Ana Sayfa
Duyurular
2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılında Üniversitemizi Kazanan Öğrencilere Duyuru

2021-2022 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDA ÜNİVERSİTEMİZİ KAZANAN ÖĞRENCİLERE DUYURU

Üniversitemizi tercih ederek YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt iÅŸlemleri:

*****   Ä°steyen öÄŸrenciler 04 – 08 Eylül 2021 tarihleri arasında https://www.turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit adresinden saat 23:59’a kadar elektronik kayıt yaptırabilirler. Elektronik kayıt yaptıran öÄŸrencilerin üniversitemize gelerek herhangi bir belge teslim etmesine gerek yoktur.

******   Elektronik kayıt yaptırmayan, Üniversitemize gelerek kayıt yaptırmak isteyen öÄŸrenciler kayıt için ekte belirtilen belgeleri tamamlayarak 06 – 10 Eylül 2021 tarihleri arasında ekte belirtilen kayıt adreslerine teslim etmeleri zorunludur. En geç 10 Eylül 2021 saat 17.00’ye kadar kayıt için baÅŸvurmayan veya kayıt iÅŸlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedeceklerdir.

Elektronik kayıt yapan tüm öÄŸrencilerin herhangi bir belge teslim etmesine gerek yoktur.

Bir yükseköÄŸretim programına kayıt hakkı kazanan ancak, ortaöÄŸretim kurumlarında, ön lisans programında veya lisans programlarında mezun aÅŸamasında olup staj, bütünleme veya tek ders sınavına girecek adaylar da 06 – 10 Eylül 2021 tarihleri arasında bu durumlarını belgelemek kaydıyla kayıt adreslerine gelerek geçici kayıtlarını yaptıracaklardır. Bu adaylar mezun olduklarına iliÅŸkin belgelerini, 31 Aralık 2021 tarihine kadar Üniversitemize ibraz ettikleri takdirde asıl kayıtları yapılacaktır. Bu tarihe kadar mezun olduklarını belgelemeyenlerin geçici kayıtları silinecektir.  06 – 10 Eylül 2021 tarihleri arasında geçici kayıtlarını yaptırmayan adayların asıl kayıt hakları bulunmayacaktır.

 

Kayıt iÅŸlemi tamamlanınca “sabis.sakarya.edu.tr” adresindeki “ilk ÅŸifre oluÅŸturma” iÅŸlemindeki kullanıcı adı öÄŸrenci numarasıdır.

Elektronik kayıt yaptırmayan öÄŸrenciler kayıt için ekte belirtilen belgeleri tamamlayarak 06 – 10 Eylül 2021 tarihleri içerisinde ekte belirtilen kayıt adreslerine teslim etmeleri zorunludur.

Kayıt Ä°çin Gerekli Belgeler Ä°çin Tıklayınız.

Kayıt Yerleri Ä°çin Tıklayınız.

Katkı Payları Ä°çin Tıklayınız. (Menü-->Ödemeler Sekmesine Bakabilirsiniz.)

Akademik Takvim için tıklayınız.

Ä°NGÄ°LÄ°ZCE MUAFÄ°YET SINAVI VE YETERLÄ°LÄ°K  için Tıklayınız.

 

Ä°NGÄ°LÄ°ZCE HAZIRLIK VE ZORUNLU HAZIRLIK BÄ°LGÄ°LENDÄ°RME FORMU için Tıklayınız.

 

NOT : DGS Kayıt Ä°ÅŸlemleri; Sonuçlar ilan edildikten sonra gerekli bilgi web sayfamızda ilan edilecektir.

NOT : Yeni kayıt yaptıran öÄŸrenciler derse yazılma iÅŸlemleri için  www.ogrisl.sakarya.edu.tr adresini takip etmelidir.

Askerlik Durumu: 2021-YKS sonucunda herhangi bir yükseköÄŸretim programına kayıt yaptıran adayların askerlikleri tecil edilmiÅŸ ise askerlik tecil sürelerinin bitimine kadar kayıt hakkı kazandıkları programda eÄŸitime devam edebilecek, tecil sürelerinin sona ermesi hâlinde askerlik erteleme haklarını kaybettiklerinden bu durumdaki adayların kayıtları dondurularak, askerlik hizmetlerini yaptıktan sonra eÄŸitime devam edebileceklerdir.

 

Ä°NGÄ°LÄ°ZCE MUFÄ°YET SINAVI VE YETERLÄ°LÄ°K

Ä°NGÄ°LÄ°ZCE HAZIRLIK VE ZORUNLU HAZIRLIK BÄ°LGÄ°LENDÄ°RME FORMU