Topluluklar
Avrupa Tıp Öğrencileri Birliği (emsa

AVRUPA TIP ÖĞRENCİLERİ BİRLİĞİ (EMSA)

EMSA(Avrupa Tıp ÖÄŸrencileri BirliÄŸi) merkezi Brüksel olan ve 1990 yılından günümüze faaliyet gösteren bir sivil toplum kuruluÅŸudur. Din, dil, ırk, cinsiyet ayrımı yapmadan Avrupa’nın coÄŸrafi sınırında bulunan tüm ülkelerde tıp öÄŸrencilerinin sesi olmayı hedefler ve uluslarası tanınırlığa sahiptir. EMSA 30 ülkede,130’dan fazla tıp fakültesinde, 50.000’den fazla fazla üye ile aktif olarak çalışmalarını sürdürmektedir.

EMSA; üyelerine savunurculuk, tıp eÄŸitimi ve tıp bilimi hakkında çalışmalara katılma ve sosyal sorumluluk projelerinde görev alma fırsatı tanır. Vizyonumuz tıp öÄŸrencilerinin saÄŸlık alanında aktif olarak görüÅŸlerini belirttiÄŸi ve rol aldığı birleÅŸik bir Avrupa hedefinde çalışmalar yapmaktır.

Topluluk Akademik Danışmanı: Doç. Dr. Erdem ÇOKLUK

Topluluk Ä°letiÅŸim e-posta adresi: emsasakarya.54@gmail.com