Ana Sayfa
Fakülte
Dekan Mesajı
DEKAN MESAJI

DEKAN MESAJI

Prof. Dr. Fatih ALTINTOPRAK

0 (264) 295 66 30

ÖZGEÇMÄ°Åž 

 

DeÄŸerli ÖÄŸrencilerimiz;

Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesine hoÅŸ geldiniz. BildiÄŸiniz üzere hekimlik tüm insanlık tarihi boyunca varolmuÅŸ ve dünya durdukça varolmaya devam edecek çok  saygın ve deÄŸerli bir sanattır. Birçok alanda Türkiyenin en güzide ve önde gelen üniversitelerinden birisi olan Sakarya Üniversitesi bünyesinde bulunan Tıp Fakültemizin temel amacı bilgili, görgülü, deneyimli, nitelikli ve etik deÄŸerlere sahip hekimler yetiÅŸtirmektir. Hekimlik eÄŸitim süreci üst düzeyde gayret, özveri, sorumluluk bilinci ve kararlılık gerektiren bir süreçtir. En az sizlere bu olgunlaÅŸma ve geliÅŸme sürecinde eÅŸlik edecek öÄŸretim üyelerimiz kadar sizlerin de üzerine düÅŸen sorumlulukları büyük bir sabır ve gayretle yerine getireceÄŸinize yürekten inanıyoruz.

Hekimlik bir sanattır ve her sanat eÄŸitiminde olduÄŸu gibi hekimlik eÄŸitim süreci de bazı meÅŸakkatler içermektedir. Fakat bu yolun sonunda paha biçilemez bir ünvan, bir meleke, bir yetki kazanacaksınız; hekim olacaksınız ve insan hayatına dokunacaksınız. Bu nedenle eÄŸitim sürecinize baÅŸlarken ideallerinizin olması, hedeflerinize doÄŸru büyük bir azim ve inançla yürüme kararlığında olmanız, sanatınızı bilimin ışığında öÄŸrenme azminde olmanız, araÅŸtıran, soru soran bireyler olmanız ve en sonunda insan saÄŸlığına dokunacak insanlar olacağınızın bilincinde olarak hekimlik sanatını öÄŸrenme gayretinde olmanız son derece önemli ve deÄŸerlidir. Bu kararlılıkla yola çıkan siz genç hekim adaylarına bu sanatı geçmiÅŸten gelen deneyimler ile harmanlanmış ÅŸekilde güncel bilimsel veriler ışığında, yeterli bilgi ve deneyime sahip olacak ÅŸekilde, en son teknolojileri kullanarak, yeni fikirler araÅŸtırıp bilimsel çalışmalara katılarak ve bu süreç sonunda tek bir insandan baÅŸlayarak evrensel olarak tüm insanlığa deÄŸer katabilecek ÅŸekilde yetiÅŸmenizi saÄŸlamak fakültemizin temel gayesidir.

Fakültemizde çok güçlü bir eÄŸitim kadrosu mevcuttur. Ä°lk 3 yıl içerisinde tamamlanacak olan Temel Bilimler EÄŸitimleri; teorik dersler yanında donanımlı araÅŸtırma laboratuvarları, deneysel araÅŸtırma merkezi ve klinik beceri laboratuvarılarında uygulamalı olarak da gerçekleÅŸtirilmektedir. Klinik Bilimler EÄŸitimleri ise tüm çaÄŸdaÅŸ olanaklara sahip, sadece Sakarya’ya deÄŸil bölgesindeki diÄŸer illerden gelen hastalara da hizmet verebilme kapasitesine sahip, bünyesinde birçok Yandal KliniÄŸini de barındıran Sakarya EÄŸitim ve AraÅŸtırma Hastanesi’nde gerçekleÅŸtirilmekte ve çok deneyimli eÄŸitim kadrosu gözetiminde bilgi, görgü ve deneyimlerin arttırılma imkanına sahip olunmaktadır.

DeÄŸerli genç hekim adayı arkadaÅŸlarımız; hedefiniz bilgili, çaÄŸdaÅŸ bilimsel geliÅŸmeler  ve imkanlar ile donatılmış, etik ve insani deÄŸerlere saygılı, çağını yakalayıp gelecek perspektifinde yer almayı arzulayan ve son derece deneyimli eÄŸitim kadrosu tarafından yetiÅŸtirilmiÅŸ birer hekim olarak mezun olup insan hayatına dokunmak ise doÄŸru yerdesiniz.

 Sevgi ve saygılarımla