Ana Sayfa
Duyurular
Geleceğin Doktorları Mezun Oldu

GELECEĞİN DOKTORLARI MEZUN OLDU

Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi 2018-2019 EÄŸitim ÖÄŸretim Yılı Mezuniyet Töreni gerçekleÅŸti.

Sakarya Üniversitesi 2019 yılı mezuniyet törenlerinin ilki SAÜ Kültür ve Kongre Merkezinde yapıldı. Törene Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih SavaÅŸan, SAÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Akdemir, Sakarya Ä°l SaÄŸlık Müdürü Doç. Dr. Aziz ÖÄŸütlü, Sakarya Baro BaÅŸkanı Abdurrahim Burak, Ä°zmit Kaymakamı Ersin EmiroÄŸlu, akademisyenler, öÄŸrenciler ve aileleri katıldı. Mezun öÄŸrencilerin ve ailelerinin büyük coÅŸku yaÅŸadığı tören, saygı duruÅŸu ve Ä°stiklal Marşı’nın okunması ile baÅŸladı.

“Hayata yeniden baÅŸlıyorsunuz”

SAÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Akdemir, törende yaptığı konuÅŸmasında mezun öÄŸrencileri tebrik etti. Dekan Akdemir, “Son derece güncel ve çaÄŸdaÅŸ tıbbi bilgiler aldınız. Son derece deÄŸerli ve tecrübeli hocalarımızla yetiÅŸtiniz. Bir simülasyonu deÄŸil hayatı, acıyı, tartışmayı gördünüz. Artık doktor oldunuz. Åžu ana kadar yaÅŸadığınız her ÅŸeyi bir kutuya koyun. Kutuyu kapatıp üstüne diplomanızı koyun. Hayata bundan sonra yeniden baÅŸlıyorsunuz. Hayatta sizlere baÅŸarılar diliyorum. Tüm aileleri kutluyorum” dedi.

Mezunlardan Aslı Sevgi DoÄŸan ilk dönemde kendisinin yazdığı mektubu okudu. Aslı Sevgi DoÄŸan’ın annesi sayesinde doktor olmaya karar verdiÄŸi ve annesini Tıp Fakültesi üçüncü sınıfta kaybettiÄŸini anlattığı konuÅŸması salondaki herkesi duygulandırdı.

Rektör SavaÅŸan duygulandı

DoÄŸan’ın konuÅŸmasını ardından Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih SavaÅŸan bir konuÅŸma yapmak üzere kürsüye geldi. DoÄŸan’ın konuÅŸmasından dolayı duygulanan Rektör SavaÅŸan, katılanları selamladı ve konuÅŸmasını tamamlayamayarak kürsüden inmek zorunda kaldı.

Açılış konuÅŸmalarının ardından dönem birincisi Hanife Yılmaz mezunlar adına bir konuÅŸma yaptı. Hanife Yılmaz’a diplomasını ve çiçeÄŸini Rektör Prof. Dr. Fatih SavaÅŸan ve Prof. Dr. Ali Fuat Erdem verdi. Dönem ikincisi Fatma Akkaya, diplomasını Doç. Dr. Erkan Çelik’ten, plaketini ise Ä°zmit Kaymakamı Ersin EmiroÄŸlu’dan alırken, dönem üçüncüsü AyÅŸenur Topuz diplomasını Prof. Dr. Mehmet Erdem’den, plaketini ise Sakarya Baro BaÅŸkanı Abdurrahim Burak’tan aldı.

Tüm mezun öÄŸrenciler diplomalarını öÄŸretim üyelerinin elinden alırken, tören dönem birincisi Hanife Yılmaz’ın mezuniyet kütüÄŸüne isimliÄŸini çakması ve toplu kep atımı ile sona erdi.

Kaynak:SAÜHaber