Üniversite İsteğe Bağlı İngilizce Dersleri Eğitim-Öğretim ve Uygulama Bilgilendirmesi

ÜNİVERSİTE İSTEĞE BAĞLI İNGİLİZCE DERSLERİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE UYGULAMA BİLGİLENDİRMESİ

Ortak Zorunlu Yabancı Dil olarak verilen Ä°ngilizce derslerinin (ING 190 & ING 191) yanı sıra, yüksekokulumuz bünyesinde “Ä°lgi Alanı” dersleri kapsamında ING101, ING102 & ING103 kodlu seçmeli Genel Ä°ngilizce dersleri verilmektedir. Ön koÅŸulları saÄŸlayan öÄŸrencilerimiz, lisans öÄŸrenimi boyunca Ä°kinci Dil Olarak Ä°ngilizce’yi dinleme, konuÅŸma, okuma ve yazma becerilerini geliÅŸtirerek AB Ortak Dil Çerçeve Programı çerçevesinde B2 seviyesine ulaÅŸma olanağı elde ederler. Ä°lgi Alanı kapsamındaki Ä°ngilizce derslerini baÅŸarıyla tamamlayan öÄŸrencilerimiz, lisans öÄŸrenimleri boyunca yaptıkları bilimsel, akademik ve kültürel araÅŸtırmaları için gerekli olan Ä°ngilizce seviyesine eriÅŸmiÅŸ olacaklardır.

ING101, ING102 ve ING103 kodlu Ä°ngilizce - Ä°lgi Alanı derslerini baÅŸarılı bir ÅŸekilde tamamlayan öÄŸrencilerimiz, yazılı ve sözlü Ä°ngilizce iletiÅŸim yetkinliklerini akreditasyon kapsamında bölümlerde verilen Mesleki ve Akademik Ä°ngilizce derslerini alarak, kendi disiplin ve çalışma alanlarında Özel Amaçlı Ä°ngilizce çalışma fırsatı elde edebilirler. Bununla birlikte, bu dersleri baÅŸarıyla tamamlayan öÄŸrencilerimiz, ING104 Ä°leri Okuma & Yazma ve ING105 Ä°leri KonuÅŸma & Dinleme derslerini alarak,  sözlü ve yazılı iletiÅŸim becerilerini en üst düzeyde geliÅŸtirme fırsatına sahiptirler. Son olarak, ING101, ING102 & ING103 derslerini baÅŸarıyla tamamlayan öÄŸrencilerimiz, gerek mesleki kariyer gerekse lisansüstü çalışmalar için bir ihtiyaç duyacakları Ä°ngilizce dil yeterliliklerini, uluslararası akreditasyon ve geçerliliÄŸe sahip olan TOEFL iBT, IELTS ve PTE Academic gibi sınavlarından alacakları puanlar ile kanıtlayabilirler.

ING101, ING102 ve ING103 kodlu Ä°ngilizce derslerine ait ön koÅŸullar için tıklayınız