Ana Sayfa
Duyurular
48. Ulusal Fizyoloji Kongresi Saü’de Yapılacak

48. ULUSAL FİZYOLOJİ KONGRESİ SAÜ’de YAPILACAK

Türk Fizyolojik Bilimler DerneÄŸi tarafından, kuruluÅŸundan günümüze kadar ulusal ve uluslararası düzeyde fizyolojik bilimler alanında çalışan bilim insanlarını bir araya getirecek  48. Ulusal Fizyoloji Kongresi, 1-4 Kasım 2023 tarihleri arasında, Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı ev sahipliÄŸinde Sakarya Üniversitesi Turgut Özal Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleÅŸtirilecek.  Özellikle genç bilim insanlarının kendilerini geliÅŸtirebilecekleri bir platform oluÅŸturma bilinci ile düzenlenen kongreye alanında uzman çok sayıda yerli ve yabancı bilim insanının katılması bekleniyor.

Kongre programı kapsamında, biri açılış ve beÅŸ tanesi genel olmak üzere toplam altı adet alanında uzman Ä°ngiltere University College London’dan  Prof. Dr. David Lomas ve Prof. Dr. Dmitri Rusakov,  University of Oxford’dan Prof. Dr. Paul Riley, University of Cambridge’den Prof. Dr. Giovanna Mallucci ve Johns Hopkins University’den Prof.Dr. Jennifer Pluznick  gibi dünyaca ünlü göÄŸüs hastalıkları, fizyoloji, anatomi, genetik ve nöroloji bilim alanlarından saygın bilim insanlarının bulunduÄŸu davetli konuÅŸmacılar yer alıyor.  Ayrıca, kongre programda konu odaklı ve araÅŸtırma bulguları sunulan çok sayıda sempozyum, güncel bilimsel konuların uzmanlarınca tartışılacağı panel, standart sözlü ve poster sunumlar yer alıyor. Kongrede genç araÅŸtırıcıların özgün çalışmaları, sözlü ve poster bildirilerinin ise ödüllendirileceÄŸi açıklandı.

Kongre EÅŸ-BaÅŸkanları Prof. Dr. Erdal AÄŸar (Türk Fizyolojik Bilimler DerneÄŸi BaÅŸkanı), Prof. Dr. Cahit BaÄŸcı (Sakarya Üniversitesi, Tıp Fakültesi, Fizyoloji Anabilim Dalı BaÅŸkanı) Türk Fizyolojik Bilimler DerneÄŸi 48. Ulusal Fizyoloji Kongresi’ne Sakarya Üniversitesi’nin ev sahipliÄŸi yapacak olmasından duyduÄŸu memnuniyeti dile getirerek, kongrenin ilimiz ve üniversitemizin tanıtımına, bilimsel çalışma potansiyeline önemli katkı sunacağını belirtti.

EÅŸ-baÅŸkan Prof. Dr. Cahit BaÄŸcı kongre kapsamında genç fizyologların, alanlarında etkin bilim insanları ile iletiÅŸim kurma ÅŸansını yakalayarak, gerek ulusal gerekse uluslararası bilim alanında kendilerine yeni bir pencere aralayabileceklerini düÅŸündüÄŸünü ifade etti.

Kongre hakkında detaylı bilgi; https://tfbdkongre.org/

FotoÄŸraflar