

Üniversitelerdeki bilimsel araÅŸtırma ile gerçekleÅŸtirilen çalışmaları, projeleri, tezleri ve topluma hizmet faaliyetlerini teÅŸvik etmek amacıyla, YÖK tarafından verilen “Üstün BaÅŸarı Ödülleri” sahiplerini buldu. CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan tarafından verilen ödüller, CumhurbaÅŸkanlığı Külliyesi BeÅŸtepe Kongre ve Kültür Merkezi’nde YÖK tarafından düzenlenen ‘2018-2019 Akademik Yılı Açılış Töreni’nde gerçekleÅŸtirilen programla bireysel ve kurumsal olmak üzere iki kategoride dağıtıldı.

Dr. Gamze Güney Eskiler, UludaÄŸ Üniversitesinde “Tıbbi Biyoloji” alanında yaptıkları doktora teziyle tez danışmanı Prof. Dr. GülÅŸah Çeçener ile birlikte ‘SaÄŸlık Bilimleri Kategorisi’nde ödülün sahibi oldu.

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih SavaÅŸan ve üniversite senatosu üyelerinin de katıldığı törende tüm üniversite rektörlerinin yanı sıra ilgili bakanlar, kurum baÅŸkanları, büyükelçiler, devlet protokolünden birçok kiÅŸi ile üniversiteleri temsilen belli sayıda akademisyen ve öÄŸrenciler olmak üzere yaklaşık 2 bin kiÅŸi yer aldı.

CumhurbaÅŸkanlığı Klasik Türk MüziÄŸi Korosu tarafından yapılan müzik dinletisiyle baÅŸlayan törende YÖK BaÅŸkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç ve CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan birer konuÅŸma gerçekleÅŸtirdi.

Yeni akademik yılın tüm akademisyenlere ve öÄŸrencilere hayırlı olmasını dile getirerek konuÅŸmasına baÅŸlayan CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, öÄŸrencilerin okullarındaki dersleri dışında herhangi bir kurumdan ve kiÅŸiden özel destek almadan üniversiteye girebileceÄŸi bir sistemi tesis etmenin ve oturtmanın hedefleri olduÄŸunu söyledi.

Türkiye’nin yükseköÄŸrenim sisteminin çok yüksek bir seviyede bulunduÄŸunu kaydeden ErdoÄŸan “Ülkemizin sınırlarını da aÅŸtık. 7 milyon 611 bin öÄŸrencimiz bulunuyor. Geçen hafta Almanya’da sordum, ne kadar öÄŸrenci var diye, 3 milyon dediler. Bizden nüfusları daha fazla. Onların öÄŸrenci sayısı 3 bizde ise 8 milyona yakın. Ä°lk 500’ün içinde iki üniversite deÄŸil, daha da artırmamız lazım. Hocalarımızdan biraz daha gayret. Ä°nÅŸallah çok sayıda üniversitelerimizle girip, adımızı oralara yazdıralım” ifadelerini kullandı.

04-10-2018 / ST

FotoÄŸraflar