Ana Sayfa
Duyurular
Tıpta Yapay Zeka Toplantısı Online Yapıldı

TIPTA YAPAY ZEKA TOPLANTISI ONLÄ°NE YAPILDI

5 Mayıs ÇarÅŸamba günü Bilgisayar ve BiliÅŸim Bilimleri Fakültesi ile Fakültemiz arasında ortaklaÅŸa online bir seminer düzenlendi. Seminerde Yapay Zeka uygulamalarının saÄŸlık uygulamalarıyla birleÅŸtirilmesi ve karar destek sistemlerinin büyük veri ile birleÅŸtirilmesi konuları konuÅŸuldu. Tıp Fakültesi dekanı Profesör Doktor OÄŸuz Karabay'ın moderatörlüğünü yaptığı toplantıda Bilgisayar ve BiliÅŸim Bilimleri Fakültesinden Doç. Dr. Cüneyt Bayılmış, Doç. Dr. Devrim Akgün ve Dr. ÖÄŸr. Üyesi Seçkin Arı sunuları ile toplantıya katıldılar.

Toplantıda büyük datanın nasıl kullanılacağı, elde edilen verilerden nasıl karar destek sistemleri oluÅŸturulabileceÄŸi, görüntüye ait verilerin nasıl iÅŸleneceÄŸi, bu sistemlerin kullanılmasıyla geliÅŸtirilen baÅŸarılı proje örnekleri tanıtıldı.

Çevrimiçi olarak 75 kiÅŸinin katıldığı toplantıda bilgilendirmenin yanında olası proje örnekleri tartışıldı. Programın sonunda katılımcıların soru ve görüşleri alınarak ortak projeler yapılması niyetleri ile toplantı bitirildi. EmeÄŸi geçen tüm hocalarımıza teÅŸekkür ediyoruz.

FotoÄŸraflar