Açılış Dersleri
2023 Prof. Dr. İlhan İlkılıç

Açılış Dersi 2023 - Prof. Dr. İlhan İlkılıç

29 Kasım 2023 Çarşamba günü saat 14.00'te SAÜ Hukuk Fakültesi Sabahattin Zaim Konferans Salonu'nda gerçekleştirilecek ''Öğren(i)cilik ve Talebelik Arasında Bilim'' başlıklı açılış dersi gerçekleştirilecek olup tüm öğretim üyelerimiz ve öğrencilerimiz etkinliğe davetlidir.

Prof. Dr. İlhan İlkılıç kısa özgeçmiş:

1990 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden mezun oldu.  Almanya Ruhr Üniversitesi’nde Felsefe, Şarkiyat ve Doğu Dilleri Filolojisi bölümlerinden mezun olduktan sonra felsefede mastır ve doktora yaptı. Tübingen Üniversitesi, Ruhr Üniversitesi ve Mainz Üniversitesi’nde doktora sonrasında bilimsel projelerde çalıştı. Mainz Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde habilitasyonunu yazan ve öğretim üyeliği yapan İlkılıç ABD’de Georgetown Üniversitesi ve Duke Üniversitelerinde davetli olarak bilimsel araştırmalarda bulundu. Frankfurt Üniversitesi’nde iki sömestir misafir profesörlük yaptı.

2012-2020 yıllarında Almanya Parlamentosu'na etik konularda danışmanlık yapan Alman Etik Konseyi'nde meclis başkanının atamasıyla ilk yabancı üye sıfatıyla üye olarak çalıştı. İlkılıç ayrıca 2016 yılından itibaren Alman Tabipler Birliği Merkez Etik Kurulu görevini yürütmektedir. 2016-2020 tarihlerinde Dünya Sağlık Örgütü Kültür ve Sağlık çalışma grubunda uzman olarak çalışan İlkılıç 2021-2022 yılları arasında Türk-Alman Üniversitesi Kültür ve iletişim Fakültesi'nde dekanlık yapmıştır. 2012 yılının sonundan itibaren İstanbul Üniversitesi, İstanbul Tıp Fakültesi Tıp Tarihi ve Etik Anabilim Dalı’nda öğretim üyeliği yapmış ve halen aynı anabilim dalının başkanlığını yürütmektedir.

İlkılıç'ın 130 civarında bilimsel makalesi ve 11 adet bilimsel telif, editoryal kitap ve monografisi bulunmaktadır. 15 yabancı ülkede davetli konuşmacı olarak 150 civarında bilimsel tebliğ sunmuştur. Akademik çalışma alanlarının başlıcalarını ''hayatın başlangıcında ve sonunda etik sorunlar, kültürlerarası biyoetik, gen etiği ve tıpta yapay zeka etiği'' oluşturmaktadır.

Etiketler :

ilhan ilkılıç,