Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hast. Eğitim Kliniği Oldu

ÇOCUK VE ERGEN RUH SAĞLIĞI VE HAST. EĞİTİM KLİNİĞİ OLDU

Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Çocuk ve Ergen Ruh SaÄŸlığı ve Hastalıkları AD. YÖK tarafından 12.03.2024 tarihinde eÄŸitim kliniÄŸine dönüÅŸtürülerek  Sakarya EÄŸitim ve AraÅŸtırma Hastanesi Korucuk Kampüsünde bulunan ÇEMATEM giriÅŸindeki poliklinikte hizmete baÅŸlamış olup Çocuk ve Ergen Ruh SaÄŸlığı ve Hastalıkları klinik sorumlu hekimi Dr. ÖÄŸr. Üyesi Enes Sarıgedik, Çocuk Arındırma Merkezi ve Çocuk Ä°zlem Merkezi sorumlu hekimi  Dr. ÖÄŸr. Üyesi M. Tolga Tunagür ve tıp fakültesi öÄŸrencileri ile eÄŸitim kliniÄŸinde çalışmalara baÅŸlamıştır. Klinik bünyesinde çocuk ve ergen  ruh saÄŸlığı ve hastalıkları polikliniÄŸi, çocuk arındırma merkezi polikliniÄŸi ve yataklı servisi ile çocuk izlem merkezi birimleri bulunmaktadır. Mevcut durumda çocuk ve ergen ruh saÄŸlığı ve hastalıkları eÄŸitim  kliniÄŸinde  2 doktor öÄŸretim üyesi, 3 uzman doktor, 4 psikolog, 5 çocuk geliÅŸimcisi, 4 sosyal çalışmacı, 1 dil konuÅŸma terapisti ve 8 hemÅŸire görev yapmaktadır.