Ana Sayfa
Duyurular
I. Uluslararası Iv. Ulusal Tıp Kongresi Yapıldı

I. ULUSLARARASI IV. ULUSAL TIP KONGRESÄ° YAPILDI

Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi öÄŸrencileri tarafından organize edilen 1. Uluslararası, IV. Ulusal Tıp Kongresi “GeleceÄŸin Tıbbı IV” 20-22 Nisan 2019 tarihleri arasında Sakarya Üniversitesi Kültür ve Kongre merkezinde gerçekleÅŸtirildi. 

20 Nisan 2019 sabahı gerçekleÅŸtirilen açılış töreniyle baÅŸlayan GeleceÄŸin Tıbbı-4 Kongresine 1000 e yakın katılım oldu. Bu sene kongrenin baÅŸkanlığını Kosova vatandaşı ve Prizren doÄŸumlu SAÜ Tıp ÖÄŸrencisi Harika SHUNDO yaptı. SHUNDO konuÅŸmasında;

Sakarya Üniversitesi Tip Fakültesi Tıbbi AraÅŸtırma TopluluÄŸu (SAUTTAT) tarafından düzenlenen 1. Uluslararası 4.Ulusal GeleceÄŸin Tıbbı Kongremize hos geldiniz diyerek sözlerine baÅŸladı.

Öncelikle Türkiye`nin dört bir yanından ve sayıları fazla olmasa da beÅŸ farklı ülkeden misafir ettiÄŸimiz arkadaÅŸlarımıza sahsım ve organizasyon ekibim adına ÅŸükranlarımı sunarım dedi. Kongre hazırlıkları süresince bizlerden desteklerini esirgemeyen kıymetli hocalarımıza huzurlarınızda teÅŸekkürü bir borç bilirim dedi.

Kongremize ve bilime destek olarak bize destek olan  ve bu kongrede altın sponsorluÄŸumuzu üstlenen Ziraat Bankasına, 2019 yılını gönüllülük yılı ilan ederek gençlerin proje ve fikirlerini destekleyen Gençlik ve Spor Bakanlığına  ve tüm diÄŸer sponsorlarımıza teÅŸekkür ederim dedi.

GeleceÄŸin Tıbbı Kongresi fakültemiz öÄŸrencileri tarafından 2 yılda bir düzenlenen her seferinde daha güzel olsun diye uÄŸraÅŸtığımız deÄŸer verdiÄŸimiz bir kongredir.

Kongremizin öncelikli amacı üniversitelerimizde verilen eÄŸtimin yanında en yeni teknolojileri ve en güncel araÅŸtırmaları sunarak geleceÄŸe dair donamımızı arttırmaya yönelik teÅŸvik etmektir ve aynı zamanda tıp fakültesi öÄŸrencilerinin etkileÅŸim ve iletiÅŸimini arttırmaktır dedi.

Kongremizde birçok branşın geleceÄŸe yönelik çalışmalarını ve GeleceÄŸin Tıbbında bizlere ilham verebilecek yönlerini ele alarak bir bilimsel program oluÅŸturduklarını belirterek hepimize farklı bakış açıları kazandıracak çok deÄŸerli hocalarımızın tecrübelerini paylaÅŸacakları konuÅŸmalar düzenlediklerini belirten Harika SHUNDO yeni beceriler katacağını düÅŸündüÄŸümüz atölyeler ve memnun kalacağınızı düÅŸündüÄŸümüz bir sosyal program oluÅŸturduk dedi.

KonuÅŸmasını bir teÅŸekkür ile noktalamak isteyen SHUNDO, 8 aylık süreç boyunca derslerinden kalan tüm zamanlarını bu kongreyi düzenlemek için harcayan ellerinden gelen çabayı gösteren iÅŸlerini en iyi ÅŸekilde yapan deÄŸerli ekip arkadaÅŸlarıma teÅŸekkür ediyorum dedi. Biz 132 kiÅŸilik geniÅŸ bir aileyiz hepsinin isimlerini tek tek sayamasam bile emekleri için hepisine müteÅŸekkirim diyerek herkese iyi bir kongre geçirmesi dilekleriyle sözlerini noktaladı.

