Hekimliğe Merhaba 2024 Tamamlandı

HEKİMLİĞE MERHABA 2024 TAMAMLANDI

Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi 6. sınıf öğrencilerimize yönelik “Hekimliğe Merhaba 2024” programı 10-11 Haziran 2024 tarihleri arasında Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Merkez Kampüs Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Fatih ALTINTOPRAK açılış konuşmasında “Hazırlanan bu yoğun program siz öğrencilerimizin bilgilerini pekiştirmesi anlamında oldukça önemli. Bunlar sadece teorik anlamda bilgi tekrarı değil, sahada da yardımcı olacak pratik bilgiler. Sizler için faydalı olacağına inanıyorum. Tıpta Uzmanlık Sınavında (TUS) ve sonrasındaki mesleki yaşamınızda başarılarınızın artarak devam etmesini diliyorum. Ayrıca bu etkinliği düzenleyen ve programda yer alan tüm akademisyenlerimize teşekkür ederim dedi.

Programın ilk günü “Birinci Basamakta Tanı ve Tedaviler” konu başlığıyla SEAH Aile Hekimligi Uzmanı Uzm. Dr. Erkut ETÇİOĞLU, “Sağlıkta İletişimin Önemi” konu başlığıyla SAÜ Tıp Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Esra YAZICI, “Malpraktis ve Adli Raporlar” konu başlığı ile SEAH Başhekim Yardımcısı / Adli Tıp Uzmanı Uzm. Dr. Enes Emre ÖZTÜRK, “Temel Yaşam Desteği” konu başlığı ile SAÜ Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ayça Taş TUNA, “Ortopedik Acil Vaka Örnekleri” konu başlığı ile SAÜ Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı

Dr. Öğr. Üyesi Kutay YILMAZ, “Çoklu Travma Hastasına Yaklaşım” konu başlığı ile SAÜ Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Enis DİKİCİER, “Temel EKG” konu başlığı ile SAÜ Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Fatih GÜNEYSU, “Pediatrik Acil Vaka Örnekleri” konu başlığı ile SAÜ Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. M. Fatih ORHAN, “Acil Radyolojik Değerlendirme” konu başlığı ile SAÜ Tıp Fakültesi Radyoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Halil ÖZTÜRK, “Göğüs Hastalıkları Acil Vaka Örnekleri” konu başlığı ile SAÜ Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim öğretim üyesi Doç. Dr. Aysun SENGÜL, “Göğüs Cerrahisi Acil Vaka Örnekleri” konu başlığı ile SAÜ Tıp Fakültesi Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Yunus AKSOY, “En Sık 5 Kardiyovasküler Acil Vaka Örnekleri” konu başlığı ile SAÜ Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri öğretim üyesi  Dr. Öğr. Üyesi Akın ARSLAN sunumlarını gerçekleştirdiler.

Programın ikinci günü “Dahiliye Acil Vaka Örnekleri” konu başlığı ile SAÜ Tıp Fakültesi Iç Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Selçuk YAYLACI, “Zehirlenme ve Yanık” “Acil Serviste Akılcı Lab İstemi” konu başlıkları ile SAÜ Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim Dalı öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Murat ÖZSARAÇ, “Ölü Muayenesi ve Ölüm Bildirim Sistemi” konu başlığı ile SEAH Başhekim Yardımcısı / Adli Tıp Uzmanı Uzm. Dr. Enes Emre ÖZTÜRK, “Çocuk ve Yetişkin Aşılama” konu başlığı ile SAÜ Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı öğretim üyesi

Dr. Öğr. Üyesi Abdullah UÇAR, “Beyaz Kod ve Sağlıkta Şiddet Yönetimi” konu başlığı ile SAÜ Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim Dalı öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Necip Gökhan ÜNER, “Kardiyoloji Acil Vaka Örnekleri” konu başlığı ile SAÜ Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Bülent VATAN, “Kadın Hastalıkları ve Doğum Acil Vaka Örnekleri” konu başlığı ile SAÜ Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. M. Sühha BOSTANCI, “Nörolojik Acil Vaka Örnekleri” konu başlığı ile SAÜ Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Bilgehan Atılgan ACAR, “Psikiyatrik Acil Vaka Örnekleri” konu başlığı ile SAÜ Tıp Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet Bülent YAZICI, “T.C. Sağlık Sistemi Organizasyonu” konu başlığı ile Sakarya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Aziz ÖĞÜTLÜ, “PDC, Atama ve Özlük Hakları” konu başlıkları ile İl Sağlık Müdürlüğü Uzmanı Yücel KATRAN ve Gülser GÖKBULUT sunumlarını gerçekleştirdiler.

Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi “Hekimliğe Merhaba 2024” programı, geri bildirimler ve Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Kayhan ÖZDEMİR’in kapanış konuşmasıyla sona erdi.