Ana Sayfa
Duyurular
Fakültemizden Tüseb Projesi

FAKÃœLTEMÄ°ZDEN TÃœSEB PROJESÄ°

Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi ÖÄŸretim Üyesi Doç. Dr. Türkan Acar’ın yürütücülüÄŸünü yaptığı proje, TÜSEB-A Grubu Ar-Ge projeleri kapsamında destek almaya hak kazandı.

Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Nöroloji AD ÖÄŸretim Üyesi Doç. Dr. Türkan Acar’ın yürütücülüÄŸünü yaptığı ‘GON blokajı planlanan migren hastalarında miRNA ekspresyon düzeylerinde deÄŸiÅŸimlerin tedavi yanıtına etkisi ve biyobelirteç olarak kullanımı’ baÅŸlıklı proje, Türkiye SaÄŸlık Enstitüleri BaÅŸkanlığı-TÜSEB-A Grubu Ar-Ge projeleri kapsamında destek almaya hak kazandı.

Gon blokajı etkinlik düzeyinin, miRNA ekspresyonuyla ile iliÅŸkisinin saptanabilmesini ve tedavi öncesi olumlu yanıtı predikte edebilecek biyobelirteç belirlenebilmesini hedefleyen bu projenin araÅŸtırma ekibinde araÅŸtırmacı olarak Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Biyoloji Anabilim Dalı Doç. Dr. Gamze Güney Eskiler, Nöroloji Anabilim Dalı ÖÄŸretim Üyeleri Doç. Dr. Bilgehan Atılgan Acar, Doç. Dr. YeÅŸim Güzey Aras ve AraÅŸtırma Görevlisi Asis. Dr. AyÅŸe Polat Zafer yer alıyor.

Projede araÅŸtırılması planlanan ve migrene yönelik verilecek tedavinin optimal ÅŸartlarda etkinliÄŸini hekime gösterecek bir biyobelirteç, bu saÄŸlık sorununun çözümüne önemli ölçüde ışık tutacak olması çalışmanın özgün deÄŸerini gösteriyor.

Projenin baÅŸarı ile tamamlanması durumunda; GON blokajının tedavi yanıtında miRNA’ların rolü ilk kez ortaya konulmasından dolayı prediktif bir marker olarak farklı migren hastalarında önemi belirlenecek. Böylece, bilimsel çalışmalara katkı saÄŸlanmasının yanı sıra GON blokajının seçici uygulanmasına yönelik tedavi maliyetini düÅŸürmesine katkı saÄŸlanabilecek