Fakültemiz Tüseb Tarafından Yürütücü Kurum Olarak Seçildi

FAKÜLTEMİZ TÜSEB TARAFINDAN YÜRÜTÜCÜ KURUM OLARAK SEÇİLDİ

Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Bölümü AraÅŸtırma Görevlisi Dr. Sevinç Yanar’ın yürütücülüÄŸünde hazırlanan saÄŸlık alanında özgün bilimsel bilgiler üreten ve saÄŸlık teknolojileri alanında stratejik öneme sahip Ar-Ge projesi sayesinde, Türkiye SaÄŸlık Enstitüleri BaÅŸkanlığı (TÜSEB) tarafından “A Grubu Acil Ar-Ge Proje ÇaÄŸrısı Sonuçları” çaÄŸrısı kapsamında SAÜ Tıp Fakültesi yürütücü kurum olarak seçildi.

4 sayılı CumhurbaÅŸkanlığı Kararnamesinin “TÜSEB’in görevleri” baÅŸlıklı 666’ncı maddesinin birinci fıkrasının (b) bendinde yer alan “Ar-Ge yapmak, Ar-Ge’lere malî ya da bilimsel destek saÄŸlamak, bunları koordine etmek, teÅŸvik etmek, izlemek, bu amaçla program ve projeler geliÅŸtirmek.” hükmü gereÄŸince saÄŸlık alanında özgün bilimsel bilgiler üreten, problemlere çözüm getiren, katma deÄŸeri yüksek, ticarileÅŸme potansiyeli taşıyan, ürün geliÅŸtirmeyi hedefleyen ve saÄŸlık teknolojileri alanında stratejik öneme sahip Ar-Ge projelerinin desteklenmesi amacıyla A Grubu ve B Grubu Ar-Ge Proje ÇaÄŸrıları açılmıştı. Söz konusu çaÄŸrılara baÅŸvuru yapan proje önerileri, TÜSEB Proje Yönetimi ve Destek Daire BaÅŸkanlığı (PYDDB) Programlarında BaÅŸvuruların ve Raporların Panel/Dış Danışman/DeÄŸerlendirme Kurulu Yöntemi ile DeÄŸerlendirilmesi ve Ä°zlenmesine Ä°liÅŸkin Yönerge kapsamındaki usul ve sorumluluklar çerçevesinde deÄŸerlendirildi. DeÄŸerlendirme kapsamında bahse konu A Grubu Ar-Ge Proje ÇaÄŸrı sonuçları 23.03.2023 tarihli E-93254115-604.01.02-211856326 sayılı BaÅŸkanlık Oluruna istinaden desteklenme kararı alınan projeler arasında Sakarya Üniversitesi Tıp fakültesi Yürütücü Kurum olarak yer aldı.