Ana Sayfa
Duyurular
Fizyoloji Bilim Dünyası Saü'de Buluştu

FİZYOLOJİ BİLİM DÜNYASI SAÜ'DE BULUŞTU

Türk Fizyolojik Bilimler DerneÄŸi tarafından bu yıl 48.’si düzenlenen “48. Ulusal Fizyoloji Kongresi” Sakarya Üniversitesi ev sahipliÄŸinde, Turgut Özal Kültür ve Kongre Merkezinde yapılan açılış programı ile baÅŸladı.

Ulusal ve uluslararası birçok bilim insanını bir araya getiren kongreye Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. OÄŸuz Karabay, Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı BaÅŸkanı Prof. Dr. Cahit BaÄŸcı, Türk Fizyolojik Bilimler DerneÄŸi BaÅŸkanı Prof. Dr. Erdal AÄŸar,  Türk Fizyolojik Bilimler DerneÄŸi BaÅŸkan Yardımcısı Prof. Dr. Bayram Yılmaz, kongre düzenleme kurulu, kongre yönetim kurulu ve akademisyenler katılım saÄŸladı.

Hücre Fizyolojisinden Kan-Ä°mmun Sisteme, Solunum Sisteminden Üreme Sistemine, Spor / Egzersiz Fizyolojisine kadar pek çok konuda gerçekleÅŸtirilen sözlü sunumlar ve poster başı tartışmalarının ardından açılış konuÅŸmasını Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı BaÅŸkanı ve Ulusal Fizyoloji Kongresi EÅŸ BaÅŸkanı Prof. Dr. Cahit BaÄŸcı yaptı. Prof. Dr BaÄŸcı, kongre kapsamında genç fizyologların, alanlarında etkin bilim insanları ile iletiÅŸim kurma ÅŸansını yakalayarak, gerek ulusal gerekse uluslararası bilim alanında kendilerine yeni bir pencere aralayabileceklerine dikkat çekti. Ayrıca kongreye ev sahipliÄŸi yapmaktan mutluluk duyduklarını dile getirdi.

Programda konuÅŸan Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. OÄŸuz Karabay, bu organizasyonun Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi için bir gurur kaynağı olduÄŸunu belirtti. Kongrenin, hem ulusal hem de uluslararası bilim insanlarını, akademisyenleri ve genç araÅŸtırmacıları bir araya getirerek bilgi paylaşımını teÅŸvik etmek, yeni iÅŸ birlikleri kurmak ve fizyoloji alanında geleceÄŸin yol haritasını çizmek için mükemmel bir fırsat sunduÄŸunu vurguladı. Ayrıca fizyoloji alanındaki son geliÅŸmeleri tartışmak, yeni bilgilerin ve fikirlerin ortaya çıkmasına olanak saÄŸlamak, genç araÅŸtırmacıları özgün çalışmalarını paylaÅŸmaları konusunda teÅŸvik etmek için önemli bir platform olduÄŸunu vurgulayarak, “Kongre sadece bilimsel bir etkinlik deÄŸildir. Bu kongrenin sizlere yeni dostluklar, yeni iÅŸ birlikleri için bir fırsat olmasını umut ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Kongrenin son günü kapanış oturumunda; poster birinci, ikinci, üçüncüleri ve sözlü sunum birinci, ikinci, üçüncüleri ile Genç Bilim Adamı Ödülü takdim edildi. Programın sonunda Kongre eÅŸ baÅŸkanı Prof.  Dr. Cahit BAÄžCI tüm katılımcılara teÅŸekkür ederek Kongrenin 100. Yıla yakışır bir ÅŸekilde baÅŸarıyla gerçekleÅŸtiÄŸini, bunun saÄŸlanmasının yerel düzenleme kurulundaki tüm arkadaÅŸların katkısıyla olduÄŸunu vurgulayarak memnuniyetini dile getirdi.

Kaynak: HABERSAÜ