Laboratuvarlar
Kanser Araştırmaları ve Nanotıp Laboratuvarları

«Kanser Araştırmaları ve Nanotıp Laboratuvarları» 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Deneysel Tıp Uygulamaları ve Araştırmaları Merkezi (SÜDETAM) bünyesinde, Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı ve Tıbbi Biyoloji ABD öğretim üyelerinin öncülüğünde alt yapı projesi desteğiyle kurulmuştur. Multidisipliner bilim anlayışıyla (Tıp Fakültesi Temel Bilimler, Cerrahi Bilimler ve Dahili Bilimler ve Fen Fakültesi Kimya Bölümü) kanser ile ilgili farklı çalışmaların gerçekleştirildiği bir merkez haline gelmiştir.

Amaçlarımız arasında kanser tanısı ve tedavisine yönelik biyobelirteçlerin tespiti, bireysel ve hedefli tedavi stratejilerinin geliştirilmesi ve bu alanda çalışan nitelikli araştırmacıların yetişmesine katkı sağlamak yer almaktadır. Böylece, kanser tanısı ve tedavisinde AR-GE faaliyetlerinde öncü olarak pre-klinik ve klinik çalışmalar ile literatüre özgün katkıların sağlanması ve ülkemizin dışa bağımlılığını azaltacak yenilikçi yaklaşımların oluşturulması hedeflenmektedir. Ayrıca multidisipliner bilim anlayışıyla ülkemizde kanser tedavisine yönelik ilaç geliştirme konusunda da katkıların sağlanması hedeflenmektedir.