29 Kasım 2023 ÇarÅŸamba günü saat 14.00'te SAÜ Hukuk Fakültesi Sabahattin Zaim Konferans Salonu'nda gerçekleÅŸtirilecek ''ÖÄŸren(i)cilik ve Talebelik Arasında Bilim'' baÅŸlıklı açılış dersi gerçekleÅŸtirilecek olup tüm öÄŸretim üyelerimiz ve öÄŸrencilerimiz etkinliÄŸe davetlidir.
Prof. Dr. Ä°lhan Ä°lkılıç kısa özgeçmiÅŸ:
1990 yılında Ä°stanbul Üniversitesi CerrahpaÅŸa Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Almanya Ruhr Üniversitesi’nde Felsefe, Åžarkiyat ve DoÄŸu Dilleri Filolojisi bölümlerinden mezun olduktan sonra felsefede mastır ve doktora yaptı. Tübingen Üniversitesi, Ruhr Üniversitesi ve Mainz Üniversitesi’nde doktora sonrasında bilimsel projelerde çalıştı. Mainz Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde habilitasyonunu yazan ve öÄŸretim üyeliÄŸi yapan Ä°lkılıç ABD’de Georgetown Üniversitesi ve Duke Üniversitelerinde davetli olarak bilimsel araÅŸtırmalarda bulundu. Frankfurt Üniversitesi’nde iki sömestir misafir profesörlük yaptı.
2012-2020 yıllarında Almanya Parlamentosu'na etik konularda danışmanlık yapan Alman Etik Konseyi'nde meclis baÅŸkanının atamasıyla ilk yabancı üye sıfatıyla üye olarak çalıştı. Ä°lkılıç ayrıca 2016 yılından itibaren Alman Tabipler BirliÄŸi Merkez Etik Kurulu görevini yürütmektedir. 2016-2020 tarihlerinde Dünya SaÄŸlık Örgütü Kültür ve SaÄŸlık çalışma grubunda uzman olarak çalışan Ä°lkılıç 2021-2022 yılları arasında Türk-Alman Üniversitesi Kültür ve iletiÅŸim Fakültesi'nde dekanlık yapmıştır. 2012 yılının sonundan itibaren Ä°stanbul Üniversitesi, Ä°stanbul Tıp Fakültesi Tıp Tarihi ve Etik Anabilim Dalı’nda öÄŸretim üyeliÄŸi yapmış ve halen aynı anabilim dalının baÅŸkanlığını yürütmektedir.
Ä°lkılıç'ın 130 civarında bilimsel makalesi ve 11 adet bilimsel telif, editoryal kitap ve monografisi bulunmaktadır. 15 yabancı ülkede davetli konuÅŸmacı olarak 150 civarında bilimsel tebliÄŸ sunmuÅŸtur. Akademik çalışma alanlarının baÅŸlıcalarını ''hayatın baÅŸlangıcında ve sonunda etik sorunlar, kültürlerarası biyoetik, gen etiÄŸi ve tıpta yapay zeka etiÄŸi'' oluÅŸturmaktadır.
Etiketler :