Ana Sayfa
Duyurular
KliniÄŸe Merhaba EÄŸitimi

KLİNİĞE MERHABA EĞİTİMİ

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Tıp Fakültesi dönem 4 ve 5  öÄŸrencilerine ‘KliniÄŸe Merhaba EÄŸitimi’ verildi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleÅŸtirilen programa SAÜ Rektörü Prof. Dr. Hamza Al, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. OÄŸuz Karabay ve fakülte öÄŸrencileri katıldı.

Tıp Fakültesi öÄŸrencileri ile bir arada olmaktan memnuniyet duyduÄŸunu ifade eden SAÜ Rektörü Prof. Dr. Hamza Al, “Sizler için mezuniyet gibi olan bu sevinçli gününüzde sizlerle beraber olmak bizleri de memnun etti. Mezuniyet kelimesi köken olarak izin vermekten, ruhsat almaktan geliyor; sizlere de hocalarınız tarafından kliniÄŸe geçmeye izni verildi. Doktorluk mesleÄŸi, zorluklarla mücadeleyle dolu ama bir o kadar saygın ve zevkli bir meslek. Sizlerden ricam kendi alanlarınızda çok iyi olun ve baÅŸka alanlardan da kendinizi besleyin. Sizler bizim her ÅŸeyimizsiniz, bizler için önemlisiniz. Söz konusu öÄŸrencilerimiz olunca gözlerimizi dört açıyoruz. Ä°dare ile ilgili her türlü sorunuzda telefonlarımız ve kapılarımız öÄŸrencilerimize her zaman açık olacak. Talepleriniz doÄŸrultulsunda mümkün olan ne varsa o konuda sizlerin memnuniyetini ve yetkinliÄŸini arttırmak için çabalayacağız. Son olarak doktorluk mesleÄŸine hoÅŸ geldiniz diyor, hepinizi sevgi ve muhabbetle selamlıyorum. Hayırlı olsun.” dedi.

 

Hastaya Bir Hekim Gibi Dokunun

EÄŸitimde konuÅŸan SAÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. OÄŸuz Karabay, “KliniÄŸe Merhaba EÄŸitimi ile öÄŸrencilerimize gün boyu klinikte neler yapacaklarını, nasıl yapacaklarını ve nelere dikkat edeceklerini paylaÅŸmış olacağız. Sizlerden iki ricam olacak. Bizlerin baÅŸarısı mezunlarımızın kalitesiyle ölçülüyor. Kalitedeki en önemli göstergelerden biri tıpta uzmanlık sınavında aldığınız notlar. Çok önemli iki dönemimiz var. Bu iki yılda tıpta uzmanlık sınavında iyi bir derece, iyi bir not alabilmek için ÅŸimdiden çaba sarf etmenizi istiyorum. Ä°kinci ricam, 4. ve 5. sınıflar sizin bütün hayatınız boyunca yapacağınız mesleÄŸi öÄŸreneceÄŸiniz en temel sınıflar. Sevgili arkadaÅŸlar hastaya dokunun. Hastaya bir hekim gibi dokunun. Sahiplenerek dokunun. SahiplendiÄŸiniz her hasta sizleri yirmi yıl, otuz yıl yönlendirecek bilgiler verecek. Hastaları kendi anneniz, babanız, kardeÅŸinizmiÅŸ gibi sahiplenerek izleyin. Böyle yaparsanız emin olun bir ömür boyu o hastadan elde ettiÄŸiniz bilgileri unutmayacaksınız. Hepinize baÅŸarılı bir eÄŸitim diliyorum.” ifadelerinde bulundu.

KliniÄŸe Merhaba EÄŸitimi gün boyu devam ederken ilk oturumunda Sakarya EÄŸitim ve AraÅŸtırma Hastanesi Destek ve Kalite Hizmetleri Müdürü Tülay Kaya fakülte öÄŸrencilerine ‘Hastanede Ne Nerede?’ sunumu yaptı. Doç. Dr. Ahmet Kara ise öÄŸrencilere ‘Çep Tıp EÄŸitimi’ verdi.

 

‘Hasta/Hekim, Hekim/Hekim Ä°letiÅŸimi Üzerine Vaka Senaryoları Üzerinden Ä°nteraktif Sunum’unu Prof. Dr. Esra Yazıcı ve Doç. Dr. Hilal Uslu Yuvacı yaptı. SAÜ Rektör Danışmanı Dr. ÖÄŸr. Üyesi Sezercan BektaÅŸ ise öÄŸrencilere ‘Hekimin Malpraktisten Kaynaklanan Hukuki ve Cezai SorumluluÄŸu’ konulu sunumunu gerçekleÅŸtirdi.

Kaynak:HaberSAU

FotoÄŸraflar