Tıp Fakültesinde Bayrak Değişimi

TIP FAKÜLTESİNDE BAYRAK DEĞİŞİMİ

Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi yeni dekanı Genel Cerrahi AD. Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatih ALTINTOPRAK oldu. Tıp Fakültesi Dekanlık makamında gerçekleştirilen törene dekan Prof. Dr. Fatih ALTINTOPRAK, değerli eşi Arzu ALTINTOPRAK, eski dekan Prof. Dr. Oğuz KARABAY, dönem dekan yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Emin BÜYÜKOKUROĞLU, Dr. Öğr. Üyesi Abdullah UÇAR, Başkoordinatör Prof. Dr. Mustafa İhsan USLAN, fakülte sekreteri Kerim İSEN ve idari personelimiz katıldılar.  Prof. Dr. Oğuz KARABAY yaptığı kısa konuşmada “bu bir bayrak değişimi yeni gelen arkadaşımızın daha güzel hizmetler yapacağını ve fakültemizi daha iyi bir yere getireceğini umuyorum. Bu kutsal yolculukta kendisine başarılar diliyor ve her zaman yanında olduğumu belirtmek istiyorum” dedi. Dekanımız Prof. Dr. Fatih ALTINTOPRAK ise bugüne kadar fakültemiz için yaptığı özverili ve güzel çalışmalarından dolayı Prof. Dr. Oğuz KARABAY’a teşekkür etti. Devir teslim töreni sonunda  dekanımız Prof. Dr. Fatih ALTINTOPRAK Prof. Dr. Oğuz KARABAY’a günün anlamına plaket ve çiçek takdim etti.  Prof. Dr. Oğuz KARABAY ise yeni görevinde tekrar başarılar dileyerek  dekan Prof. Dr. Fatih ALTINTOPRAK’a çiçek takdiminde bulundu. Tören toplu fotoğraf çekiminin ardından son buldu.

Prof. Dr. Fatih ALTINTOPRAK kimdir?

1976 Kocaeli doğumlu olan Prof. Dr. Fatih ALTINTOPRAK; ilk ve orta öğrenimini Değirmendere ve Gölcük’te tamamladıktan sonra 2000 yılında İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi’nden mezun olarak Tıp Doktoru, 2001-2006 yılları arasında İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı’nda Uzmanlık Eğitimini tamamlayarak Genel Cerrahi Uzmanı ünvanlarını almıştır. Akademik hayatına 2010 yılında Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı’nda Yardımcı Doçent olarak başlayan Prof. Dr. Fatih ALTINTOPRAK 2014 yılında Doçent, 2020 yılında Profesör ünvanlarını almıştır. Sakarya Eğitim Araştırma Hastanesi’nde Cerrahi Endoskopi Ünitesinin ve Organ/Doku Nakli Merkezi’nin kurulmasında aktif rol oynamış, uzun yıllar Cerrahi Endoskopi Ünitesi Sorumlusu ve Organ Nakli Koordinatörü olarak görev yapmıştır. Halen Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı, Sakarya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Rektör Danışmanı, Sakarya Eğitim Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Kliniği Eğitim Sorumlusu ve Sakarya Eğitim Araştırma Hastanesi Organ ve Doku Nakli Merkezi Başkan Yardımcısı görevlerini sürdürmektedir. Robotik Cerrahi, İleri Düzey Laparoskopik Cerrahi ve İleri Düzey Endoskopi deneyimlerine sahip olan Prof. Dr. Fatih ALTINTOPRAK Laparoskopik Cerrahi konusunda ülkemizin önde gelen cerrahları arasında gösterilmektedir. 250’den fazla Ulusal ve Uluslararası makaleye imza atarak oldukça etkileyici bir Tıp Kariyeri ve Özgeçmişe sahip olan  olan Prof. Dr. Fatih ALTINTOPRAK evli ve iki çocuk babasıdır.