Topluluklar
Avrupa Tıp Öğrencileri Birliği (emsa

AVRUPA TIP ÖĞRENCİLERİ BİRLİĞİ (EMSA)

EMSA(Avrupa Tıp Öğrencileri Birliği) merkezi Brüksel olan ve 1990 yılından günümüze faaliyet gösteren bir sivil toplum kuruluşudur. Din, dil, ırk, cinsiyet ayrımı yapmadan Avrupa’nın coğrafi sınırında bulunan tüm ülkelerde tıp öğrencilerinin sesi olmayı hedefler ve uluslarası tanınırlığa sahiptir. EMSA 30 ülkede,130’dan fazla tıp fakültesinde, 50.000’den fazla fazla üye ile aktif olarak çalışmalarını sürdürmektedir.

EMSA; üyelerine savunurculuk, tıp eğitimi ve tıp bilimi hakkında çalışmalara katılma ve sosyal sorumluluk projelerinde görev alma fırsatı tanır. Vizyonumuz tıp öğrencilerinin sağlık alanında aktif olarak görüşlerini belirttiği ve rol aldığı birleşik bir Avrupa hedefinde çalışmalar yapmaktır.

Topluluk Akademik Danışmanı: Doç. Dr. Erdem ÇOKLUK

Topluluk İletişim e-posta adresi: emsasakarya.54@gmail.com