Dönem 2 Öğrencilerimiz Beyaz Önlüklerini Giydiler

DÖNEM 2 ÖĞRENCİLERİMİZ BEYAZ ÖNLÜKLERİNİ GİYDİLER

2020-21 Eğitim Öğretim yılında eğitimin COVID-19 Pandemi koşullarından online yapılması dolayısıyla bu yıl Tıp Fakültesi dönem 2 öğrencileri için de beyaz önlük giyme töreni düzenlendi.

Kalabalık protokolün olduğu törene öğrencilerin aileleri de iştirak etti. Törenin açılış bölümünde konuşan Tıp Fakültesi ikinci sınıf öğrencisi Yağmur Başarkan, “Hastaların ilacı reçetelerde, bizim ilacımız ise onları iyi edebilmenin verdiği mutlulukta saklı. Her şeyden önce iyi bir insan sonrasında ise iyi bir doktor olma hedefi taşıyoruz” dedi.

SAÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Karabay, “Beyaz önlük temizliğin saflığın, soğukkanlılığın ve asaletin simgesidir. Bu da karşınızdaki insana ve hastaya güven verir. Hastanın kanı önlüğe geldiğinde önlük asla kirlenmez; önlüğün hakkını vermiş olursunuz” dedi.

Açılış konuşmasına SAÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, beyaz önlük giyme töreninin Sakarya’ya ilk karın düştüğü güne denk gelmesine dikkat çekerek başladı. Rektör Prof. Dr. Savaşan, “Bugün beyaz önlük giyerek hayatlarının en mutlu günlerinden birini yaşayan öğrencilerimiz hayatınızın her gününü gururla ve mutlulukla geçirmenizi dilerim. Olumsuz sayılabilecek olaylar yaşansa da hasta duasını alan hekimler olarak inanıyorum ki hem bu dünya da hem de ahirette huzurlu ve bahtiyar olacaksınız. Yolunuz ve bahtınız açık olsun” ifadelerini kullandı.