Fizyoloji Bilim Dünyası Saü'de Buluştu

FİZYOLOJİ BİLİM DÜNYASI SAÜ'DE BULUŞTU

Türk Fizyolojik Bilimler Derneği tarafından bu yıl 48.’si düzenlenen “48. Ulusal Fizyoloji Kongresi” Sakarya Üniversitesi ev sahipliğinde, Turgut Özal Kültür ve Kongre Merkezinde yapılan açılış programı ile başladı.

Ulusal ve uluslararası birçok bilim insanını bir araya getiren kongreye Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Oğuz Karabay, Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Cahit Bağcı, Türk Fizyolojik Bilimler Derneği Başkanı Prof. Dr. Erdal Ağar,  Türk Fizyolojik Bilimler Derneği Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Bayram Yılmaz, kongre düzenleme kurulu, kongre yönetim kurulu ve akademisyenler katılım sağladı.

Hücre Fizyolojisinden Kan-İmmun Sisteme, Solunum Sisteminden Üreme Sistemine, Spor / Egzersiz Fizyolojisine kadar pek çok konuda gerçekleştirilen sözlü sunumlar ve poster başı tartışmalarının ardından açılış konuşmasını Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı Başkanı ve Ulusal Fizyoloji Kongresi Eş Başkanı Prof. Dr. Cahit Bağcı yaptı. Prof. Dr Bağcı, kongre kapsamında genç fizyologların, alanlarında etkin bilim insanları ile iletişim kurma şansını yakalayarak, gerek ulusal gerekse uluslararası bilim alanında kendilerine yeni bir pencere aralayabileceklerine dikkat çekti. Ayrıca kongreye ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını dile getirdi.

Programda konuşan Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Oğuz Karabay, bu organizasyonun Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi için bir gurur kaynağı olduğunu belirtti. Kongrenin, hem ulusal hem de uluslararası bilim insanlarını, akademisyenleri ve genç araştırmacıları bir araya getirerek bilgi paylaşımını teşvik etmek, yeni iş birlikleri kurmak ve fizyoloji alanında geleceğin yol haritasını çizmek için mükemmel bir fırsat sunduğunu vurguladı. Ayrıca fizyoloji alanındaki son gelişmeleri tartışmak, yeni bilgilerin ve fikirlerin ortaya çıkmasına olanak sağlamak, genç araştırmacıları özgün çalışmalarını paylaşmaları konusunda teşvik etmek için önemli bir platform olduğunu vurgulayarak, “Kongre sadece bilimsel bir etkinlik değildir. Bu kongrenin sizlere yeni dostluklar, yeni iş birlikleri için bir fırsat olmasını umut ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Kongrenin son günü kapanış oturumunda; poster birinci, ikinci, üçüncüleri ve sözlü sunum birinci, ikinci, üçüncüleri ile Genç Bilim Adamı Ödülü takdim edildi. Programın sonunda Kongre eş başkanı Prof.  Dr. Cahit BAĞCI tüm katılımcılara teşekkür ederek Kongrenin 100. Yıla yakışır bir şekilde başarıyla gerçekleştiğini, bunun sağlanmasının yerel düzenleme kurulundaki tüm arkadaşların katkısıyla olduğunu vurgulayarak memnuniyetini dile getirdi.

Kaynak: HABERSAÜ