Tıpta Yapay Zeka Toplantısı Online Yapıldı

TIPTA YAPAY ZEKA TOPLANTISI ONLİNE YAPILDI

5 Mayıs Çarşamba günü Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi ile Fakültemiz arasında ortaklaşa online bir seminer düzenlendi. Seminerde Yapay Zeka uygulamalarının sağlık uygulamalarıyla birleştirilmesi ve karar destek sistemlerinin büyük veri ile birleştirilmesi konuları konuşuldu. Tıp Fakültesi dekanı Profesör Doktor Oğuz Karabay'ın moderatörlüğünü yaptığı toplantıda Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesinden Doç. Dr. Cüneyt Bayılmış, Doç. Dr. Devrim Akgün ve Dr. Öğr. Üyesi Seçkin Arı sunuları ile toplantıya katıldılar.

Toplantıda büyük datanın nasıl kullanılacağı, elde edilen verilerden nasıl karar destek sistemleri oluşturulabileceği, görüntüye ait verilerin nasıl işleneceği, bu sistemlerin kullanılmasıyla geliştirilen başarılı proje örnekleri tanıtıldı.

Çevrimiçi olarak 75 kişinin katıldığı toplantıda bilgilendirmenin yanında olası proje örnekleri tartışıldı. Programın sonunda katılımcıların soru ve görüşleri alınarak ortak projeler yapılması niyetleri ile toplantı bitirildi. Emeği geçen tüm hocalarımıza teşekkür ediyoruz.