Dermatolojı Abd Ürtiker Mükemmeliyet Merkezi

DERMATOLOJI ABD ÃœRTÄ°KER MÃœKEMMELÄ°YET MERKEZÄ°

Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Dermatoloji Anabilim Dalı ÖÄŸretim Üyesi Doç. Dr. Bahar Sevimli Dikicier Dermatoloji KliniÄŸi olarak ürtiker mükemmeliyet belgesini almak için GA²LEN Ürtiker Referans ve Mükemmeliyet Merkezi (UCARE)’ne baÅŸvuruda bulunduklarını belirttiler. Doç. Dr. Dikicier gerçekleÅŸtirilen denetimlerin olumlu geçmesi sonucunda ürtiker mükemmeliyet belgesini kliniÄŸe kazandırmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirttiler.

GA²LEN Urticaria Center of Reference and Excellence - UCARE Nedir?

GA²LEN, the Global Allergy and Asthma European Network, ilk olarak ürtiker alanında referans ve mükemmellik merkezlerinin geliÅŸtirilmesi, etkileÅŸimi ve akreditasyonu için bir program baÅŸlattı. Ürtiker, yaygın ve zayıflatıcı bir durumdur ve özellikle kronik olduÄŸunda hem hastalar hem de tedavi eden doktorlar için zor olabilir. Ürtikerdeki referans ve mükemmellik merkezleri "Centers of reference and excellence in urticaria (UCAREs)" , ürtiker gibi tedavisi zor durumların yönetimini iyileÅŸtirmeye yardımcı olabilir. Ürtikerde referans ve mükemmellik merkezleri (UCAREs), ürtiker gibi tedavisi zor durumların yönetimini iyileÅŸtirmeye yardımcı olabilir. GA²LEN UCARE'lerin temel amacı, ürtiker yönetiminde mükemmelliÄŸi saÄŸlamak, araÅŸtırma ve eÄŸitim yoluyla ürtiker bilgisini artırmak ve çeÅŸitli faaliyetler ile ürtiker farkındalığını saÄŸlamaktır. GA²LEN UCARE programı, ürtiker araÅŸtırmalarını teÅŸvik edecek, dünya çapında ürtiker yönetimini uyumlu hale getirecek ve iyileÅŸtirecek güçlü bir ürtiker uzmanları ağıyla sonuçlanacak. GerçekleÅŸtirilen denetim gelecekte UCARE merkezleri arasında ürtiker yönetimi, ürtiker merkezlerinin organizasyonu ve ortak ürtiker projeleri tartışmalarını teÅŸvik etmeyi amaçlamaktadır.