Dönem 6 Hekimliğe Merhaba Dedi

DÖNEM 6 HEKİMLİĞE MERHABA DEDİ

Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Dönem 6 öğrencileri Hekimliğe Merhaba Eğitimiyle yeni eğitim öğretim yılına başlangıç yaptılar.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programın açılış konuşmalarını Dönem 6 Koordinatörü Doç. Dr. Enis DİKİCİER yaptı. Konuşmasında programın içeriği hakkında bilgi veren Doç. Dr. Enis DİKİCİER pandemiden sonra öğrencilerin yeni dönemde daha yoğun bir programla iç içe olacaklarını ve bu dönemi çok iyi değerlendirmeleri gerektiğini söyledi. Ardından Fakülte Dekanımız Prof. Dr. Oğuz KARABAY öğrencilere artık bir doktor adayı olarak son döneme başladıklarını, insanı yaşat ki, devlet yaşasın distürüyle yol almaları gerektiğini, önlerine çıkacak her türlü zorluğu yenerek kendilerini geliştirmeleri gerektiğinden bahseden Prof. Dr. Oğuz KARABAY yeni dönemin hayırlı olması temennisinde bulunarak tüm öğrencilere başarılar diledi.

MEVZUAT oturumunda Prof. Dr. Mustafa İhsan USLAN UÇEP ve Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi İntörn Yönergesi hakkında bilgi verdi.

ETİK İLKELER VE İLETİŞİM oturumunda Meslek ahlakı ve etik değerler konusunda Prof. Dr. Arif Serhan CEVRİOĞLU, İletişim (Hekim-Hekim, Hekim- Sağlık personeli, Hekim-Hasta) konusunda Prof. Dr. Esra YAZICI, Sağlıkta şiddet ve beyaz kod konusunda Doç. Dr. Hilal Uslu YUVACI,

STAJ TANITIMLARI (Amaç, Hedef ve Çıktılar, Karne, Program Akışı) oturumunda Acil Tıp konusunda Dr. Öğr. Üyesi Murat ÖZSARAÇ, İç Hastalıkları konusunda Doç. Dr. Selçuk YAYLACI, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları konusunda Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Fatih ORHAN, Halk Sağlığı konusunda Dr. Öğr. Üyesi Elif KÖSE, Kadın Hastalıkları ve Doğum konusunda Doç. Dr. Hilal USLU YUVACI, Genel Cerrahi konusunda Doç. Dr. Enis DİKİCİER, Aile Hekimliği konusunda Prof. Dr. Hasan Çetin EKERBİÇER,

YASAL MEVZUAT VE ADLİ OLGU YÖNETİMİ oturumunda Hasta ve hekim hakları konusunda Dr. Öğr. Üyesi Akın ARSLAN, Reçete düzenleyebilme, istirahat ve adli raporlar konusunda Dr. Öğr. Üyesi Murat ÖZSARAÇ, Bilgilendirilmiş onam konusunda Doç. Dr. Türkan ACAR, İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi konusunda   Arş.Gör.Dr. Baha KANBEROĞLU detaylı bilgiler verdiler.

Eğitimin sonunda Stajlar ile ilgili görüş, öneri ve değerlendirmelerin ardından program sona erdi.

YASAL MEVZUAT VE ADLİ OLGU YÖNETİMİ