Ana Sayfa
Duyurular
Tıp Fakültesinden Tüseb Başarısı

TIP FAKÃœLTESÄ°NDEN TÃœSEB BAÅžARISI

Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü ÖÄŸretim Üyesi Doç.Dr. Ahmet Kara’nın yürütücülüÄŸünü yaptığı “Timpanoplasti Cerrahisi Ä°çin Yeni Bir Greft Materyali; Kemik Ä°liÄŸi Mezenkimal Kök Hücre Kaynaklı Hücre Tabakası” baÅŸlıklı projesi Türkiye SaÄŸlık Enstitüleri BaÅŸkanlığı-TÜSEB-A Grubu Ar-Ge Projeleri kapsamında destek almaya hak kazandı.

Doku iyileÅŸmesinde güçlü yenileyici özellikleri ile timpanoplasti cerrahisindeki baÅŸarıyı daha kısa sürede ve daha kolay bir cerrahi teknikle arttırmayı hedefleyen bu projenin araÅŸtırma ekibinde araÅŸtırmacı olarak Sakarya EÄŸitim ve AraÅŸtırma Hastanesinden Doç.Dr.OÄŸuz Kadir  EÄŸilmez ve Op.Dr. Halil Elden, Kocaeli Üniversitesinden; Prof.Dr.Yusufhan Yazır, Doç.Dr.Gökhan Duruksu, ArÅŸ.Görv. Ahmet Öztürk ve ArÅŸ.Görv.Selenay Rençber, Kocaeli SaÄŸlık ve Teknoloji Üniversitesinden BüÅŸra Öncel Duman yer alıyor.

Projede kullanılacak olan kök hücrelerin güncel literatürden farklı olarak doku formunda üretilecek olması çalışmanın en önemli özgün deÄŸerini oluÅŸturmakta. Kullanılacak tekniÄŸin baÅŸarılı olması durumunda rutin Kulak Burun BoÄŸaz Hastalıkları pratiÄŸinde oldukça sık gerçekleÅŸtirilen ve yaklaşık bir-buçuk saat süren timpanoplasti cerrahisinin ayaktan hastalara kısa sürede ve aÄŸrısız bir ÅŸekilde uygulanması hedefleniyor.

GeliÅŸen teknolojinin avantajları da kullanılarak yakın gelecekte bahsedilen yöntemin rutin pratiÄŸe girmesinin saÄŸlanması; zaman ekonomisi, daha az cerrahi morbidite ve maliyet ekonomisi saÄŸlanabilir. Ek olarak bu teknik ile hem yurtiçi hem de saÄŸlık turizmi ile farklı gruplara ulaşılması mümkün olabilir.
Kaynak: HaberSAÜ

FotoÄŸraflar