Laboratuvarlar
Kanser Araştırmaları ve Nanotıp Laboratuvarları

«Kanser AraÅŸtırmaları ve Nanotıp Laboratuvarları» 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Deneysel Tıp Uygulamaları ve AraÅŸtırmaları Merkezi (SÜDETAM) bünyesinde, Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı ve Tıbbi Biyoloji ABD öÄŸretim üyelerinin öncülüÄŸünde alt yapı projesi desteÄŸiyle kurulmuÅŸtur. Multidisipliner bilim anlayışıyla (Tıp Fakültesi Temel Bilimler, Cerrahi Bilimler ve Dahili Bilimler ve Fen Fakültesi Kimya Bölümü) kanser ile ilgili farklı çalışmaların gerçekleÅŸtirildiÄŸi bir merkez haline gelmiÅŸtir.

Amaçlarımız arasında kanser tanısı ve tedavisine yönelik biyobelirteçlerin tespiti, bireysel ve hedefli tedavi stratejilerinin geliÅŸtirilmesi ve bu alanda çalışan nitelikli araÅŸtırmacıların yetiÅŸmesine katkı saÄŸlamak yer almaktadır. Böylece, kanser tanısı ve tedavisinde AR-GE faaliyetlerinde öncü olarak pre-klinik ve klinik çalışmalar ile literatüre özgün katkıların saÄŸlanması ve ülkemizin dışa bağımlılığını azaltacak yenilikçi yaklaşımların oluÅŸturulması hedeflenmektedir. Ayrıca multidisipliner bilim anlayışıyla ülkemizde kanser tedavisine yönelik ilaç geliÅŸtirme konusunda da katkıların saÄŸlanması hedeflenmektedir.