Ana Sayfa
Duyurular
Mezuniyet Töreni Yapıldı

MEZUNİYET TÖRENİ YAPILDI

Sakarya Üniversitesinde (SAÜ) eÄŸitim gören ve uygulamalı ÅŸekilde hastalara bakmaya devam ederek pandemi servislerinde çalışan 108 öÄŸrenci Tıp Fakültesinden yüz yüze gerçekleÅŸtirilen coÅŸkulu törenle mezun oldu. Törende doktor adaylarına öÄŸütler veren Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. OÄŸuz Karabay, “MesleÄŸinizi yaparken ne olur kimsesiz, fakir-fukara ve öksüzün hakkını koruyun. Kimsesizlere kimse olun. MesleÄŸinizi yaparken Allah’tan baÅŸka kimseden de hiçbir ÅŸükran beklemeyin” ifadelerine yer verdi.

SAÜ’de eÄŸitim gördükten sonra uygulamalı ÅŸekilde hastalara bakmaya devam ederek pandemi servislerinde çalışan ve korona virüs aşısı olan 108 tıp fakültesi öÄŸrencisi pandemi sonrasında ilk kez yüz yüze törenle mezun oldu. Üniversitenin stadyumunda gerçekleÅŸen mezuniyet törenine; Sakarya Vali Yardımcısı Ersin EmiroÄŸlu, AK Parti Ä°l BaÅŸkanı Yunus Tever, Sakarya BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Ekrem Yüce, SAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hatem Akbulut, Prof. Dr. Barış Tamer Tonguç, Prof. Dr. Temel Gürdal, SAÜ Genel Sekreteri Dr. ÖÄŸr. Üyesi YaÅŸar Kahraman, SUBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Fuat Boz, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. OÄŸuz Karabay, SaÄŸlık Ä°l Müdürü Doç. Dr. Aziz ÖÄŸütlü, SEAH BaÅŸhekimi Doç. Dr. Fikret Halis, mezuniyet heyecanı yaÅŸayan öÄŸrenciler ve yakınları katıldı. Canlı müzik dinletisiyle baÅŸlayan tören Ä°stiklal Marşı ve Saygı DuruÅŸu ile devam etti. Açılış konuÅŸmasının ardından bölümünü birincilikle bitiren ve doktor unvanı kazanan Sümeyye Karapınar, baÅŸarı öyküsünden söz ederek törende bulunanlara duygusal anlar yaÅŸattı.

 

“Bizler bugün hekim olmanın mutluluÄŸu, heyecanı ve gururu içerisindeyiz”

Sakarya Üniversitesi 2020-2021 eÄŸitim ve öÄŸretim yılı Tıp Fakültesi bölüm birincisi Dr. Sümeyye Karapınar, “6 yıllık serüvenimizin sonuna geldik. Bizler bugün hekim olmanın mutluluÄŸu, heyecanı ve gururu içerisindeyiz. Bu zorlu serüvende, bize iyi hekim olmak yönünde büyük emeÄŸi geçen, ufkumuzu geniÅŸleten, bize örnek olan, kapılarını bize hep açık tutan, bildikleri ve yetenekleri karşısında hayretler içerisinde kaldığımız, sorularımız ile meraklarımızı hep sabırla karşılayan çok deÄŸerli hocalarıma ÅŸahsım ve bütün arkadaÅŸlarım adına teÅŸekkür ediyorum” dedi.

 

“Kimsesizlere kimse olun”

Tıp Fakültesinden mezun olan öÄŸrencilere öÄŸütlerde bulunan Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. OÄŸuz Karabay, “Üniversite yönetiminden bize mezuniyet töreni yapmalarını rica ettik. Pandemi dönemi olduÄŸunu söylediler, bizde dedik ki; bizim 6’ncı sınıflarımız bir yıldır hastanın başındaydı zaten, korona varken çalışıyorlardı ve biz bu mezuniyet törenini istiyoruz. BaÅŸta Rektörümüz Prof. Dr. Fatih SavaÅŸan olmak üzere bize bugün bu mezuniyet törenini yapmak için ellerini taşın altına koydular. Üniversite yönetimine teÅŸekkür ediyorum, bugün ki bu töreni organize ettikleri için. DeÄŸerli meslektaÅŸlarım, artık hekimsiniz. Önünüzde uzun bir yol ve bu yolda sizden görev bekleyen insanlar var. MesleÄŸinizi yaparken ne olur kimsesiz, fakir-fukara ve öksüzün hakkını koruyun. Kimsesizlere kimse olun. MesleÄŸinizi yaparken Allah’tan baÅŸka kimseden de hiçbir ÅŸükran beklemeyin. MesleÄŸinizi yaparken hep ÅŸüpheci olun, bir hasta ile karşılaÅŸtığınızda hep acaba sorusunu sorun” diye konuÅŸtu.

 

“SaÄŸlık ordusuna katılacak hekimlerimize inancımız tam”

ÖÄŸrencilerin aşı olmalarından ve yüz yüze eÄŸitim görmelerinden dolayı töreni gerçekleÅŸtirdiklerini belirten SAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hatem Akbulut, “Bu sene sevinçliyiz fakat sevincimiz biraz buruk. Bunun temel nedeni de mezuniyet törenini maalesef tüm mezunlarımıza ÅŸuan için yayamadık. Fakat tıp fakültesi öÄŸrencilerimizin özellikle son sınıf öÄŸrencilerimizin yüz yüze eÄŸitim görmesi bu dönem için ve bunun yanında hepsinin aşı süreçlerinin tamamlanmasından dolayı bu ÅŸekilde mezuniyet töreninin yapılması üniversitemiz açısından herhangi bir endiÅŸe oluÅŸturmadığı için törenimizi yapmaya karar verdik. Umuyoruz ki; aşı uygulaması 18 yaÅŸa kadar indirildiÄŸi içinde diÄŸer mezunlarımızın da törenlerini en kısa sürede yine yüz yüze yapma ÅŸansına sahip olabiliriz. Aldıkları eÄŸitimin bir sonucu olarak bugün saÄŸlık ordusuna katılacak olan 108 genç hekimimiz topluma en iyi ÅŸekilde hizmet edecektir, buna inancımız tamdır” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

 

“Kahraman saÄŸlık ordusuna bir bölük daha gönderiyoruz”

Törende konuÅŸma yapan Sakarya BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Ekrem Yüce, “Bir eÄŸitim günlüÄŸünün sonu, hayata baÅŸlamanın başı bugünün hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bizim kahramanlarımız tekti. Biz güvenlik kuvvetlerimize, askerlerimize kahraman derdik. Ama bu orduya bir ordu daha katıldı. O ordu da; kahraman doktorlarımız, kahraman saÄŸlık çalışanlarımız. Hepinizi tebrik ediyorum, bugün bu saÄŸlık kahraman ordusuna bir bölük daha gönderiyoruz. BölüÄŸümüz hayırlı olsun, inÅŸallah. Hayırlı hizmetler diliyorum” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

 

Ülkenin göz aydınlığı

Mezun olan öÄŸrencilere hitap eden Sakarya Vali Yardımcısı Ersin EmiroÄŸlu, “Bu evlatlarınız doÄŸduÄŸunda, sizin kucağınıza geldiÄŸinde bir göz nuru bir göz aydınlığı dilendi. Hepinizin gözü ışıl ışıldı. Gerçekten göz aydınlığıydı sizler için. Bugün hepsi bir doktor olarak artık Sakarya’nın ve bu ülkenin göz aydınlığı, ne mutlu bizlere” ifadelerini kullandı.

Kaynak:HaberSAÜ