Ana Sayfa
Duyurular
Hekimlerimiz Mezun Oldu

HEKÄ°MLERÄ°MÄ°Z MEZUN OLDU

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) genç hekimlerinin zorlu eÄŸitim süreci, tıp fakültesi diploması ile taçlandı. Altı yıllık eÄŸitim süreçlerini tamamlayan 121 SAÜ’lü Hekim, SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleÅŸtirilen mezuniyet töreniyle yeni bir yolculuÄŸun ilk adımlarını attı.

Üniversitemizin 2021-2022 Akademik Yılı Mezuniyet Törenine SAÜ Rektörü Prof. Dr. Hamza Al, Sakarya Ä°l SaÄŸlık Müdürü Prof. Dr. Aziz ÖÄŸütlü, SAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emrah DoÄŸan, SAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ümit Kocabıçak, Sakarya EÄŸitim ve AraÅŸtırma Hastanesi BaÅŸhekimi Doç. Dr. Fikret Halis,  SAÜ Genel Sekreteri Dr. ÖÄŸretim Üyesi Abdulkadir Altınsoy, SAÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. OÄŸuz Karabay ve dekan yardımcıları ile akademik ve idari personeller, öÄŸrenciler ve aileleri katıldı.

Saygı DuruÅŸu ve Ä°stiklal Marşı’nın okunmasının ardından, protokol konuÅŸmaları gerçekleÅŸti. SAÜ Rektörü Prof. Dr. Hamza Al konuÅŸmasında, ”Bir takım meslekler kadimdir. Evrenseldir. Dünya’nın her yerinde geçerlidir. Doktorluk mesleÄŸi de böyledir. Bugün mezun ettiÄŸimiz öÄŸrenciler artık doktorluk iznini aldılar. Sizler, yaradılış gereÄŸi biricik olan hayatlarımızı daha kaliteli hale getiriyorsunuz. Dolayısıyla sizleri saygıyla selamlıyorum.” dedi. Rektör Prof. Dr. Al, Tıp Fakültesine verdiÄŸi önemin altını çizerek, “Sakarya Üniversitesi artık kimliÄŸiniz bir parçası oldu. Ömür boyu bu gururu yaÅŸayacak ve umarım bizlere yaÅŸatacaksınız. Meslek hayatınızda baÅŸarılar diliyorum.” dedi.

 

Adınızın Önüne Gelen Doktor Unvanına Yakışır Davranın

SAÜ Tıp Fakültesi Dekanı OÄŸuz Karabay, “Tıp Fakültemizde yetiÅŸtirdiÄŸimiz 9. mezunlarımızı kutlamak için toplandık. Öncelikle gece gündüz demeden genç doktoralarımızın yanında olan ailelerini tebrik ediyorum. Siz mezunlarımız, adınızın önüne gelen doktor unvanına yakışır davranın; iÅŸinizle öne çıkın, hastanızla aranıza iletiÅŸimsizlik girmesin, meslektaÅŸlarınıza deÄŸer verin.” ÅŸeklinde konuÅŸtu. Uzmanlık sınavında istedikleri yerleri kazanmalarını dileyerek gelecekte mezunlarını doçent ya da profesör olarak görmek istediÄŸini dile getiren Dr. Karabay, “Üniversitemizin kapısı artık meslektaşımız olarak sizlere her zaman açık. Bizler sizi mezun etmenin gururunu yaşıyoruz. Vakit artık, memleket sevdasıyla göstereceÄŸiniz çabaları izleme vaktidir.” ifadelerini kullanarak konuÅŸmasını sonlandırdı.

Tıp Fakültesi 2021-2022 EÄŸitim ÖÄŸretim Yılı birincisi Dr. Edanur Aslan yaptığı konuÅŸmada, “Hayalini kurduÄŸum, bu hayale ulaÅŸmak için yıllarca emek verdiÄŸim ve sonunda hekimlik mesleÄŸine ilk adımlarımı attığım yerin, doÄŸup büyüdüÄŸüm yerde bulunan Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi olması beni çok mutlu etti. Bugün bu kürsüde bu konuÅŸmayı yaptığım için çok gururluyum.” ifadelerini kullandı. Hem kendi adına hem de mezun arkadaÅŸları adına, altı yıllık zorlu yolcuklarında yanlarında bulunan tüm ailelere ve hocalara teÅŸekkür eden Dr. Aslan, “Hekimlik bir sanat ve yaÅŸayış biçimidir. Hastalarına ÅŸifa olmak için bu mesleÄŸi seçmiÅŸ tüm arkadaÅŸlarıma, meslektaÅŸlarıma baÅŸarılar diliyorum.” dedi.

 
Tıp Fakültesi birincisi Dr. Edanur Aslan, ikincisi Dr. Ulviyya Guliyeva ve üçüncüsü Merve Nur Ä°nce oldu. Protokol ve hocalar tarafından mezuniyet belgelerinin verilmesinin ardından kepler atıldı. Mezunlar, aileleri ve hocalarıyla fotoÄŸraf çektirerek bu güzel anı ölümsüzleÅŸtirdiler.
Kaynak:HaberSAU