Ana Sayfa
Fakülte
Dekan Mesajı
Dekan Mesajı

Dekan Mesajı

Sevgili Gençler,

Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesine hoÅŸ geldiniz. Tıp Fakültemiz, Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinden birisi olan Sakarya Üniversitesi bünyesinde 2007 yılında kurulmuÅŸtur. Fakültemizde eÄŸitim ve öÄŸretimdeki temel amacımız nitelikli ve etik deÄŸerlere sahip hekimler yetiÅŸtirmektir. EÄŸitim ve öÄŸretimde fakültemize düÅŸen önemli görevler yanında sizlerin de taşıyacağı önemli sorumluluklar vardır. Ä°deallerinizin olması, baÅŸarıya inançla yürümeniz, deÄŸerlerinizden vazgeçmemeniz, bilimsel düÅŸünceden ödün vermeyen, araÅŸtıran, sorgulayan bireyler olmanız, “önce insan” demeniz bizler için önemlidir. Bunun yanında bilimsel açıdan güçlü, evrensel nitelikte bilgi ve teknoloji üreten, katılımcı ve araÅŸtırmacı hekimlerin yetiÅŸeceÄŸi ortamları saÄŸlamak da bizim payımıza düÅŸen görevlerdir.

Fakültemizde tıp eÄŸitimini 140’ın üzerinde güçlü bir eÄŸitim kadrosu ile sürdürmekteyiz. Ä°lk üç yıl eÄŸitim teorik dersler yanında donanımlı araÅŸtırma laboratuvarları, deneysel araÅŸtırma merkezi ve klinik beceri laboratuvarında uygulamalı olarak verilmektedir.  ÇaÄŸdaÅŸ olanaklara sahip hastanesi Sakarya iline ve bölgedeki diÄŸer illere hizmet vermekte ve staj dönemlerinde sizlere yan dallar dahil tüm tıp branÅŸlarında bilgi, görgü ve deneyiminizi artırma imkanı sunmaktadır.

Fakültemiz; kurumsal yapısı, tıp eÄŸitimi ve akademik kadrosu ile geldiÄŸi bu noktada verilen eÄŸitimin kalitesini belgelendirmek amacıyla 2020 yılında Tıp EÄŸitimi Programlarını DeÄŸerlendirme ve Akreditasyon DerneÄŸine baÅŸvurusunu yapmış bulunmaktadır.  

DeÄŸerli Gençler,

Ä°dealiniz hekimlik mesleÄŸi ve amacınız iyi bir doktor olmak ise, sizleri yetiÅŸtirmek ve geleceÄŸe hazırlamak için donanımlıyız, gönüllüyüz ve hazırız. Ancak unutmayınız ki bu yol bir o kadar zor ama bir o kadar da onurludur. Ä°dealleri olan tıp fakültemiz, idealleri olan öÄŸrencileriyle geleceÄŸe yürüyecektir.

Hepinize selam ve sevgilerimi sunuyorum.

Prof. Dr. OÄŸuz KARABAY