Ana Sayfa
Duyurular
Tıp Fakültesi'nden Tubıtak 1001 ve Tüseb A Projesi

TIP FAKÃœLTESÄ°'NDEN TUBITAK 1001 ve TÃœSEB A PROJESÄ°

Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Bölümü, Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı ÖÄŸretim Üyesi Doç. Dr. Ä°hsan Hakkı ÇÄ°FTCÄ°’nin TUBÄ°TAK 1001 ve TÜSEB-A projesi destek alamaya hak kazandı.

Doç. Dr. Ä°hsan Hakkı ÇÄ°FTCÄ°’nin yürütücülüÄŸünde “Acinetobacter baumannii’nin antibiyotik direncini engellemek için adeABC dışarı atım pompasının düzenleyicisi olan adeR ve adeS proteinlerine karşı inhibitör moleküllerin geliÅŸtirilmesi” baÅŸlıklı projesi TUBÄ°TAK 1001 ve “Oktenidin Dihidroklorürün Konjonktiva Epitel Hücreleri Üzerindeki Etkilerinin AraÅŸtırılması” baÅŸlıklı projesi ise Türkiye SaÄŸlık Enstitüleri BaÅŸkanlığı-TÜSEB-A Grubu Ar-Ge projeleri için Tıp Fakültesi bünyesinde çalışmalar gerçekleÅŸtirilecektir.

TUBÄ°TAK 1001 projesi ulusal ilaç araÅŸtırma altyapısının geliÅŸtirilmesi açısından önemli olup, yeni ilaç hedeflerinin belirlenmesi ve deneysel çalışma aÅŸamaya geçilmesi anlamında önem taşımaktadır. Çalışma hem uluslar arası hem de  ulusal bilim ve teknoloji stratejisi hedeflerinin ana konuları içindedir. Projenin, Doç. Dr. Ä°hsan Hakkı ÇÄ°FTCÄ°’nin yürütücülüÄŸünde baÅŸlangıç tarihinden itibaren 24 ayda tamamlanması planlanmaktadır.

TÜSEB-A projesi ise son 20 yılda büyük bir halk saÄŸlığı sorunu olarak ortaya çıkan oküler mikrobiyal enfeksiyonlara çözüm arayışı hedefinde planlanmıştır. Proje ile oküler mikrobiyal enfeksiyonların tedavisinde alternatif olma potansiyeli bulunan “Oktenidin dihidroklorür” araÅŸtırılacaktır. Projenin, Doç. Dr. Ä°hsan Hakkı ÇÄ°FTCÄ° tarafından baÅŸlangıç tarihinden itibaren 12 ayda tamamlanması planlanmaktadır.

FotoÄŸraflar