Ana Sayfa
Duyurular
Sağlık Neferleri Beyaz Önlüklerini Giydi

SAĞLIK NEFERLERİ BEYAZ ÖNLÜKLERİNİ GİYDİ

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Turgut Özal Kültür ve Kongre Merkezinde “ Tıp Fakültesi Beyaz Önlük Giyme Töreni “düzenlendi.

Törene, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Hamza Al, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özer KöseoÄŸlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özer Uygun, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. OÄŸuz Karabay, Sakarya Ä°l SaÄŸlık Müdürü Aziz ÖÄŸütlü, Sakarya BüyükÅŸehir Belediyesi Genel Sekreteri Ziya Cevherli, Sakarya Tabip Odası BaÅŸkanı Doktor Fırat Karadeniz, Sakarya EÄŸitim AraÅŸtırma Hastanesi BaÅŸhekimi Fikret Halis, akademisyenler ve öÄŸrenciler katıldı.
 
2023-2024 EÄŸitim ÖÄŸretim Yılında SAÜ Tıp Fakültesi’ne yeni baÅŸlayan öÄŸrencilere yönelik düzenlenen programda, doktor adaylarına mesleÄŸin önemi anlatıldı.
 
Törende yaptığı konuÅŸmasında Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. OÄŸuz Karabay , “Bugün bizler için çok mutlu bir gün, Tıp Fakültesini yeni kazanan öÄŸrencilerimiz bugün beyaz önlüklerini giyecekler. Beyaz önlük, temizliÄŸi ve saflığı temsil eder. Beyaz önlük, hastanın kanı ve kiriyle pislenmez. Sizde beyaz önlük olduÄŸu sürece hastalarınızda size güvenle bakacaktır. Fakülteden aldığınız eÄŸitimle yetinmeyerek kendinizi geliÅŸtirmelisiniz ” ifadelerine yer verdi.
 
Sakarya BüyükÅŸehir Belediyesi Genel Sekreteri Ziya Cevherli konuÅŸmasında, “ Ä°stikbalimizin ve geleceÄŸimizin teminatı, saÄŸlığımızı emanet edeceÄŸimiz çok kıymetli evlatlarımızı, sizleri muhabbetle selamlıyorum. Bugün burada önlük giyme töreni deÄŸil beyaz önlük giyme töreni var. Kıymetli dekanımızın ifade ettiÄŸi gibi önlüÄŸümüzü beyaz tutmamız gerekir. Hakikaten çok kıymetli bir görevi ifa ediyorsunuz. Kıymetli velilerinize, öÄŸrenim hayatı boyunca sizlere yardımcı olacak olan hocalarımıza ÅŸimdiden teÅŸekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.
 
Tıp Fakültesi ÖÄŸrencileri adına konuÅŸma yapan Åžeyma Nur CoÅŸkuner, “ Bizim hekim olma heyecanımıza ortak olup burada olan ailelerimize teÅŸekkür ediyoruz. EÄŸitim öÄŸretim hayatında bizlere yardımcı olacak olan hocalarımıza ayrıca teÅŸekkür ediyoruz. SaÄŸlıkta ÅŸiddetin son bulduÄŸu bir yıl ümit ediyoruz” dedi.

Düzenlenen tören, öÄŸrencilere beyaz önlüklerinin giydirilmesi ve toplu fotoÄŸraf çekiminin ardından sona erdi.