Ana Sayfa
Duyurular
Dünya Aıds Günü Etkinliği

DÜNYA AIDS GÜNÜ ETKİNLİĞİ

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Beyaz Önlüklüler ÖÄŸrenci TopluluÄŸu, Dünya AÄ°DS Günü kapsamında AÄ°DS’e karşı bilinçlendirme amaçlı konferans düzenledi.

SAÜ Turgut Özal Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapılan etkinlik topluluk baÅŸkanı AyÅŸegül Bak’ın açılış konuÅŸması ve topluluÄŸu tanıtmasıyla baÅŸladı. AÄ°DS ve türevi hastalıkların anlatıldığı etkinliÄŸin oturum baÅŸkanlığını yapan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. OÄŸuz Karabay ,etkinliÄŸe akademisyenlerin ve öÄŸrencilerin çok emek verdiÄŸini belirterek, bundan sonraki çalışmalarda da özverilerinin süreceÄŸini ifade etti.

Cinsel yolla bulaÅŸan hastalıkların geçmiÅŸ zamanda haftada bir vakaya ulaşırken ÅŸimdi ise haftada beÅŸ vakaya kadar çıktığını, toplamında da 1000’i aÅŸan bir vaka sayısı olduÄŸunu söyleyen Prof. Dr. OÄŸuz Karabay, bu hastalıkların ciddi saÄŸlık sorunu teÅŸkil ettiÄŸini vurguladı. Karabay, AÄ°DS, HÄ°V ve benzeri hastalıklara sahip hastaların bu sebeple saÄŸlıklarının bozulduÄŸunu, iÅŸlerini bıraktıklarını, boÅŸanmaların meydana geldiÄŸini ve mental süreçlerinde de zorlandıklarını belirtti.

 

Stajyer doktor öÄŸrencilerin sunumlarıyla devam eden etkinliÄŸin öncesinde, topluluÄŸun AÄ°DS hakkında yaptığı bir sokak röportajı izletildi. AyÅŸegül Bak, yaptıkları sokak röportajında en ÅŸaşırdığı kısmın, toplumun AÄ°DS hakkında bilinçli olduÄŸunu fakat sahip olduÄŸu bilgilerin literatürde bir karşılığının olmadığını belirterek, toplumun bu konu hakkında daha saÄŸlıklı bir ÅŸekilde bilinçlendirilmesi gerektiÄŸine deÄŸindi.Stajyer Doktor Kaan Furkan Hamarat, yaptığı sunumda AÄ°DS, HÄ°V’i anlattı. Hamarat, hastalıkların saÄŸlık problemi olmasının yanı sıra psiko-sosyal bir sorun haline geldiÄŸine ve ötekileÅŸtirmeye maruz kalan bir grup olduÄŸuna deÄŸindi. DiÄŸer oturumda Stajyer Doktor Åževval Sultan Köksal, cinsel yolla bulaÅŸan hastalıklardan nasıl korunabileceÄŸini ve buna yönelik nasıl stratejiler üretilebileceÄŸini anlattı.

Etkinlik sonunda Prof. Dr. OÄŸuz Karabay, AyÅŸegül Bak, Åževval Sultan Köksal ve Kaan Furkan Hamarat soru-cevap kısmında dinleyicilerin sorularını cevapladı.

Kaynak:SAÜHaber

FotoÄŸraflar