Hekimliğe Merhaba Eğitimi Yapıldı.
HEKİMLİĞE MERHABA EĞİTİMİ YAPILDI.

Fakültemiz tarafından 02-03 Ağustos 2021 tarihlerinde bu yıl ilki dönem 6 öğrencilerine yönelik düzenlenen “HEKİMLİĞE MERHABA EĞİTİMİ” gerçekleştirildi. İlk gün SAÜ Tıp Fakültesi Dönem 6 Koordinatörü Prof. Dr. Yusuf YÜRÜMEZ, , SAÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz KARABAY, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih SAVAŞAN açılış konuşmalarını yaptılar. Programın ilk günü MEVZUAT UÇEP ve Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi

İntörn Yönergesi konusunda Prof. Dr. Süleyman KALELİ, ETİK İLKELER ve İLETİŞİM oturumunda Dr. Oğuz KARABAY Moderatörlüğünde Meslek ahlakı ve etik değerler konusunda Prof. Dr. M. E. BÜYÜKOKUROĞLU, İletişim

(Hekim-Hekim, Hekim- Sağlık personeli, Hekim-Hasta) konusunda Doç. Dr. Aziz ÖĞÜTLÜ, Sağlıkta şiddet ve beyaz kod konusunda Doç. Dr. Hilal USLU YUVACI, STAJ TANITIMLARI  turumunda Prof. Dr. Yusuf YÜRÜMEZ oderatörlüğünde Acil Tıp konusunda Doç. Dr. Onur KARAKAYALI, İç Hastalıkları  konusunda Doç. Dr. Hamad DHEİR, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları konusunda Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Fatih ORHAN, Halk Sağlığı  konusunda Dr. Öğr. Üyesi Elif KÖSE, Kadın Hastalıkları ve Doğum konusunda Doç. Dr. Hilal USLU YUVACI, Genel Cerrahi konusunda Dr. Öğr. Üyesi Enis DİKİCİER, Aile Hekimliği konusunda Prof. Dr. Hasan Çetin EKERBİÇER, YASAL MEVZUAT ve ADLİ OLGU YÖNETİMİ oturumunda  Prof. Dr. M. Emin BÜYÜKOKUROĞLU Moderatörlüğünde Hasta ve hekim hakları konusunda Prof. Dr. Hasan Çetin EKERBİÇER, Reçete düzenleyebilme, istirahat ve adli raporlar konusunda Doç. Dr. Onur KARAKAYALI bilgilendirme yapılarak eğitimler gerçekleştirildi.

Eğitimin ikinci günü RESÜSİTASYON Prof. Dr. Yusuf YÜRÜMEZ Moderatörlüğünde Yetişkin Temel Yaşam Desteği ve OED Kullanımı konusunda Dr. Öğr. Üyesi Murat ÖZSARAÇ. Yetişkin İleri Kardiyak Yaşam Desteği ve Defibrilasyon  konusunda Doç. Dr. Onur KARAKAYALI. Çocuklarda TYD ve İKYD farklar konusunda Doç. Dr. Bahri ELMAS, İLK KARŞILAMA Prof. Dr. Hüseyin GÜNDÜZ Moderatörlüğünde Genel durum ve vital bulguların değerlendirilmesi konusunda Prof. Dr. Yusuf YÜRÜMEZ, EKG çekimi ve değerlendirilmesi konusunda Prof. Dr. Hüseyin GÜNDÜZ, Bilgilendirilmiş onam Doç. Dr. Türkan ACAR, TANISAL YAKLAŞIMLAR Prof. Dr. Yasemin GÜNDÜZ Moderatörlüğünde Hasta yönetiminde - CBC, Biyokimyasal ve Serolojik analizler konusunda Doç. Dr. Selçuk YAYLACI, Hasta yönetiminde – Direk Grafiler (Servikal, Akciğer, Pelvis) konusunda Prof. Dr. Yasemin GÜNDÜZ, Hasta yönetiminde – Kan gazı analizi konusunda Doç. Dr. Aysun ŞENGÜL, TEDAVİ ve GİRİŞİMSEL İŞLEMLER Prof. Dr. Abidin ŞEHİTOĞULLARI Moderatörlüğünde Havayolu yönetimi: Ambu-Maske kullanımı – Airway -Entübasyon P konusunda rof. Dr. Ali Fuat ERDEM, Oksijen ve nebul inhaler tedavisi uygulayabilme konusunda Doç. Dr. Aysun ŞENGÜL, IM, IV ve SC enjeksiyon yapabilme, Nasogastrik sonda, Foley sonda uygulaması konularında Prof. Dr. Ertuğrul GÜÇLÜ,  Yara bakımı ve sütür teknikleri konusunda Prof. Dr. Abidin ŞEHİTOĞULLARI, İş Sağliği ve Güvenliği Eğitimi konusunda Arş. Gör. Dr. Baha KANBEROĞLU  bilgilendirme yaptılar. Program Dilek, temenniler ve kapanış Konuşması ile tamamlandı.

.