Ana Sayfa
Duyurular
Dönem 2 Öğrencilerimiz Beyaz Önlüklerini Giydiler

DÖNEM 2 ÖĞRENCİLERİMİZ BEYAZ ÖNLÜKLERİNİ GİYDİLER

2020-21 EÄŸitim ÖÄŸretim yılında eÄŸitimin COVID-19 Pandemi koÅŸullarından online yapılması dolayısıyla bu yıl Tıp Fakültesi dönem 2 öÄŸrencileri için de beyaz önlük giyme töreni düzenlendi. 

Kalabalık protokolün olduÄŸu törene öÄŸrencilerin aileleri de iÅŸtirak etti. Törenin açılış bölümünde konuÅŸan Tıp Fakültesi ikinci sınıf öÄŸrencisi YaÄŸmur BaÅŸarkan, “Hastaların ilacı reçetelerde, bizim ilacımız ise onları iyi edebilmenin verdiÄŸi mutlulukta saklı. Her ÅŸeyden önce iyi bir insan sonrasında ise iyi bir doktor olma hedefi taşıyoruz” dedi.

SAÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. OÄŸuz Karabay, “Beyaz önlük temizliÄŸin saflığın, soÄŸukkanlılığın ve asaletin simgesidir. Bu da karşınızdaki insana ve hastaya güven verir. Hastanın kanı önlüÄŸe geldiÄŸinde önlük asla kirlenmez; önlüÄŸün hakkını vermiÅŸ olursunuz” dedi.

Açılış konuÅŸmasına SAÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih SavaÅŸan, beyaz önlük giyme töreninin Sakarya’ya ilk karın düÅŸtüÄŸü güne denk gelmesine dikkat çekerek baÅŸladı. Rektör Prof. Dr. SavaÅŸan, “Bugün beyaz önlük giyerek hayatlarının en mutlu günlerinden birini yaÅŸayan öÄŸrencilerimiz hayatınızın her gününü gururla ve mutlulukla geçirmenizi dilerim. Olumsuz sayılabilecek olaylar yaÅŸansa da hasta duasını alan hekimler olarak inanıyorum ki hem bu dünya da hem de ahirette huzurlu ve bahtiyar olacaksınız. Yolunuz ve bahtınız açık olsun” ifadelerini kullandı.