Ana Sayfa
Duyurular
Gönüllü Yaz Eğitimi

GÖNÜLLÜ YAZ EĞİTİMİ

2024 yılı Yaz döneminde Klinik ve Temel BranÅŸlarda GÖZLEM faaliyetlerini içeren Gönüllü Yaz EÄŸitimi (GYE)  açılacaktır. 

BaÅŸvurular ekte örneÄŸi bulunan “dilekçe” doldurulup  tipogrenci@sakarya.edu.tr adresine mail atılarak yapılacaktır.

Gönüllü Yaz EÄŸitimi Kapsam ve Åžartları

1.    EÄŸitimler 1-12 Temmuz 2024 ve 15-26 Temmuz 2024 tarihleri arasında olacak ÅŸekilde en fazla iki klinik ve/veya temel branÅŸ da yapılabilir.

2.    EÄŸitim gözlem faaliyetleri (servis, poliklinik, ameliyathane, laboratuvar) ile sınırlıdır. Hasta üzerinde uygulama yapılması mümkün olmayacaktır.

3.    EÄŸitim sonunda elde edilen bilgi ve beceriler transkripte yansıtılmayacak ve bahsi geçen ders için kredi elde edilmeyecektir.

4.    ÖÄŸrenciler nöbet tutmayacaktır.

5.    ÖÄŸrencilere hastanede bulundukları sürelerde yemek bursu imkânı olmayacaktır.

6.    EÄŸitimlere sadece Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde eÄŸitim gören Dönem 1,2,3,4 ve 5 öÄŸrencileri baÅŸvurabileceklerdir.

BaÅŸvuru ve Ä°lan Süreci

1.    ÖÄŸrenciler 10-12 Haziran 2024 tarihleri arasında yapmak istedikleri eÄŸitimleri (en az dört branÅŸ belirtecek ÅŸekilde) istek sıralamalarına göre bildireceklerdir.

2.    24-26 Haziran 2024 tarihleri arasında gelen dilekçeler deÄŸerlendirilerek istek sıralaması ve branÅŸların uygunluk durumlarına göre öÄŸrenci yerleÅŸtirmeleri planlanacaktır. ( Aynı eÄŸitime beÅŸten fazla baÅŸvuru olması durumunda dekanlıkta yapılacak kura ile yerleÅŸtirme yapılacaktır.)

3.    27 Haziran 2024 tarihinde eÄŸitim grupları ve tarihler SAU Tıp Fakültesi Resmi internet sitesinden duyurulacaktır.

EÄŸitim sonunda % 80 oranında deva zorunluluÄŸunu saÄŸlayan öÄŸrencilere Dekanlığın belirleyeceÄŸi tarihte sertifika takdimi yapılacaktır.