Bakan Dr. Fahrettin Koca Tıp Fakültesi Öğrencileriyle Buluştu

BAKAN DR. FAHRETTİN KOCA TIP FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİYLE BULUŞTU

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin KOCA yarının sağlık ordusuyla bir araya geldi.

Sakarya Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi Ana Salonda Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’yı ağırladı. Program Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih SAVAŞAN’ın açılış konuşmalarıyla başladı.  Ardından kürsüye teşrif eden Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin KOCA konuşmasında "Hekimlik yapmış, bu mesleğin icrasındaki sorunlar üzerinde eskiden beri düşünmüş meslektaşınız Dr. Fahrettin veya ağabeyiniz olarak burada aranızdayım. Böyle bir fırsata sahip olduğum için gururluyum. Konularımız, önceden bir çerçeve çizmeye ihtiyaç duymayacak netlikte. Bu konulara taze, diri ve hatta bazen sitemli sorularla yaklaşacağız. Ama sizi temin ediyorum. Atılgan sorular, çok az bilinen veya bilinmeyen bazı gelişmelerin konuşulmasını da sağlayacak. Yaygın bir karamsarlık olduğu doğrudur. Fakat bilmeliyiz ki, atılmış radikal adımlar var ve algı bu adımların gerisindedir. Bu sohbet, bana arkadaşınız olma sıfatını bağışlarsanız, bir sohbetin tüm samimiyetini taşıyacak. Bu sohbet, birbirimizi anlamanın ötesinde, çözümlere dahil olma imkanıdır. Keşke benim bakış açımdan kendinize bir baksanız, karşımda yarının sağlık ordusu var, geceleri ders çalışmış, nöbet tutmuş, uykusuz kalmış ama ışık saçan gözler var. Bu gözlerdeki ateşi görüp de bu ülkenin geleceğinden umutlanmamak mümkün değil" dedi. Bakan Dr. Fahrettin Koca, konuşmalarının ardından öğrencilerin soru ve görüşlerini cevaplayarak programını tamamladı.