Ana Sayfa
Duyurular
Tıp Fakültesi’nde Tus Deneme Sınavları Devam Ediyor

TIP FAKÜLTESİ’NDE TUS DENEME SINAVLARI DEVAM EDİYOR

BilindiÄŸi üzere Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS) altı yıllık tıp eÄŸitimi sonunda farklı tıp alanlarında uzmanlık eÄŸitimi almak isteyen hekimler için yapılan bir sınavdır ve Türkiye’deki en zor sınavlardan biri olarak kabul edilmektedir. TUS yılda iki kez yapılmakta ve bu sınavda yeterli puanı alıp belli baÅŸarı düzeyine ulaÅŸan hekimler, kendi tercihlerine göre SaÄŸlık Bakanlığı’na baÄŸlı eÄŸitim ve araÅŸtırma hastanelerinde veya Üniversitelere baÄŸlı Tıp Fakültelerinin farklı Anabilim Dallarında eÄŸitimlerini alarak uzmanlık eÄŸitimi almaya hak kazanmaktadırlar. TUS’a hazırlanma sürecinde en önemli pay öÄŸrencilere düÅŸmekle birlikte, bu konuda eÄŸitim kurumlarına da önemli görevler düÅŸüyor.

Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi olarak kurumumuzun eÄŸitim politikasın temeli, yetkin ve yeterli pratisyen hekimleri yetiÅŸtirmek olmakla birlikte, öÄŸrencilerimizin mezuniyet sonrası eÄŸitim planlamalarının oluÅŸturulması ve öÄŸrencilerin uzmanlık eÄŸitimlerine devam edebilmesi konusunda kendilerine destek olunması da kurumuzun önemli bir eÄŸitim misyonudur.

Bu baÄŸlamda Tıp Fakültesinde eÄŸitimlerine devam etmekte olan beÅŸinci ve altıncı sınıf öÄŸrencilerine yönelik TUS deneme sınavlarını ayda bir kez olmak üzere düzenli olarak yapıyoruz. ÖÄŸrencilerimizin sınava gönüllü olarak katılıyorlar.  ÖÄŸrencilerimizin girecekleri sınavlarda hep yanlarında olacağız. Üniversitemizin “GeleceÄŸinize yön verin” mottosuna uygun olarak gösterdiÄŸimiz çabalar bize mutluluk vermektedir.  ÖÄŸrencilerimizin göstereceÄŸi baÅŸarıları hedefliyor, onlarla gurur duyuyoruz.

FotoÄŸraflar