Vı. Deney Hayvanı Kullanım Sertifika Kursu

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ

DENEYSEL TIP UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

VI. DENEY HAYVANI KULLANIM SERTİFİKA KURSU 18-27 Eylül  2021

Kurs İçeriği: Kurs Programı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nün 02.04.2019 tarih ve 2019/03 sayılı “Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası Eğitim Programına Dair Genelgesi” esas alınarak hazırlanmıştır.

Kurs Süresi: Toplam 80 Saat (40 Saat Teorik, 40 Saat Pratik)

Kurs Yeri: Sakarya Üniversitesi  Tıp Fakültesi deneysel Tıp Uygulama ve araştırma Merkezi (SÜDETAM)

Kurs Ücreti: Sakarya Üniversitesi ve SEAH Personeli 1000 tl, Diğer kurumlar için 1200 tl

Kurs Esasları: Lisans mezunları A kategori sertifika verilecektir, Lisans öğrencileri de programa dahil edilebilecektir. Teorik derslerin, hafta içi  14:00-22:00 saatleri arasında, hafta sonu derslerin ve uygulamaların 09:00-18:30 saatleri arasında düzenlenmesi düşünülmektedir. “VI. Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası” Eğitim Kursu, yeterli başvuru sağlanması ve tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgın koşullarına karşı alınan resmi tedbirlerin izin vermesi durumunda  düzenlenecektir. Teorik dersler, uzaktan eğitim şeklinde, uygulama dersleri sosyal mesafe kuralları ve bireysel hijyen tedbirlerine uyularak yüz yüze yapılacaktır.  Kesin kayıt için kurs evraklarının kurs başlamadan elden veya posta ile kurs sekretaryasına ulaştırılması gerekmektedir. Programın tüm bölümlerine devam zorunludur. Kursiyerlerin, kursa devam etmemesi durumunda ücret iadesi yapılmayacaktır. Kurs bitiminde yapılacak sınavda 70 puan ve üzeri not alan adaylara deney hayvanı kullanım sertifikası verilecektir.

Sertifika Kapsamındaki Türler: Fare, Sıçan, Tavşan ve Kobay

Adres: Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Deneysel Tıp Uygulama ve Araştırma Merkezi (SÜDETAM)

Hesap Adı: Sakarya Üniversitesi Döner Sermaye İşletmesi-Tıp Fakültesi

IBAN No: TR25 0020 9000 0046 4698 0000 27

Açıklama:  SÜDETAM Kurs Ücreti (Dekontta isim belirtmeyi unutmayınız.)

Kayıt İçin Gerekli Evraklar: ıslak imzalı kayıt formu, iki adet vesikalık fotoğraf, nüfus cüzdanı fotokopisi, banka dekontu, Üniversite Diploma Fotokopisi

• Kurs sekreteryasına bilgi vermeden ücret yatırılmaması, bilgi için kurs ücretinin yatırıldığına dair banka dekontunun sudetam@sakarya.edu.tradresine gönderilmesi önemle rica olunur,
  • Kurs esnasında karşılaşılabilecek hayvan ve mekan kaynaklı olası sağlık sorunlarından Sakarya Üniversitesi  ve bağlı birimleri sorumlu tutulamaz.
  • Sakarya Üniversitesi gerektiğinde kurs eğiticilerinde ve kurs içi ders saatlerinde değişiklik yapma hakkını saklı tutar. Kursa müracaat edenler bu şartları peşinen kabul etmiş sayılır.

Kurs Koordinatörü     :  Prof. Dr. M. Ramazan ŞEKEROĞLU

Sekretarya                   :  Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin ÇAKIROĞLU