Ana Sayfa
Duyurular
Dönem 6 Hekimliğe Merhaba Dedi

DÖNEM 6 HEKİMLİĞE MERHABA DEDİ

Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Dönem 6 öÄŸrencileri HekimliÄŸe Merhaba EÄŸitimiyle yeni eÄŸitim öÄŸretim yılına baÅŸlangıç yaptılar.

Saygı duruÅŸu ve Ä°stiklal Marşı ile baÅŸlayan programın açılış konuÅŸmalarını Dönem 6 Koordinatörü Doç. Dr. Enis DÄ°KÄ°CÄ°ER yaptı. KonuÅŸmasında programın içeriÄŸi hakkında bilgi veren Doç. Dr. Enis DÄ°KÄ°CÄ°ER pandemiden sonra öÄŸrencilerin yeni dönemde daha yoÄŸun bir programla iç içe olacaklarını ve bu dönemi çok iyi deÄŸerlendirmeleri gerektiÄŸini söyledi. Ardından Fakülte Dekanımız Prof. Dr. OÄŸuz KARABAY öÄŸrencilere artık bir doktor adayı olarak son döneme baÅŸladıklarını, insanı yaÅŸat ki, devlet yaÅŸasın distürüyle yol almaları gerektiÄŸini, önlerine çıkacak her türlü zorluÄŸu yenerek kendilerini geliÅŸtirmeleri gerektiÄŸinden bahseden Prof. Dr. OÄŸuz KARABAY yeni dönemin hayırlı olması temennisinde bulunarak tüm öÄŸrencilere baÅŸarılar diledi.

MEVZUAT oturumunda Prof. Dr. Mustafa Ä°hsan USLAN UÇEP ve Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Ä°ntörn Yönergesi hakkında bilgi verdi.

ETÄ°K Ä°LKELER VE Ä°LETİŞİM oturumunda Meslek ahlakı ve etik deÄŸerler konusunda Prof. Dr. Arif Serhan CEVRÄ°OÄžLU, Ä°letiÅŸim (Hekim-Hekim, Hekim- SaÄŸlık personeli, Hekim-Hasta) konusunda Prof. Dr. Esra YAZICI, SaÄŸlıkta ÅŸiddet ve beyaz kod konusunda Doç. Dr. Hilal Uslu YUVACI,  

STAJ TANITIMLARI (Amaç, Hedef ve Çıktılar, Karne, Program Akışı) oturumunda Acil Tıp konusunda Dr. ÖÄŸr. Üyesi Murat ÖZSARAÇ, Ä°ç Hastalıkları konusunda Doç. Dr. Selçuk YAYLACI, Çocuk SaÄŸlığı ve Hastalıkları konusunda Dr. ÖÄŸr. Üyesi Mehmet Fatih ORHAN, Halk SaÄŸlığı konusunda Dr. ÖÄŸr. Üyesi Elif KÖSE, Kadın Hastalıkları ve DoÄŸum konusunda Doç. Dr. Hilal USLU YUVACI, Genel Cerrahi konusunda Doç. Dr. Enis DÄ°KÄ°CÄ°ER, Aile HekimliÄŸi konusunda Prof. Dr. Hasan Çetin EKERBÄ°ÇER,  

YASAL MEVZUAT VE ADLÄ° OLGU YÖNETÄ°MÄ° oturumunda Hasta ve hekim hakları konusunda Dr. ÖÄŸr. Üyesi Akın ARSLAN, Reçete düzenleyebilme, istirahat ve adli raporlar konusunda Dr. ÖÄŸr. Üyesi Murat ÖZSARAÇ, BilgilendirilmiÅŸ onam konusunda Doç. Dr. Türkan ACAR, Ä°ÅŸ SaÄŸlığı ve GüvenliÄŸi EÄŸitimi konusunda   ArÅŸ.Gör.Dr. Baha KANBEROÄžLU detaylı bilgiler verdiler.

EÄŸitimin sonunda Stajlar ile ilgili görüş, öneri ve deÄŸerlendirmelerin ardından program sona erdi. 

YASAL MEVZUAT VE ADLÄ° OLGU YÖNETÄ°MÄ°