Ana Sayfa
Duyurular
2021-2022 Önceki Öğrenmelerin Tanınması

2021-2022 ÖNCEKİ ÖĞRENMELERİN TANINMASI

2021-2022 EÄŸitim ÖÄŸretim Yılı Önceki ÖÄŸrenmelerin Tanınması baÅŸvuruları SABÄ°S üzerinden Online olarak alınacaktır. Sınavlar Yüz Yüze yapılacaktır.

 BaÅŸvuru Tarihleri                                          :  6-7-8 Eylül 2021
BaÅŸvuruların DeÄŸerlendirilmesi ve Sınav Programlarının Ä°lanı                                      :  10 Eylül 2021
 Sınav Tarihleri                                              :  13-14-15 Eylül 2021 
 Sınav Sonuçlarının Açıklanması                  :  17 Eylül 2021

 

BaÅŸvuru sırasında yüklenecek belgeler;

  • Dersler için; yetkili eÄŸitim kurumlarından veya kamu kurumlarından alınmış konu ile alakalı EÄŸitim Sertifikası veya eÄŸitim alındığına dair Referans Mektubu,

Açıklama :Kurumsal yapıdaki iÅŸ yerlerinde elde edilen pratik kazanımlar ile iÅŸ yerlerinde hizmet içi eÄŸitimler suretiyle elde edilmiÅŸ kazanımlar için hazırlanmış sertifikalar veya referans mektupları; bilgi, beceri ve yetkinlikler, yaptığı faaliyetler, çalışma/eÄŸitim sürelerini gösterir nitelikte olmalıdır. Bu belgeler iÅŸyerinin en üst yetkilisi tarafından onaylanmış olmalıdır. ÖÄŸretim elemanlarından alınmış referans mektupları kabul edilmez.

  • Staj, iÅŸyeri eÄŸitimi ve iÅŸyeri uygulaması için; iÅŸyerinde yapılan çalışma sırasında hazırlanmış portfolyo veya bölüm tarafından belirlenmiÅŸ formatta hazırlanmış staj defteri. ÖÄŸrenci, kazanımlar süresince ilgili iÅŸ yerinde Sosyal Güvenlik Kurumu kayıtlı olarak bulunduÄŸunu belgelemeli ve baÅŸvurusunda kazanmış olduÄŸu bilgi, beceri ve yetkinlikleri elde ettiÄŸi faaliyetleri, çalışma-eÄŸitim süreleri iÅŸyerinin en üst yetkilisi tarafından onaylanmış belgeler ile sunmalıdır.

​Açıklama :“Ä°ÅŸyeri EÄŸitimi” ve “Ä°ÅŸyeri Uygulaması” dersleri birlikte deÄŸerlendirmeye alındığında 15 AKTS sınırını aÅŸan baÅŸvuru kabul edilir. Bu dersler için tanıma baÅŸvurusu yapan öÄŸrencinin diÄŸer dersler için baÅŸvurusu kabul edilmez.

 

Detaylı bilgiye Sakarya Üniversitesi Önceki ÖÄŸrenmelerin Tanınması Senato Esasları’ından eriÅŸebilirsiniz.

Duyuru ekindeki dosyada başvuru adımlarıyla ilgili bilgi mevcuttur.