Ana Sayfa
Duyurular
Fakültemize Kadavra Bağışı
FAKÃœLTEMÄ°ZE KADAVRA BAÄžIÅžI

FAKÃœLTEMÄ°ZE KADAVRA BAÄžIÅžI

25 AÄŸustos günü vefat eden T.ǒın bedeni, ailesinin isteÄŸi üzerine geleceÄŸin hekimlerinin daha bir iyi eÄŸitim görmesi ve insanlığa fayda saÄŸlamak adına, ablası Sayın Nilgün YILDIRIM ve damadı Sayın Ahmet CIRIK tarafından Fakültemiz Anatomi Anabilim Dalına bağışlanmıştır.

Fakültemiz Dekan yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin BÜYÜKOKUROÄžLU ve Anatomi A.B.  BaÅŸkanı Dr. ÖÄŸr. Üyesi Keziban KARACAN kısa süre önce vefat eden T.ǒın bedenini tıp eÄŸitiminde, öÄŸrencilerin yetiÅŸmesi ve insan saÄŸlığına hizmet etmesi için bağışladığını ifade ederek kabul etmiÅŸlerdir.

Kadavra üzerinde eÄŸitim, Tıp Fakültesi öÄŸrencilerinin ve tıpta uzmanlık öÄŸrencilerinin vazgeçilmezidir. Özellikle Anatomi derslerinde kadavra eÄŸitimi öÄŸrenci ve akademisyen açısından olmazsa olmazdır. Fakültemize daha önce bağış olmadığı için, kadavralar RektörlüÄŸümüzün desteÄŸi ile yurt dışından temin edilmiÅŸtir.

Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. OÄŸuz KARABAY, bağış nedeniyle, T.Ç’nin yakınlarına bir mektup göndererek teÅŸekkürlerini ayrıca yazılı olarak ta iletmiÅŸtir.

FotoÄŸraflar