Sevgili Öğrenciler

SEVGİLİ ÖĞRENCİLER

Tıp Fakültemiz, Sakarya Üniversitesi bünyesinde 2007 yılında kurulmuş olan fakültelerinden birisidir. Tıp Fakültemiz, ulusal ve uluslararası bilim dünyası ile işbirliğine önem veren, kurumsal kültürü ve kimliği güçlü bir eğitim kurumu olmanın yanı sıra, ülkemiz ve dünya gerçeklerine duyarlı, sosyal, bilimsel ve kültürel olarak donanımlı, araştırmacı ve yapıcı hekimler yetiştirmeyi temel amaç edinmiştir. Bu amaçla, genç meslektaşlarımızın iyi bir tıp eğitimi almalarının yanı sıra,temelde insan sevgisi yanında, vatanını, devletini ve milletini seven bireyler olan, ülkesine ve değerlerine bağlı hekimler olarak yetiştirilmeleri amacıyla, nitelikli bir eğitim kadrosuyla görev yapmayı sürdürmek hedef ve azmindeyiz. Ulusal ve uluslararası bilim ve teknoloji dünyasındaki gelişmeleri yakından takip eden Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi çağdaş olanaklara sahip hastaneleri ile bölgesel ve ulusal ihtiyaçlar temelinde uluslararası standartlarla kaliteli sağlık hizmeti sunmak, bilimsel çalışmalar ve yayınlarla uluslararası düzeyde saygın bir konumda yer almayı hedeflemektedir. Öğretim üyelerimiz uluslararası çapta önemli projelere, bilimsel araştırma ve yayınlara imza atmaya devam etmektedir Fakültemiz hem lisans düzeyinde geleceğin doktorlarını yetiştirirken, hem de nitelikli eğitici kadrosu ve üst düzey donanımlı eğitim araştırma hastaneleriyle geleceğin uzman hekimlerini yetiştirmektedir. Aynı zamanda, ARGE-Patent ve yenilikler konusunda da öncü olmayı hedeflemekte bu amaçla altyapı yatırımlarına devam ederken akademik personelin araştırmacı yönlerini desteklemektedir. Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi kaliteli bir “Tıp Eğitimi” yanında, bilimsel araştırma ve yenilikler konusunda da donanımlı, geleceğin doktorlarını ve uzmanlarını yetiştiren bir kurumdur.