Ana Sayfa
Duyurular
Dönem 1 Öğrencilerimiz Beyaz Önlüklerini Giydiler

DÖNEM 1 ÖĞRENCİLERİMİZ BEYAZ ÖNLÜKLERİNİ GİYDİLER

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) 2022-2023 EÄŸitim-ÖÄŸretim Dönemi Tıp Fakültesi öÄŸrencileri beyaz önlüklerini büyük bir heyecanla giyerek hekimliÄŸe ilk adımlarını attılar.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Tıp Fakültesi birinci sınıf öÄŸrencileri için “Beyaz Önlük Giyme Töreni” düzenlendi. SAÜ Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen törene Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamza Al, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. OÄŸuz Karabay, Sakarya Ä°l SaÄŸlık Müdürü Prof. Dr. Aziz ÖÄŸütlü, Sakarya Tabipler Odası BaÅŸkanı Dr. Fırat Karadeniz, akademisyenler, öÄŸrenciler ve veliler katıldı.

Bu yıl Tıp Fakültesini kazanan toplam 154 öÄŸrencinin beyaz önlük giydiÄŸi törende Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamza Al öÄŸrencilere beyaz önlüklerini giydirerek heyecanlarına ortak oldu.

 

Törenin açılış konuÅŸmasını yapan SAÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Karabay, öÄŸrencilere meslek tavsiyeleri vererek hekimlik mesleÄŸinin simgesi olan beyaz önlüÄŸü giydirmenin gururunu yaÅŸadıklarını belirtti. Beyaz önlüÄŸün çok derin ve önemli bir anlamı olduÄŸunu vurgulayan Prof. Dr. Karabay, beyaz önlüÄŸün saflığı, temizliÄŸi ve dürüstlüÄŸü simgelediÄŸini aktardı. Prof. Dr. Karabay hekimliÄŸe ilk adımlarını atan hekim adaylarına eÄŸitim ve meslek hayatlarında baÅŸarılar diledi.

Tören, Tıp Fakültesi birinci sınıf öÄŸrencilerine beyaz önlük giydirilmesinin ardından sona erdi.

KAYNAK:HABERSAU