Annelik ve Ruh Sağlığı Sempozyumu Düzenlendi

ANNELİK VE RUH SAĞLIĞI SEMPOZYUMU DÜZENLENDİ

Her sene Mayıs ayının ilk haftası olarak belirlenen Dünya Anne Ruh Sağlığı Haftası münasebeti ile 2. Annelik ve Ruh Sağlığı Sempozyumu 5 Mayıs 2021’de düzenlendi. Anne ruh sağılığına dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak isteyen Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri, Sakarya Tıp Öğrencileri Birliği çatısı altında Anne Ruh Sağlığı Gününde sempozyum düzenlediler. İlki daha önce 2017 yılında yine Sakarya Tıp öğrencileri tarafından düzenlenen sempozyumun ikincisi bu sene çevrimiçi olarak yapıldı. Sempozyumda Doç. Dr. Esra Yazıcı anne ruh sağlığının, anne, birey ve toplum için öneminden söz etti. Doç. Dr. Hilal Uslu Yuvacı COVID döneminde gebelik ve doğumla ilgili bilgiler verirken Arş. Gör. Dr. Kübra Akbulut ve Arş. Gör. Dr. Çisem Yücel ruh sağlığı alanında çalışmak ve annelerle çalışmak hakkında bilgi verdiler.  Sempozyumda tıp öğrencisi Zeynep Nur Doğrul da konuşmacı olarak görev aldı ve bilgilerini paylaştı.

Genç doktorların katılımı ve desteği ile düzenlenen, anne ruh sağlığı alanında farkındalık oluşturmak amacı ile güncel bilgilerin paylaşıldığı 2. Annelik ve Ruh Sağlığı Sempozyumu geniş bir izleyici kitlesi ile buluştu. Sempozyum ayrıca uluslararası anne ruh sağlığı ile ilgili web sitelerinde de tanıtıldı ve Türkiye’de anne ruh sağlığına verilen önemi ve akademik desteği dile getirdi.

Sempozyumu tekrar izlemek için tıklayınız.