Bu sene gerçekleÅŸtirilen kongreye özellikle, Türkiye’de Tıp EÄŸitimi görmekte olan yabancı uyruklu öÄŸrencilerin yoÄŸun katılımları gözlendi. 

YoÄŸun bir bilimsel programın hazırlanmış olduÄŸu GeleceÄŸin Tıbbı-4 Kongresi, Sakarya Üniversitesi Kültüz ve Kongre Merkezinde sabah 08:00 de kayıt ile baÅŸladı. 

Saat 10:15 de resmi açılış törenine, Sakarya Ä°l SaÄŸlık Müdürü Doç. Dr. Aziz ÖÄŸütlü, SB SAÜ SEAH BaÅŸhekimi Doç. Dr. Mehmet Akif Çakar, Sakarya Büyük Åžehir Belediyesi SaÄŸlık Ä°ÅŸleri Daire BaÅŸkanı Uzm. Dr. Aydın Sarı ve Ä°l Gençlik ve Spor Ä°l Müdürü Arif Özsoy  ve öÄŸretim üyeleri yanında ana salonun dolduÄŸu gözlendi.

Sakarya Üniversitesi Rektör YardımcısıProf. Dr. TEMEL GÜRDAL konuÅŸmasında Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesinin Üniversitemizin gözde bölümlerinden biri olduÄŸunu, insan saÄŸlığının her ÅŸeyin üzerinde olduÄŸu ve bu amaçla geleceÄŸin doktorlarının yetiÅŸtirildiÄŸi fakültemizdeki deÄŸerli öÄŸrencilerimizin gerçekleÅŸtirdikleri ulusal/uluslararası kongrenin hayırlı olması temennisinde bulundu.   

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan AKDEMÄ°R yaptığı konuÅŸmasında, öÄŸrencilere ve baÅŸkan Harika SHUNDO’ya teÅŸekkür ederek baÅŸladı. “Ayrıca kongreye destek veren Ziraat Bankası Ä°l MüdürlüÄŸü, Toyota, SASKÄ°, Bayer firması gibi sponsorlara kurumu ve geleceÄŸin doktorları adına ÅŸükranlarımı sunarım” diyerek devam etti.

2013 yılından bu yana 2 yılda bir düzenlenen GeleceÄŸin Tıbbı teması ile düzenlenen bu kongresin SAÜ Tıp Fakültesinin bir markası olduÄŸunu, her sene organizasyon ekiplerinin deÄŸiÅŸerek tecrübe ve deneyim aktarımın yaÅŸandığını, her sene daha güzel ve kaliteli bir hale geldiÄŸini belirterek ÅŸimdi her birisi baÅŸka illerde hekimlik mesleÄŸini icra etmekte olan eski kongre baÅŸkanları ve ekiplerini yad ederek teÅŸekkür etti. Zor zamanlarda bile bu kongrenin hep düzenlendiÄŸini, bu ÅŸekilde hakikaten geleceÄŸin doktorlarını yetiÅŸtirdiklerini, gençlerin ne kadar güzel ve baÅŸarılı iÅŸler yaptıklarını gördüklerini belirtti.

Ülkemize ve insanlığa gelecekte hizmet edecek üstün ahlaki ve insani deÄŸerlere sahip, insan sevgisini özümsemiÅŸ doktorlar yetiÅŸtirmek üzere bu ve benzeri etkinlikleri çok önemsediklerini belirten Akdemir, inÅŸallah daha güzel kongrelerde buluÅŸmak üzere iyi bir kongre dilekleriyle konuÅŸmasını sonlandırdı.

