Ana Sayfa
Duyurular
2023-2024 Öğretim Yılı Bahar Dönemi Derse Yazılma ve Kayıt Yenileme Duyurusu

2023-2024 ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ DERSE YAZILMA VE KAYIT YENİLEME DUYURUSU

Derse yazılma

5-6-7 Åžubat 2024

Açılan seçimlik derslerin belirlenmesi

8 Åžubat 2024
(Bu tarihte sistem kapalı olacaktır)

Açılmayan seçimlik ders yerine yazılma

9-10-11 Åžubat 2024

Mazeretli ve İlave derse yazılma

12-16 Åžubat 2024
(Hiç yazılma yapmayan/yapamayan öÄŸrenciler de bu tarihlerde yazılma yapabileceklerdir)

Derse yazılma linki

https://sabis.sakarya.edu.tr/


NOT: Yazılma iÅŸlemleri SABÄ°S hesaplarından elektronik ortamda yapılacaktır. Üniversitemize yeni kayıt yaptırıp derse yazılma yapmak isteyen öÄŸrenciler de ara sınıflar gibi elektronik ortamda derse yazılma iÅŸlemi yapacaklardır.

DERSE YAZILMA Ä°ÅžLEMLERÄ°

1- Katkı Payı/ÖÄŸrenim Ücreti yatırma iÅŸlemi: Ä°kinci ÖÄŸretim veya Uzaktan (karma) ÖÄŸretim öÄŸrencileri ile normal program süresini geçen birinci öÄŸretim öÄŸrencileri derse yazılma iÅŸlemi yapabilmeleri için 01 Åžubat 2024 tarihinden itibaren katkı payı/öÄŸrenim ücreti ödemesini yapmalıdır. Normal program süresi içerisinde olan birinci öÄŸretim öÄŸrencileri katkı payı/öÄŸrenim ücreti ödemesi yapmalarına gerek yoktur (Yurt dışından kabul edilen öÄŸrenciler hariç). ÖÄŸrenciler ödemeleri gereken katkı payı/öÄŸrenim ücreti miktarlarını ÖÄŸrenci Bilgi Sisteminde Derse Yazılma Menüsünden görebilmektedirler.

Katkı Payı/ÖÄŸrenim Ücreti Ödemeleri; 01 Åžubat 2024 Tarihinden Akademik Takvimde Belirtilen Derse Yazılmaların Son Gününe (dahil) Kadar, https://odeme.sakarya.edu.tr/ adresinden BÜTÜN BANKALARIN KREDÄ° KARTI ve BANKA KARTIYLA (SANAL POS) YAPILABÄ°LECEĞİ GÄ°BÄ°......AKBANK'ın Bütün Åžube Veznelerinden, Akbank Ä°nternet Bankacılığından TC KÄ°MLÄ°K NUMARALARI ile Yapılabilir. ÖÄŸrencilerimizin Üniversitemizde Önlisans, Lisans veya Lisansüstü olarak öÄŸrenciliÄŸi olabildiÄŸinden bu durumda olan öÄŸrenciler TC numarasından sonra eÄŸitim almak istedikleri programa ait öÄŸrenci numarasını seçerek borcu/borçları ödeyebileceklerdir.

Harç Ä°ÅŸlemleri ve Ödemeler Ä°le Ä°lgili Tıklayınız.

Bir yükseköÄŸretim programına kayıtlı iken ikinci bir yükseköÄŸretim programına (çift ana dal programları hariç olmak üzere) kayıt yaptıran öÄŸrencilerin, Ä°KÄ°NCÄ° YÜKSEKÖÄžRETÄ°M programına ait öÄŸrenci katkı paylarını, KENDÄ°LERÄ°NÄ°N karşılamaları gerekmektedir.

2- Adım adım Derse yazılma iÅŸlemi (1. Sınıf öÄŸrencileri de derse yazılma iÅŸlemi yapacaklardır)

  •  https://sabis.sakarya.edu.tr/tr/Login kullanıcı adı ve ÅŸifre ile giriÅŸ yaptıktan sonra ÖÄŸrenci Bilgi Sistemi (OBÄ°S) menüsünü seçiniz.
  •  Sol menüden Derse Yazılmayı seçiniz.
  •  Açılan ekranda görülen ve seçmek istediÄŸiniz dersler için Ekle butonuna basınız.
  •  SeçtiÄŸiniz dersler sayfanın üst kısmında görünecektir derslerinize son halini verdikten sora Danışman Onayına Gönder butonuna basarak dersleri onaya gönderiniz (Danışman ataması yapılmayan öÄŸrenciler için yazılma esnasında danışman onayına gerek yoktur).
  •  Danışman Onayına Gönder butonuna basıldıktan sonra sistem Seçilen Dersler menüsünü açacaktır. EÄŸer burada derslerinizle ilgili sorun olduÄŸunu düÅŸünürseniz danışman onaylayana kadar deÄŸiÅŸiklik yapılabilirsiniz, Danışman Onayından sonra deÄŸiÅŸiklik yapılamayacaktır.

