Bakan Dr. Fahrettin Koca Tıp Fakültesi Öğrencileriyle Buluştu

BAKAN DR. FAHRETTİN KOCA TIP FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİYLE BULUŞTU

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin KOCA yarının sağlık ordusuyla bir araya geldi.

Sakarya Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi Ana Salonda SaÄŸlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’yı ağırladı. Program Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih SAVAÅžAN’ın açılış konuÅŸmalarıyla baÅŸladı.  Ardından kürsüye teÅŸrif eden SaÄŸlık Bakanı Dr. Fahrettin KOCA konuÅŸmasında "Hekimlik yapmış, bu mesleÄŸin icrasındaki sorunlar üzerinde eskiden beri düÅŸünmüÅŸ meslektaşınız Dr. Fahrettin veya aÄŸabeyiniz olarak burada aranızdayım. Böyle bir fırsata sahip olduÄŸum için gururluyum. Konularımız, önceden bir çerçeve çizmeye ihtiyaç duymayacak netlikte. Bu konulara taze, diri ve hatta bazen sitemli sorularla yaklaÅŸacağız. Ama sizi temin ediyorum. Atılgan sorular, çok az bilinen veya bilinmeyen bazı geliÅŸmelerin konuÅŸulmasını da saÄŸlayacak. Yaygın bir karamsarlık olduÄŸu doÄŸrudur. Fakat bilmeliyiz ki, atılmış radikal adımlar var ve algı bu adımların gerisindedir. Bu sohbet, bana arkadaşınız olma sıfatını bağışlarsanız, bir sohbetin tüm samimiyetini taşıyacak. Bu sohbet, birbirimizi anlamanın ötesinde, çözümlere dahil olma imkanıdır. KeÅŸke benim bakış açımdan kendinize bir baksanız, karşımda yarının saÄŸlık ordusu var, geceleri ders çalışmış, nöbet tutmuÅŸ, uykusuz kalmış ama ışık saçan gözler var. Bu gözlerdeki ateÅŸi görüp de bu ülkenin geleceÄŸinden umutlanmamak mümkün deÄŸil" dedi. Bakan Dr. Fahrettin Koca, konuÅŸmalarının ardından öÄŸrencilerin soru ve görüÅŸlerini cevaplayarak programını tamamladı.