Annelik ve Ruh Sağlığı Sempozyumu Düzenlendi

ANNELÄ°K VE RUH SAÄžLIÄžI SEMPOZYUMU DÃœZENLENDÄ°

Her sene Mayıs ayının ilk haftası olarak belirlenen Dünya Anne Ruh SaÄŸlığı Haftası münasebeti ile 2. Annelik ve Ruh SaÄŸlığı Sempozyumu 5 Mayıs 2021’de düzenlendi. Anne ruh sağılığına dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak isteyen Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi öÄŸrencileri, Sakarya Tıp ÖÄŸrencileri BirliÄŸi çatısı altında Anne Ruh SaÄŸlığı Gününde sempozyum düzenlediler. Ä°lki daha önce 2017 yılında yine Sakarya Tıp öÄŸrencileri tarafından düzenlenen sempozyumun ikincisi bu sene çevrimiçi olarak yapıldı. Sempozyumda Doç. Dr. Esra Yazıcı anne ruh saÄŸlığının, anne, birey ve toplum için öneminden söz etti. Doç. Dr. Hilal Uslu Yuvacı COVID döneminde gebelik ve doÄŸumla ilgili bilgiler verirken ArÅŸ. Gör. Dr. Kübra Akbulut ve ArÅŸ. Gör. Dr. Çisem Yücel ruh saÄŸlığı alanında çalışmak ve annelerle çalışmak hakkında bilgi verdiler.  Sempozyumda tıp öÄŸrencisi Zeynep Nur DoÄŸrul da konuÅŸmacı olarak görev aldı ve bilgilerini paylaÅŸtı.

Genç doktorların katılımı ve desteÄŸi ile düzenlenen, anne ruh saÄŸlığı alanında farkındalık oluÅŸturmak amacı ile güncel bilgilerin paylaşıldığı 2. Annelik ve Ruh SaÄŸlığı Sempozyumu geniÅŸ bir izleyici kitlesi ile buluÅŸtu. Sempozyum ayrıca uluslararası anne ruh saÄŸlığı ile ilgili web sitelerinde de tanıtıldı ve Türkiye’de anne ruh saÄŸlığına verilen önemi ve akademik desteÄŸi dile getirdi.

Sempozyumu tekrar izlemek için tıklayınız.