 

Önlisans ve Lisans ÖÄŸrencileri Ä°çin Derse Yazılma Ä°le Ä°lgili Notlar

 

  • ÖÄŸrenciler, Zorunlu ve seçimlik derslerine belirtilen tarihlerde kayıt olacaktır.
  • Üniversite Ortak Seçmeli Derslerine kayıtlar, ilan edilen KOTA’lar dahilinde yapılacaktır.
  • ÖÄŸrenciler, Bölüm Seçmeli ve Fakülte Seçmeli Derslerine KOTA belirlendi ise kota dahilinde yazılma yapacak ve ilk yazılan öÄŸrenciden baÅŸlayarak kontenjan dolunca yazılma kabul edilmeyecektir.
  • Kotasız olarak kayıt olunan Bölüm Seçmeli ve Fakülte Seçmeli Derslerine daha sonra kota konulduÄŸunda öÄŸrenciler “Genel Not Ortalaması (GNO)”na göre sıralanacak ve kota dışında kalan öÄŸrencilerin ilgili derse yazılması iptal olacaktır. Açılan dersler arasından baÅŸka bir derse 9-10-11 Åžubat 2024 tarihlerinde yazılma yapılabilir.
  • Ders seçme iÅŸlemi esnasında öÄŸrenci dersin karşısında belirtilen Ekle butonuna bastığında derse yazılmış olur.
  • Seçilen dersler sayfanın üst kısmında görünür, ders yazılma iÅŸleminizi tamamladığınızda Danışman Onayına Gönder (Danışman ataması yapılmayanlar hariç) butonuna basarak seçilen dersler onaya gönderilmelidir.
  • Danışman; ders seçme iÅŸleminizde bir deÄŸiÅŸiklik gerektiÄŸinde sizi OBÄ°S üzerinden bilgilendirecektir. Danışmanın deÄŸiÅŸiklik önerisi yerine getirilerek tekrar ders seçimi yapılmalıdır.
  • Danışmanın ders seçme iÅŸleminizi onaylamasından sonra ders deÄŸiÅŸikliÄŸi yapılamayacaktır.
  • ÖÄŸrenciler, bulunduÄŸu dönem ve alt dönemlerden olmak üzere 30 AKTS ile birlikte 10 AKTS’lik veya 2 derse kayıt yaptırabilir.
  • Bir üst sınıftan ders alma kriteri: 2.yarıyıl veya yıllık programda 1.yılın sonundan itibaren bulunduÄŸu döneme kadar tüm derslerini almış ve baÅŸarmış olmak kaydıyla GANO'su 3.00 ve üzeri olmasıdır.
  • Üstten ders alma kriterine sahip olan öÄŸrenciler ile ÇAP ve Yandal öÄŸrencileri 30 AKTS ile birlikte 15 AKTS’lik veya 3 derse kayıt yaptırabilirler. Bu öÄŸrenciler bulundukları yarıyılın bir üst sınıfından da ders alabilir.
  • ÖÄŸrenciler alt dönemlerde hiç almadığı ve DZ notlu derse/derslere öncelikli yazılmak zorundadır.
  • Önlisans ve lisans programlarında ilk defa alınan veya DZ notlu derslerde çakışma kontrolü yapılır, diÄŸer derslerde yapılmaz.
  • Devam ÅŸartı saÄŸlanmış önceki dönem dersleri için çakışma kontrolü yapılmaz ve bu durumdaki öÄŸrencilerden ilgili ders için devam ÅŸartı aranmaz.
  • Ä°kili öÄŸretim olan bölümlerde çakışma olması durumunda sistem öÄŸrenciyi uyarır, öÄŸrenci daha önce devam ÅŸartını saÄŸladığı ders(ler) için isterse dersi çakıştığı hali ile ya da diÄŸer öÄŸretim türünden alabilir.
  • ÖÄŸrenci ders planında yer alan Seçmeli adedinden fazla ders alamaz. Ancak yükseltmeye yerine alabilir. Bu durumda alınan son not ve son ders geçerli olacaktır. Lütfen yazılırken bu kurala dikkat ediniz.
  • AKTS eksiÄŸi nedeniyle fazladan seçmeli ders alması gereken öÄŸrenciler Mazeretli Yazılma (12-16 Åžubat 2024) tarihlerinde ilgili öÄŸrenci iÅŸlerine dilekçe ile baÅŸvurarak derse yazılma yapabilirler (Form için tıklayın).
  • Kontenjan dışı kalıp seçmeli derse yazılamayan öÄŸrenciler, 9-10-11 Åžubat 2024 tarihleri arasında kotaları dolmamış seçmeli derslerden dilediklerini seçebileceklerdir.
  • Mazeretli Derse Yazılma ile ilgili ilanlarımız daha sonra ilan edilecektir. Lütfen sayfamızdan kontrol ediniz.

 

ÖNEMLÄ° : SAÜ Önlisans ve Lisans EÄŸitim ÖÄŸretim ve Sınav YönetmeliÄŸinin Kayıt Yenileme ve Derse Yazılma ile ilgili deÄŸiÅŸiklik maddesi 2024-2025 EÄŸitim-ÖÄŸretim Yılından itibaren tüm öÄŸrencilerimize uygulanacaktır. Konu ile ilgili bilgilendirme metnine ulaÅŸmak için tıklayınız.

 
   
  Madde 7 :(2) ÖÄŸrenciler, alt dönemlerden baÅŸarısız olduÄŸu, hiç almadığı ya da devam ÅŸartı saÄŸlamadığı ders veya derslere öncelikle yazılmak zorundadır…..

   (3) Ä°kinci yarıyıldan sonraki tüm dönemlerde;

     a) GNO’su 1.80'in altında kalan öÄŸrenciler bulunduÄŸu dönem ve alt dönemlerden olmak üzere en fazla 25 AKTS'lik derse,

     b) GNO’su 1.80 ve üzerinde olan öÄŸrenciler bulunduÄŸu dönem ve alt dönemlerden olmak üzere 30 AKTS ile birlikte 10 AKTS’lik veya 2 derse,

kayıt yaptırabilir.

          ÖNEMLÄ°: Sınıf geçmede 1,80 kuralı 2023-2024 EÄŸitim-ÖÄŸretim yılında uygulanmayacak olsa da Bitirme Çalışması gibi kendisine ait 1,80 kuralı bulunan derslerde uygulama devam etmektedir.