Ana Sayfa
Duyurular
Saüttat Öğrenci Kongresi Tamamlandı

SAÜTTAT ÖĞRENCİ KONGRESİ TAMAMLANDI

Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi AraÅŸtırma TopluluÄŸu (SAUTTAT) tarafından 4-5-6 Mayıs 2024 tarihinde organize edilen II. Uluslararası Katılımlı V. Ulusal GeleceÄŸin Tıbbı Kongresi baÅŸarı ile tamamlandı.

 

Ahmet Sabri ÖNGE ve Ece Nur TURANnın sunuculuÄŸunu yaptığı program saygı duruÅŸu ve Ä°stiklal Marşı okunması ile baÅŸladı. Açılış konuÅŸması için kürsüye sırasıyla Kongre BaÅŸkanı Edanur BAYRAM, Kongre Sorumlu ÖÄŸretim Üyesi Dr. ÖÄŸr. Üyesi Esra ÇÄ°FTÇÄ°, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih ALTINTOPRAK ve Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamza AL, konuÅŸmalarını gerçekleÅŸtirdiler.

 

Bu yıl 5.si düzenlenen ve 600’ün üzerinde katılımcı ile gerçekleÅŸtirilen kongreye Onur Konukları damga vurdu. Kongrenin ilk günü Nobel Ödülleri ve Bilimde Merakın Önemi” baÅŸlıklı sunumuyla Prof.  Dr. Emin KANSU, BiDünya Gezgini Sohbetleri” baÅŸlıklı sunumuyla Prof. Dr. Goncagül HAKLAR, YaÅŸlanmaya Dur De!” baÅŸlıklı sunumuyla Prof. Dr. Murat AKSOY ve Müzik ve Tıp: Sanatçı Hekim Olmak” baÅŸlıklı sunumuyla Prof. Dr. Sühan AYHAN katılımcılar tarafından coÅŸkuyla izlendiler.

 

Kongre süresince kongrenin adı ve ana teması olan GELECEĞİN TIBBI ile ilgili çok sayıda konu (Ä°novatif Tıp Teknolojileri, GeleceÄŸin Tıbbı Yapay Zeka, Cerrahi Dünden Yarına, NöroÅŸirürjide Yapay Zeka, SMA ve Gen Terapisi, Beyin ve Bağırsak Ä°liÅŸkisi, Allerji ve Ä°mmünolojide Yenilikler, Transplantasyon Ä°mmünolojisi, Doku MühendisliÄŸi ve Yapay Doku Üretimi, Robotik Cerrahi Teknolojisi, Metaverse, GiriÅŸimsel Radyoloji Neler Yapıyor, Neler Yapabilir, Yapay Zeka, Radyoloji ve GiriÅŸimsel RadyolojÅŸide Neleri DeÄŸiÅŸtirebilir,  Kanserde Çağın Modası:Ä°mmünoterapi, Ramotolojik Hastalıklarda Biyolojik Ajanlar ve Meme Kanseri Tedavisi Hedefli Ä°laç Taşıyıcı Sistemlerin GeleceÄŸi) alanlarında çok deneyimli öÄŸretim üyeleri tarafından detaylı olarak anlatıldı ve interaktif olarak tartışıldı.

 

Kongre sürecinde ayrıca mesleki beceri, sosyal faaliyet ve hobi geliÅŸimi amaçlı toplam 24 adet (Punch, Temel YaÅŸam DesteÄŸi-Ä°leri YaÅŸam DesteÄŸi, Akupunktur-Åžifalı Ä°ÄŸneler, Sütür Atölyesi, Elektrokardiyografi - EKG, Smear Alma, HPV, Çocuk Ä°stismarına Yaklaşım, Kil BroÅŸ Atölyesi, Ä°ÅŸaret Dili, Okçuluk - KemankeÅŸ Atölyesi, Tokat Tahta Baskı Yapımı, KiÅŸiselleÅŸtirilmiÅŸ Mum Atölyesi, Kurabiye/Cupcake süsleme, Amigurimi Yapımı, Miyuki, Psikodrama, Periferik Yayma, Gram Boyama, Training Box - Cerrahi Beceri, Alçı, Dil ÖÄŸrenme, Pasta Süsleme, Ebru, Dans Atölyesi ve Nefes Atölyesi) atölye büyük bir katılım ile gerçekleÅŸtirildi.

 

Kongrenin 2. gününün sonunda Sözlü ve Poster sunumlarında baÅŸarı elde edenlere ölleri  takdim edildi ve kapanış konuÅŸmaları gerçekleÅŸtirildi. Kapanış konuÅŸmalarını takiben Tiyatro Suretler tarafından gerçekleÅŸtirilen, DoÄŸaçlama Tiyatro gösterisinin ardından kongre bilimsel programı sonlandırıldı. Aynı akÅŸam kongre öÄŸrenci ve öÄŸretim üyelerinin geniÅŸ katılımları ile canlı müzik programlarının eÅŸlik ettiÄŸi, Gala YemeÄŸi gerçekleÅŸtirildi ve kongrenin 3. gününde Düzcede planlı sosyal etkinliklerin yapılması ile II. Uluslararası Katılımlı V. Ulusal GeleceÄŸin Tıbbı Kongresi tamamlandı.