Ana Sayfa
Duyurular
Sakarya Ãœniversitesi Zirveye YerleÅŸti

SAKARYA ÃœNÄ°VERSÄ°TESÄ° ZÄ°RVEYE YERLEÅžTÄ°

Sakarya Üniversitesi araÅŸtırma üniversitesi olmaya çok yaklaÅŸtı. 2023 yılı performans verileri  Sakarya Üniversitesi’ni birinci sıraya taşıdı.

GeçtiÄŸimiz yıl, YÖK tarafından ‘Aday AraÅŸtırma Üniversitesi’ ilan edilen Sakarya Üniversitesi,, 2023 yılı performans verilerine göre diÄŸer beÅŸ aday üniversiteyi geride bırakarak birinci sırada yer aldı.

YÖK BaÅŸkanı Prof. Dr. Erol Özvar’ın baÅŸkanlığında düzenlenen ‘AraÅŸtırma Üniversiteleri DeÄŸerlendirme Toplantısı’ 16 Eylül 2024 Pazartesi günü Gazi Üniversitesi’nin ev sahipliÄŸinde gerçekleÅŸtirildi. Sakarya Üniversitesinin de aralarında bulunduÄŸu, toplamda 20 devlet ve 3 vakıf araÅŸtırma üniversitesi olmak üzere 6 aday araÅŸtırma üniversitesinin performanslarının deÄŸerlendirildiÄŸi toplantıda, Sakarya Üniversitesi büyük bir baÅŸarıya imza atarak ‘Ä°zlemeye Alınan Üniversitelerin 2023 Yılı Performans Sıralamasında’ ilk sıraya yerleÅŸti.

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamza Al, elde edilen baÅŸarıdan yaÅŸadığı gururu dile getirirken, “Bu baÅŸarı hepimizin. Akademisyenlerimizden öÄŸrencilerimize, idari personelimizden tüm paydaÅŸlarımıza kadar herkesin katkısı büyük” diyerek teÅŸekkür etti.

Üniversitelerin performansları, AraÅŸtırma Kapasitesi (%40), AraÅŸtırma Kalitesi (%40), ve EtkileÅŸim ve Ä°ÅŸbirliÄŸi (%20) baÅŸlıkları altında toplam 31 kriter üzerinden deÄŸerlendirildi. Sakarya Üniversitesi, güçlü araÅŸtırma altyapısı ve iÅŸ birlikleri ile bu zorlu deÄŸerlendirmede zirveye çıkarak adından söz ettirdi.

Ä°zlemeye Alınan Üniversitelerin 2023 Yılı Performans Sıralaması

Sıra Üniversite Adı
1 Sakarya Üniversitesi
2 Akdeniz Üniversitesi
3 Gaziantep Üniversitesi
4 Kocaeli Üniversitesi
5 Selçuk Üniversitesi
6 Ondokuz Mayıs Üniversitesi