Bilecik Şeyh Edebali Üniv. Tıp Fakültesinden Ziyaret

BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİV. TIP FAKÜLTESİNDEN ZİYARET

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut BAYKAN, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Rıza DUNDAR ve Fakülte Sekreteri Oğuz GÜRCAN fakültemizi ziyaret etti. Heyeti fakültemiz dekanı Prof. Dr. Oğuz KARABAY, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa İhsan USLAN, Prof. Dr. Mehmet Emin BÜYÜKOKUROĞLU ile Fakülte Sekreteri Kerim İSEN karşıladı. Ziyarette Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut BAYKAN yeni eğitim öğretim yılında fakültemizde eğitim görecek öğrenciler, akademik çalışmalar, fiziki şartlar vb. konularda fikir alışverişinde bulundular. Toplantının ardından Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut BAYKAN Dekan Prof. Dr. Oğuz KARABAY’a günün anlamına hediyelerini takdim etti.

Toplantının ardından heyet Sakarya Üniversitesi Deneysel Tıp Uygulama ve Araştırma Merkezine (SÜDETAM) geçtiler. Heyeti burada Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin ÇAKIROĞLU ve Doç. Dr. Gamze Güney ESKİLER karşıladı. Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin ÇAKIROĞLU Birim çalışmaları, laboratuvarları, gerçekleştirilen eğitimler hakkında detaylı bilgi verdi.

Ardından Doç. Dr. Gamze Güney ESKİLER Kanser Araştırmaları ve Nanotıp Laboratuvarlarını tanıtarak; farklı kanser hücrelerin uygun şartlar altında üretilerek kemoterapi ilaçlarının, ilaç taşıyıcı sistemlerin, bitkisel etken maddelerin ve yeni aday moleküllerin hücrelerdeki  anti-kanser etkisinin araştırılmasına yönelik  bilimsel araştırma ve TUBİTAK projeleri yürüttüklerinden bahsetti. Ayrıca, etken maddelerin hücrelerde neden olduğu ölüm tipinin belirlenmesine için gen ve protein ekspresyonu düzeyinde değişimlerin belirlenmesine yönelik çalışmalarda gerçekleştirilerek multi-disipliner bilim anlayışıyla yenilikçi ilaç geliştirme  ve tedavi stratejilerine yönelik çalışmaların da gerçekleştirildiğini söyledi.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut BAYKAN ve ekibi gerçekleştirilen bilgilendirmelerin kendilerini memnun ettiğini dile getirerek Dekan Prof. Dr. Oğuz KARABAY ve ekibine teşekkür ederek fakültemizden ayrıldılar.