Ana Sayfa
Duyurular
Uluslararası Projeler Bilgilendirme Toplantısı

ULUSLARARASI PROJELER BÄ°LGÄ°LENDÄ°RME TOPLANTISI

Sakarya Üniversitesi AraÅŸtırma Dekanlığı (ARDEK) tarafından Tıp Fakültesi öÄŸretim üyelerine yönelik Ufuk Avrupa Programı kapsamında saÄŸlanan bireysel ve kurumsal dış kaynaklı proje desteklerine iliÅŸkin tanıtım toplantısı düzenlendi.

Sakarya Üniversitesi’nin ‘AraÅŸtırma Üniversitesi’ olma vizyonu doÄŸrultusunda çalışmalarına tüm hızıyla devam eden ARDEK Tıp Fakültesi öÄŸretim üyelerine yönelik AB destekli hibe fonlarına iliÅŸkin fırsatları ve teknik destek süreçlerini aktardı.

Sakarya EÄŸitim ve AraÅŸtırma Hastanesi’nde gerçekleÅŸtirilen bilgilendirme toplantısına, saÄŸlık alanının farklı branÅŸlarında çalışmalarını sürdüren akademisyenler ve asistanlar katıldı. Toplantıda, Ufuk Avrupa Programı’nın yapısı, saÄŸlık kümesi içinde belirtilen destinasyonlar ve Avrupa AraÅŸtırma Konseyi’nin desteklenen hibe baÅŸlıkları toplantıda paylaşıldı.

 

Toplantının ikinci bölümünde ise özellikle bireysel burs destekleri ile araÅŸtırmacıların yurt içinde ve yurt dışında akademik ve saha çalışmalarını sürdürmeleri konusunda önemli destekler saÄŸlayan Marie Curie bireysel burs destekleri de toplantıda ele alınan diÄŸer konu baÅŸlığı olarak öne çıkarıldı. Doktora AÄŸları, Doktora Sonrası Burslar ve Personel DeÄŸiÅŸimi olarak üç kategoride ele alınan Marie Curie desteklerine iliÅŸkin teknik, mali ve akademik öncelikler vurgulandı.

“COST Destekleri Önemli Bir Ä°ÅŸ BirliÄŸi Ağı OluÅŸturabilir”

Toplantının son bölümünde söz alan AraÅŸtırma Dekanlığı Dekan Yardımcısı ve Tıp Fakültesi ÖÄŸretim Üyesi Doç. Dr. Gamze Güney Eskiler, Avrupa düzeyinde araÅŸtırma kapasitesinin geliÅŸtirilmesi ve nitelikli yayınların artırılması konusunda Bilim ve Teknolojide Avrupa Ä°ÅŸ BirliÄŸi Ağı’nın önemli bir destek saÄŸladığını belirtti. Doç. Dr. Eskiler,  akademisyenlerin bu aÄŸlara katılımları konusunda ARDEK’in akademisyenlere teknik destek saÄŸladığını sözlerine ekledi.

KAYNAK:SAÜHABER

FotoÄŸraflar