Tıp Fakültesinde Bayrak Değişimi

TIP FAKÜLTESİNDE BAYRAK DEĞİŞİMİ

Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi yeni dekanı Genel Cerrahi AD. ÖÄŸretim Üyesi Prof. Dr. Fatih ALTINTOPRAK oldu. Tıp Fakültesi Dekanlık makamında gerçekleÅŸtirilen törene dekan Prof. Dr. Fatih ALTINTOPRAK, deÄŸerli eÅŸi Arzu ALTINTOPRAK, eski dekan Prof. Dr. OÄŸuz KARABAY, dönem dekan yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Emin BÜYÜKOKUROÄžLU, Dr. ÖÄŸr. Üyesi Abdullah UÇAR, BaÅŸkoordinatör Prof. Dr. Mustafa Ä°hsan USLAN, fakülte sekreteri Kerim Ä°SEN ve idari personelimiz katıldılar.  Prof. Dr. OÄŸuz KARABAY yaptığı kısa konuÅŸmada “bu bir bayrak deÄŸiÅŸimi yeni gelen arkadaşımızın daha güzel hizmetler yapacağını ve fakültemizi daha iyi bir yere getireceÄŸini umuyorum. Bu kutsal yolculukta kendisine baÅŸarılar diliyor ve her zaman yanında olduÄŸumu belirtmek istiyorum” dedi. Dekanımız Prof. Dr. Fatih ALTINTOPRAK ise bugüne kadar fakültemiz için yaptığı özverili ve güzel çalışmalarından dolayı Prof. Dr. OÄŸuz KARABAY’a teÅŸekkür etti. Devir teslim töreni sonunda  dekanımız Prof. Dr. Fatih ALTINTOPRAK Prof. Dr. OÄŸuz KARABAY’a günün anlamına plaket ve çiçek takdim etti.  Prof. Dr. OÄŸuz KARABAY ise yeni görevinde tekrar baÅŸarılar dileyerek  dekan Prof. Dr. Fatih ALTINTOPRAK’a çiçek takdiminde bulundu. Tören toplu fotoÄŸraf çekiminin ardından son buldu.

Prof. Dr. Fatih ALTINTOPRAK kimdir?

1976 Kocaeli doÄŸumlu olan Prof. Dr. Fatih ALTINTOPRAK; ilk ve orta öÄŸrenimini DeÄŸirmendere ve Gölcük’te tamamladıktan sonra 2000 yılında Ä°stanbul Üniversitesi Ä°stanbul Tıp Fakültesi’nden mezun olarak Tıp Doktoru, 2001-2006 yılları arasında Ä°stanbul Üniversitesi Ä°stanbul Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı’nda Uzmanlık EÄŸitimini tamamlayarak Genel Cerrahi Uzmanı ünvanlarını almıştır. Akademik hayatına 2010 yılında Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı’nda Yardımcı Doçent olarak baÅŸlayan Prof. Dr. Fatih ALTINTOPRAK 2014 yılında Doçent, 2020 yılında Profesör ünvanlarını almıştır. Sakarya EÄŸitim AraÅŸtırma Hastanesi’nde Cerrahi Endoskopi Ünitesinin ve Organ/Doku Nakli Merkezi’nin kurulmasında aktif rol oynamış, uzun yıllar Cerrahi Endoskopi Ünitesi Sorumlusu ve Organ Nakli Koordinatörü olarak görev yapmıştır. Halen Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı BaÅŸkanı, Sakarya Üniversitesi SaÄŸlık Bilimleri Rektör Danışmanı, Sakarya EÄŸitim AraÅŸtırma Hastanesi Genel Cerrahi KliniÄŸi EÄŸitim Sorumlusu ve Sakarya EÄŸitim AraÅŸtırma Hastanesi Organ ve Doku Nakli Merkezi BaÅŸkan Yardımcısı görevlerini sürdürmektedir. Robotik Cerrahi, Ä°leri Düzey Laparoskopik Cerrahi ve Ä°leri Düzey Endoskopi deneyimlerine sahip olan Prof. Dr. Fatih ALTINTOPRAK Laparoskopik Cerrahi konusunda ülkemizin önde gelen cerrahları arasında gösterilmektedir. 250’den fazla Ulusal ve Uluslararası makaleye imza atarak oldukça etkileyici bir Tıp Kariyeri ve ÖzgeçmiÅŸe sahip olan  olan Prof. Dr. Fatih ALTINTOPRAK evli ve iki çocuk babasıdır.