Genel Cerrahi Anabilim Dalına Akreditasyon Belgesi

GENEL CERRAHİ ANABİLİM DALINA AKREDİTASYON BELGESİ

Türk Cerrahi Derneği’nin Yeterlilik Kurulu üyelerinden oluşan heyet Üniversitemiz Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalını ziyaret etmiş ve Genel Cerrahi Anabilim Dalında, asistan eğitiminin uluslararası ölçülerde olup olmadığı, kliniğimizin fiziki yapısı, hasta ve asistan doktor odaları, kütüphane ve bilgiye elektronik ortamda erişim imkânları, asistanların periyodik sınavları ve karneleri, yıllık eğitim programı, öğretim üyeleri ve asistanların verdiği ders ve seminerler, konsey ve multidisipliner toplantılar, cerrahi asistanı eğitiminde çok önemli yerleri olan yoğun bakım, patoloji, radyoloji, gastroenteroloji bölümleri, ameliyathaneler, Anabilim Dalımızda gerçekleştirilen ameliyatların çeşitleri ve sayıları gibi birçok ölçüt incelenerek değerlendirilmişti. Yapılan değerlendirme sonucunda Genel Cerrahi Anabilim Dalımız “Asistan Eğitimi” açısından uygun ve yeterli bulunarak Akreditasyon Belgesi almaya hak kazanmıştır. Akreditasyon Belgesi 23-27 Mart 2022’de yapılacak 22. Ulusal Cerrahi Kongresinde verilecektir.