Dermatolojı Abd Ürtiker Mükemmeliyet Merkezi

DERMATOLOJI ABD ÜRTİKER MÜKEMMELİYET MERKEZİ

Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Dermatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bahar Sevimli Dikicier Dermatoloji Kliniği olarak ürtiker mükemmeliyet belgesini almak için GA²LEN Ürtiker Referans ve Mükemmeliyet Merkezi (UCARE)’ne başvuruda bulunduklarını belirttiler. Doç. Dr. Dikicier gerçekleştirilen denetimlerin olumlu geçmesi sonucunda ürtiker mükemmeliyet belgesini kliniğe kazandırmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirttiler.

GA²LEN Urticaria Center of Reference and Excellence - UCARE Nedir?

GA²LEN, the Global Allergy and Asthma European Network, ilk olarak ürtiker alanında referans ve mükemmellik merkezlerinin geliştirilmesi, etkileşimi ve akreditasyonu için bir program başlattı. Ürtiker, yaygın ve zayıflatıcı bir durumdur ve özellikle kronik olduğunda hem hastalar hem de tedavi eden doktorlar için zor olabilir. Ürtikerdeki referans ve mükemmellik merkezleri "Centers of reference and excellence in urticaria (UCAREs)" , ürtiker gibi tedavisi zor durumların yönetimini iyileştirmeye yardımcı olabilir. Ürtikerde referans ve mükemmellik merkezleri (UCAREs), ürtiker gibi tedavisi zor durumların yönetimini iyileştirmeye yardımcı olabilir. GA²LEN UCARE'lerin temel amacı, ürtiker yönetiminde mükemmelliği sağlamak, araştırma ve eğitim yoluyla ürtiker bilgisini artırmak ve çeşitli faaliyetler ile ürtiker farkındalığını sağlamaktır. GA²LEN UCARE programı, ürtiker araştırmalarını teşvik edecek, dünya çapında ürtiker yönetimini uyumlu hale getirecek ve iyileştirecek güçlü bir ürtiker uzmanları ağıyla sonuçlanacak. Gerçekleştirilen denetim gelecekte UCARE merkezleri arasında ürtiker yönetimi, ürtiker merkezlerinin organizasyonu ve ortak ürtiker projeleri tartışmalarını teşvik etmeyi amaçlamaktadır.