Ana Sayfa
Duyurular
Hekimliğe Merhaba 2024 Tamamlandı

HEKÄ°MLÄ°ÄžE MERHABA 2024 TAMAMLANDI

Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi 6. sınıf öÄŸrencilerimize yönelik “HekimliÄŸe Merhaba 2024” programı 10-11 Haziran 2024 tarihleri arasında Sakarya EÄŸitim ve AraÅŸtırma Hastanesi Merkez Kampüs Konferans Salonunda gerçekleÅŸtirildi. Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Fatih ALTINTOPRAK açılış konuÅŸmasında “Hazırlanan bu yoÄŸun program siz öÄŸrencilerimizin bilgilerini pekiÅŸtirmesi anlamında oldukça önemli. Bunlar sadece teorik anlamda bilgi tekrarı deÄŸil, sahada da yardımcı olacak pratik bilgiler. Sizler için faydalı olacağına inanıyorum. Tıpta Uzmanlık Sınavında (TUS) ve sonrasındaki mesleki yaÅŸamınızda baÅŸarılarınızın artarak devam etmesini diliyorum. Ayrıca bu etkinliÄŸi düzenleyen ve programda yer alan tüm akademisyenlerimize teÅŸekkür ederim dedi.

Programın ilk günü “Birinci Basamakta Tanı ve Tedaviler” konu baÅŸlığıyla SEAH Aile Hekimligi Uzmanı Uzm. Dr. Erkut ETÇÄ°OÄžLU, “SaÄŸlıkta Ä°letiÅŸimin Önemi” konu baÅŸlığıyla SAÜ Tıp Fakültesi Ruh SaÄŸlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı öÄŸretim üyesi Prof. Dr. Esra YAZICI, “Malpraktis ve Adli Raporlar” konu baÅŸlığı ile SEAH BaÅŸhekim Yardımcısı / Adli Tıp Uzmanı Uzm. Dr. Enes Emre ÖZTÜRK, “Temel YaÅŸam DesteÄŸi” konu baÅŸlığı ile SAÜ Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı öÄŸretim üyesi Prof. Dr. Ayça TaÅŸ TUNA, “Ortopedik Acil Vaka Örnekleri” konu baÅŸlığı ile SAÜ Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı

Dr. ÖÄŸr. Üyesi Kutay YILMAZ, “Çoklu Travma Hastasına Yaklaşım” konu baÅŸlığı ile SAÜ Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı öÄŸretim üyesi Doç. Dr. Enis DÄ°KÄ°CÄ°ER, “Temel EKG” konu baÅŸlığı ile SAÜ Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim Dalı öÄŸretim üyesi Doç. Dr. Fatih GÜNEYSU, “Pediatrik Acil Vaka Örnekleri” konu baÅŸlığı ile SAÜ Tıp Fakültesi Çocuk SaÄŸlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı öÄŸretim üyesi Doç. Dr. M. Fatih ORHAN, “Acil Radyolojik DeÄŸerlendirme” konu baÅŸlığı ile SAÜ Tıp Fakültesi Radyoloji Anabilim Dalı öÄŸretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Halil ÖZTÜRK, “GöÄŸüs Hastalıkları Acil Vaka Örnekleri” konu baÅŸlığı ile SAÜ Tıp Fakültesi GöÄŸüs Hastalıkları Anabilim öÄŸretim üyesi Doç. Dr. Aysun SENGÜL, “GöÄŸüs Cerrahisi Acil Vaka Örnekleri” konu baÅŸlığı ile SAÜ Tıp Fakültesi GöÄŸüs Cerrahisi Anabilim Dalı öÄŸretim üyesi Doç. Dr. Yunus AKSOY, “En Sık 5 Kardiyovasküler Acil Vaka Örnekleri” konu baÅŸlığı ile SAÜ Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri öÄŸretim üyesi  Dr. ÖÄŸr. Üyesi Akın ARSLAN sunumlarını gerçekleÅŸtirdiler.

Programın ikinci günü “Dahiliye Acil Vaka Örnekleri” konu baÅŸlığı ile SAÜ Tıp Fakültesi Iç Hastalıkları Anabilim Dalı öÄŸretim üyesi Prof. Dr. Selçuk YAYLACI, “Zehirlenme ve Yanık” “Acil Serviste Akılcı Lab Ä°stemi” konu baÅŸlıkları ile SAÜ Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim Dalı öÄŸretim üyesi Dr. ÖÄŸr. Üyesi Murat ÖZSARAÇ, “Ölü Muayenesi ve Ölüm Bildirim Sistemi” konu baÅŸlığı ile SEAH BaÅŸhekim Yardımcısı / Adli Tıp Uzmanı Uzm. Dr. Enes Emre ÖZTÜRK, “Çocuk ve YetiÅŸkin Aşılama” konu baÅŸlığı ile SAÜ Tıp Fakültesi Halk SaÄŸlığı Anabilim Dalı öÄŸretim üyesi

Dr. ÖÄŸr. Üyesi Abdullah UÇAR, “Beyaz Kod ve SaÄŸlıkta Åžiddet Yönetimi” konu baÅŸlığı ile SAÜ Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim Dalı öÄŸretim üyesi Dr. ÖÄŸr. Üyesi Necip Gökhan ÜNER, “Kardiyoloji Acil Vaka Örnekleri” konu baÅŸlığı ile SAÜ Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı öÄŸretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Bülent VATAN, “Kadın Hastalıkları ve DoÄŸum Acil Vaka Örnekleri” konu baÅŸlığı ile SAÜ Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve DoÄŸum Anabilim Dalı öÄŸretim üyesi Prof. Dr. M. Sühha BOSTANCI, “Nörolojik Acil Vaka Örnekleri” konu baÅŸlığı ile SAÜ Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı öÄŸretim üyesi Doç. Dr. Bilgehan Atılgan ACAR, “Psikiyatrik Acil Vaka Örnekleri” konu baÅŸlığı ile SAÜ Tıp Fakültesi Ruh SaÄŸlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı öÄŸretim üyesi Prof. Dr. Ahmet Bülent YAZICI, “T.C. SaÄŸlık Sistemi Organizasyonu” konu baÅŸlığı ile Sakarya Ä°l SaÄŸlık Müdürü Prof. Dr. Aziz ÖÄžÜTLÜ, “PDC, Atama ve Özlük Hakları” konu baÅŸlıkları ile Ä°l SaÄŸlık MüdürlüÄŸü Uzmanı Yücel KATRAN ve Gülser GÖKBULUT sunumlarını gerçekleÅŸtirdiler.

Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi “HekimliÄŸe Merhaba 2024” programı, geri bildirimler ve Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Kayhan ÖZDEMÄ°R’in kapanış konuÅŸmasıyla sona erdi.