Bilecik Şeyh Edebali Üniv. Tıp Fakültesinden Ziyaret

BÄ°LECÄ°K ÅžEYH EDEBALÄ° ÃœNÄ°V. TIP FAKÃœLTESÄ°NDEN ZÄ°YARET

Bilecik Åžeyh Edebali Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut BAYKAN, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Rıza DUNDAR ve Fakülte Sekreteri OÄŸuz GÜRCAN fakültemizi ziyaret etti. Heyeti fakültemiz dekanı Prof. Dr. OÄŸuz KARABAY, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Ä°hsan USLAN, Prof. Dr. Mehmet Emin BÜYÜKOKUROÄžLU ile Fakülte Sekreteri Kerim Ä°SEN karşıladı. Ziyarette Bilecik Åžeyh Edebali Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut BAYKAN yeni eÄŸitim öÄŸretim yılında fakültemizde eÄŸitim görecek öÄŸrenciler, akademik çalışmalar, fiziki ÅŸartlar vb. konularda fikir alışveriÅŸinde bulundular. Toplantının ardından Bilecik Åžeyh Edebali Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut BAYKAN Dekan Prof. Dr. OÄŸuz KARABAY’a günün anlamına hediyelerini takdim etti.

Toplantının ardından heyet Sakarya Üniversitesi Deneysel Tıp Uygulama ve AraÅŸtırma Merkezine (SÜDETAM) geçtiler. Heyeti burada Dr. ÖÄŸr. Üyesi Hüseyin ÇAKIROÄžLU ve Doç. Dr. Gamze Güney ESKÄ°LER karşıladı. Dr. ÖÄŸr. Üyesi Hüseyin ÇAKIROÄžLU Birim çalışmaları, laboratuvarları, gerçekleÅŸtirilen eÄŸitimler hakkında detaylı bilgi verdi.

Ardından Doç. Dr. Gamze Güney ESKÄ°LER Kanser AraÅŸtırmaları ve Nanotıp Laboratuvarlarını tanıtarak; farklı kanser hücrelerin uygun ÅŸartlar altında üretilerek kemoterapi ilaçlarının, ilaç taşıyıcı sistemlerin, bitkisel etken maddelerin ve yeni aday moleküllerin hücrelerdeki  anti-kanser etkisinin araÅŸtırılmasına yönelik  bilimsel araÅŸtırma ve TUBÄ°TAK projeleri yürüttüklerinden bahsetti. Ayrıca, etken maddelerin hücrelerde neden olduÄŸu ölüm tipinin belirlenmesine için gen ve protein ekspresyonu düzeyinde deÄŸiÅŸimlerin belirlenmesine yönelik çalışmalarda gerçekleÅŸtirilerek multi-disipliner bilim anlayışıyla yenilikçi ilaç geliÅŸtirme  ve tedavi stratejilerine yönelik çalışmaların da gerçekleÅŸtirildiÄŸini söyledi.

Bilecik Åžeyh Edebali Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut BAYKAN ve ekibi gerçekleÅŸtirilen bilgilendirmelerin kendilerini memnun ettiÄŸini dile getirerek Dekan Prof. Dr. OÄŸuz KARABAY ve ekibine teÅŸekkür ederek fakültemizden ayrıldılar.