Sihat EskiÅŸehir Gezisi

SÄ°HAT ESKÄ°ÅžEHÄ°R GEZÄ°SÄ°

Fakültemiz bünyesinde yer alan SaÄŸlık ve Ä°yilik Hareketi ÖÄŸrenci TopluluÄŸu tarafından 7 Mayıs Pazar günü EskiÅŸehir'e gezi etkinliÄŸi düzenlendi. Etkinlikte, 1-5. dönemler içerisinden katılım saÄŸlayan öÄŸrenciler ve dekan yardımcısı Abdullah Uçar dahil 42 kiÅŸi katıldı. Üniversitemiz tarafından saÄŸlanan araç imkânı ve SÄ°HAT topluluÄŸunun düzenlediÄŸi organizasyon ile etkinlik herhangi bir aksaklık olmadan gerçekleÅŸti.

Gezimiz için sabah 08.00'de Adapazarı'ndan hareket edildi ve ilk olarak Odunpazarı Tarihi Evler bölgesi ve KurÅŸunlu Camii ve Külliye'si ziyaret edildi. Külliye'de ilk olarak Sıcak Cam Atölyesi'nde cam üretim iÅŸlemine dair bir gösterim izlendi. Ardından tarihi Odunpazarı evleri ve sokaklarını görmek için serbest zaman tanındı. Bir sonraki durağımız ise TÜLOMSAÅž Devrim Arabaları Müzesi oldu. Devrim arabalarının yapım sürecine dair bilgilendirmeler gerçekleÅŸti ve günümüze ulaÅŸan tek Devrim arabasının da ziyaret edilmesine fırsat oldu. Ardından EskiÅŸehir'in yöresel yemeÄŸi olan Çibörek ile bir öÄŸle yemeÄŸi gerçekleÅŸtirildi. Sonrasında Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı'na hareket edildi ve orada da yaklaşık 1,5 saatlik bir serbest zaman dilimi tanındı. Son olarak EskiÅŸehir il merkezinde bulunan Kanlıkavak Parkı'nda çay evine gidildi ve sohbet etmek üzere herkes bir araya geldi. Saat 19.30'da tekrar hareket edildi ve Adapazarı'na dönüÅŸ saÄŸlanarak gezimizi hiçbir sorun yaÅŸamadan sona erdirdik.