Ana Sayfa
Duyurular
Hekimlerimiz Mezun Oldu

HEKÄ°MLERÄ°MÄ°Z MEZUN OLDU

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Tıp Fakültesi 2023-2024 EÄŸitim- ÖÄŸretim yılı mezuniyet töreni, SAÜ Stadyumu’nda gerçekleÅŸtirildi.

Tören, kortej yürüyüÅŸünün ardından Saygı DuruÅŸu ve Ä°stiklal Marşı okunması ile baÅŸladı.

Törenin açılışında konuÅŸma yapan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Altıntop , “DeÄŸerli genç hekim arkadaÅŸlarım; hekimlik bir meslek deÄŸildir, para kazanmak için, maaÅŸ almak için yapılacak bir iÅŸ deÄŸildir. Hekimlik bir sanattır ve siz bugünden sonra bir sanatı icra edeceksiniz. Bu sanatı hak ettiÄŸi ÅŸekilde icra edebilmeniz için her zaman çok çalışmak ve sürekli kendinizi güncel tutmak zorundasınız. Hangi branÅŸta ihtisas yaparsanız yapın mutlaka kendinizi geliÅŸtirmek, güncel tıbbi bilgileri takip etmek ve uygulamak zorundasınız. Bu nedenle lütfen burada, Tıp Fakültesinde öÄŸrendiÄŸiniz bilgilerin üzerine çok daha fazlasını koyarak hayatınıza devam edin.

Sizlere son tavsiyem; lütfen hekimlik sanatını hem güncel bilgiler ışığında hem de vicdanınızla icra ediniz. Karşınızdaki insanın bir hasta olduÄŸunu, sizi tutunacak bir dal olarak görüp size geldiÄŸini ve o hastanın sizlerden, bizlerden, ailenizden birisi de olabileceÄŸini hiçbir zaman unutmayın ve tüm hastalarınıza aynı özeni gösterin. Burası sizin eviniz, kapımız sizlere her zaman açık olacak. Ä°htiyaç duyduÄŸunuz anlarda, tıbbi nedenlerle veya herhangi bir nedenle bizlere her zaman baÅŸvurabilirsiniz. Tekrar hepinizi tebrik ediyorum. Allah yolunuzu açık etsin” dedi.

Tıp Fakültesi Birincisi Dr.Metin Oktay Beyter de birincilik konuÅŸmasında, “Bu uzun ve meÅŸakkatli yolculuÄŸumuzu acısıyla tatlısıyla pandemisiyle bitirmiÅŸ bulunmaktayız ama aslında her son gibi bu da baÅŸka bir yolculuÄŸun kapılarını aralamakta ve önümüzdeki bu yol hekimliktir. Bu zorlu ve uzun tıp eÄŸitiminde daima yanımda olan desteklerini asla esirgemeyen ailem ve en baÅŸta da abim Adem Beyter’e teÅŸekkürlerimi borç bilirim iyi ki varsınız destekleriniz olmasa bugün burada olamazdım.” Beyter konuÅŸmasını bitirdikten sonra mezun kütüÄŸüne mezuniyet plaketini çaktı.

KonuÅŸmaların ardından öÄŸrencilerin fotoÄŸraflarından oluÅŸan slayt gösterimi yapıldı ve dereceye giren mezunlara belge ve plaketleri verildi. Tıp Fakültesi dönem birinciliÄŸini Dr.Metin Oktay Beyter, ikinciliÄŸini Dr.Semiha Zehra MemiÅŸ, üçüncülüÄŸünü ise Dr.Sedanur Koçuk elde etti.

Mezuniyet Törenine Sakarya Vali Yardımcısı Aslan AvÅŸarbey, SAÜ Rektörü Prof.Dr. Hamza Al, Sakarya BüyükÅŸehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ziya Cevherli, Adapazarı Belediyesi BaÅŸkan Yardımcısı Hilmi Kızılcık, SAÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Özer KöseoÄŸlu,  SAÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Emrah DoÄŸan, SAÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Altıntoprak, Sakarya Ä°l SaÄŸlik MüdürlüÄŸü Vekili Uzm.Dr. Özcan Öktem, SEAH BaÅŸhekimi Prof.Dr. Fikret Halis, akademisyenler, öÄŸrenciler ve öÄŸrenci yakınları katıldı.

Tören, öÄŸrencilerin mezuniyet yemininin ardından keplerini fırlatması ile sona erdi.