Ana Salonda Prof. Dr. M. Halil ÖZTÜRK tarafından “GeleceÄŸin Tıbbında GiriÅŸimsel Radyoloji” konulu sunumuyla Kongrenin ilk oturumu gerçekleÅŸtirildi. Katılımın yüksek olduÄŸu sunumda Prof. Dr. ÖZTÜRK öÄŸrencileri ile gerçekleÅŸtirdikleri ilk kongreden bahsederken ogünün ÅŸartlarından bugüne gelindiÄŸinde öÄŸrencilerin artık bu tür faaliyetlerde çığır açtıklarını ifade eden Prof. Dr. ÖZTÜRK böyle bir ortamda bulunmaktan çok mutlu olduÄŸunu dile getirdi.

Kongremize bu yıl Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri A.D. BaÅŸkanı Prof. Dr. Ä°smet KIRKPINAR ile Prof. Dr. Hasan YAZICI Onur KonuÄŸu olarak katıldılar.

Kongrede Cumartesi günü Ana salon haricinde Cep salonlarda da oturumlar gerçekleÅŸtirildi. Fuaye alanında öÄŸrenciler tarafından poster sunumlarınında deÄŸerlendirildiÄŸi etkinlik gün boyu devam etti.

Kongre günü Kültür ve Kongre Merkezi önünde TOYOTA-SA tarafından Hibrit Otomobillerinin de tanıtımı yapıldı. Firma yetkilileri tarafından teknik bilgilerin verilmesinin ardından deneme sürüÅŸleri gerçekleÅŸtirildiÄŸi etkinliÄŸe çok sayıda öÄŸrenci ve Akademisyenin ilgi gösterdi.

Kongrenin 2. Gününde Atölyeler gerçekleÅŸtirildi. 16 Atölyenin gerçekleÅŸtirildiÄŸi günde öÄŸrenciler Mucizeye Dokunan Eller, Simcase, Hayata Dön!, Genel Bakış, Ölü Muayenesi ve Adli Rapor Yazma, Ä°ÄŸnesiz Akupunktur, Hipnoz, Sanal Gerçeklik ve Yapay Zeka, Çocuk Ä°stismarına Yaklaşım, Periferik Yayma ve Gram Boyama, EKG, Medikal Ä°llustrasyon, Kırığa Yaklaşım, Klinik Farmakoloji, UMKE Hayat Kurtarıyor, Cerrahi Sütur ve DüÄŸüm Teknikleri ve Spekulum Takma ve HPV Taraması konu baÅŸlıklarında kayıt yaptırdıkları atölyelere katılarak konunun uzmanı akademisyenler tarafından bilgilrendirildiler.

Kongrenin 2. Günü akÅŸamı Sapanca Gölü manzarası eÅŸliÄŸinde ilçenin en köklü tesislerinden biri olan Özkum Restorantta Gala YemeÄŸi gerçekleÅŸtirildi. Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi'ndeki öÄŸretim üyesi hocaların da iÅŸtirak ettiÄŸi gala gecesinde öÄŸrenciler yollarına ışık tutacak hocaları ile beraber yemek yiyip sohbet ettiler.

Yemek sırasında hem tıp fakültesi öÄŸrencileri ile birlikte Sakarya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı tarafından  canlı müzik ile katılan kiÅŸilerin hoÅŸça vakit geçirmelerini saÄŸladılar. 

YemeÄŸin ardından bilimsel programda yer alan dereceye girmiÅŸ olan sunum ve poster sahiplerine ödülleri takdim edildi. 

5000 liranın dağıtıldığı ödül töreninin ardından öÄŸrenciler açık kürsüde kongreye dair düÅŸüncelerini paylaÅŸtılar.

Kongrenin 3. Günü Sosyal etkinlikler gerçekleÅŸtirildi. Kongreye katılan öÄŸrenciler program kapsamında Rafting ile Melen Çayı’nın serin sularında Keyifli rafting parkuru ile heyecan dolu güzel tecrübeler ve anılar eÅŸliÄŸinde güzel bir gün geçirme fırsatı yakaladılar.

Rafting heyecanını yaÅŸamak istemeyen öÄŸrenciler ise günlerini Paintball oynayarak adrenalin dolu anlar yaÅŸadılar.