Hekimliğe Merhaba Eğitimi Yapıldı.
HEKİMLİĞE MERHABA EĞİTİMİ YAPILDI.

Fakültemiz tarafından 02-03 AÄŸustos 2021 tarihlerinde bu yıl ilki dönem 6 öÄŸrencilerine yönelik düzenlenen “HEKÄ°MLÄ°ÄžE MERHABA EĞİTÄ°MÄ°” gerçekleÅŸtirildi. Ä°lk gün SAÜ Tıp Fakültesi Dönem 6 Koordinatörü Prof. Dr. Yusuf YÜRÜMEZ, , SAÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. OÄŸuz KARABAY, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih SAVAÅžAN açılış konuÅŸmalarını yaptılar. Programın ilk günü MEVZUAT UÇEP ve Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi

Ä°ntörn Yönergesi konusunda Prof. Dr. Süleyman KALELÄ°, ETÄ°K Ä°LKELER ve Ä°LETİŞİM oturumunda Dr. OÄŸuz KARABAY ModeratörlüÄŸünde Meslek ahlakı ve etik deÄŸerler konusunda Prof. Dr. M. E. BÜYÜKOKUROÄžLU, Ä°letiÅŸim

(Hekim-Hekim, Hekim- SaÄŸlık personeli, Hekim-Hasta) konusunda Doç. Dr. Aziz ÖÄžÜTLÜ, SaÄŸlıkta ÅŸiddet ve beyaz kod konusunda Doç. Dr. Hilal USLU YUVACI, STAJ TANITIMLARI  turumunda Prof. Dr. Yusuf YÜRÜMEZ oderatörlüÄŸünde Acil Tıp konusunda Doç. Dr. Onur KARAKAYALI, Ä°ç Hastalıkları  konusunda Doç. Dr. Hamad DHEÄ°R, Çocuk SaÄŸlığı ve Hastalıkları konusunda Dr. ÖÄŸr. Üyesi Mehmet Fatih ORHAN, Halk SaÄŸlığı  konusunda Dr. ÖÄŸr. Üyesi Elif KÖSE, Kadın Hastalıkları ve DoÄŸum konusunda Doç. Dr. Hilal USLU YUVACI, Genel Cerrahi konusunda Dr. ÖÄŸr. Üyesi Enis DÄ°KÄ°CÄ°ER, Aile HekimliÄŸi konusunda Prof. Dr. Hasan Çetin EKERBÄ°ÇER, YASAL MEVZUAT ve ADLÄ° OLGU YÖNETÄ°MÄ° oturumunda  Prof. Dr. M. Emin BÜYÜKOKUROÄžLU ModeratörlüÄŸünde Hasta ve hekim hakları konusunda Prof. Dr. Hasan Çetin EKERBÄ°ÇER, Reçete düzenleyebilme, istirahat ve adli raporlar konusunda Doç. Dr. Onur KARAKAYALI bilgilendirme yapılarak eÄŸitimler gerçekleÅŸtirildi.

EÄŸitimin ikinci günü RESÜSÄ°TASYON Prof. Dr. Yusuf YÜRÜMEZ ModeratörlüÄŸünde YetiÅŸkin Temel YaÅŸam DesteÄŸi ve OED Kullanımı konusunda Dr. ÖÄŸr. Üyesi Murat ÖZSARAÇ. YetiÅŸkin Ä°leri Kardiyak YaÅŸam DesteÄŸi ve Defibrilasyon  konusunda Doç. Dr. Onur KARAKAYALI. Çocuklarda TYD ve Ä°KYD farklar konusunda Doç. Dr. Bahri ELMAS, Ä°LK KARÅžILAMA Prof. Dr. Hüseyin GÜNDÜZ ModeratörlüÄŸünde Genel durum ve vital bulguların deÄŸerlendirilmesi konusunda Prof. Dr. Yusuf YÜRÜMEZ, EKG çekimi ve deÄŸerlendirilmesi konusunda Prof. Dr. Hüseyin GÜNDÜZ, BilgilendirilmiÅŸ onam Doç. Dr. Türkan ACAR, TANISAL YAKLAÅžIMLAR Prof. Dr. Yasemin GÜNDÜZ ModeratörlüÄŸünde Hasta yönetiminde - CBC, Biyokimyasal ve Serolojik analizler konusunda Doç. Dr. Selçuk YAYLACI, Hasta yönetiminde – Direk Grafiler (Servikal, AkciÄŸer, Pelvis) konusunda Prof. Dr. Yasemin GÜNDÜZ, Hasta yönetiminde – Kan gazı analizi konusunda Doç. Dr. Aysun ÅžENGÜL, TEDAVÄ° ve GÄ°RİŞİMSEL Ä°ÅžLEMLER Prof. Dr. Abidin ÅžEHÄ°TOÄžULLARI ModeratörlüÄŸünde Havayolu yönetimi: Ambu-Maske kullanımı – Airway -Entübasyon P konusunda rof. Dr. Ali Fuat ERDEM, Oksijen ve nebul inhaler tedavisi uygulayabilme konusunda Doç. Dr. Aysun ÅžENGÜL, IM, IV ve SC enjeksiyon yapabilme, Nasogastrik sonda, Foley sonda uygulaması konularında Prof. Dr. ErtuÄŸrul GÜÇLÜ,  Yara bakımı ve sütür teknikleri konusunda Prof. Dr. Abidin ÅžEHÄ°TOÄžULLARI, Ä°ÅŸ SaÄŸliÄŸi ve GüvenliÄŸi EÄŸitimi konusunda ArÅŸ. Gör. Dr. Baha KANBEROÄžLU  bilgilendirme yaptılar. Program Dilek, temenniler ve kapanış KonuÅŸması ile tamamlandı.

.